Д-р.Любомир Христов и серклажа Етко тема-3

• 49 689
  • 579
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, момичета. Имам нужда да се оплача,че вече тотално са ме хванали лудите и не знам психически как ще издържа до края на бременността. Бременна съм  в 22 г.с. Преди 3 седмици ми беше направен серклаж от доктор Христов и тези дни още на първата микробиология след серклажа- ешерихия коли. Започнах антибиотик пак ( след серклажа също пих) и отсега изпадам в ужас, ако на всяка микробиология излиза нещо и всеки път трябва антибиотик, дали няма да навреди на бебето и че.тотално ще.ми скапе и на мен имунната система. Хич не искам да мисля негативно, ама вече от толкова притеснение за серклажа и скъсената шийка тотално не съм в час.

Та искам да ви питам тези,които са вече в края на бременността със серклаж или са родили, каква беше ситуацията с бактериите и микробиологиите при вас. Пихте ли много антибиотици,имаше ли бактерии?

# 316
Здравейте, момичета. Имам нужда да се оплача,че вече тотално са ме хванали лудите и не знам психически как ще издържа до края на бременността. Бременна съм  в 22 г.с. Преди 3 седмици ми беше направен серклаж от доктор Христов и тези дни още на първата микробиология след серклажа- ешерихия коли. Започнах антибиотик пак ( след серклажа също пих) и отсега изпадам в ужас, ако на всяка микробиология излиза нещо и всеки път трябва антибиотик, дали няма да навреди на бебето и че.тотално ще.ми скапе и на мен имунната система. Хич не искам да мисля негативно, ама вече от толкова притеснение за серклажа и скъсената шийка тотално не съм в час.

Та искам да ви питам тези,които са вече в края на бременността със серклаж или са родили, каква беше ситуацията с бактериите и микробиологиите при вас. Пихте ли много антибиотици,имаше ли бактерии?
Привет, аз съм в 26+ 4 дни , със серклаж от 16-Та седмица. Аз абсолютно по същия начин още на първата микробиология бях със стрептококи агилактие, на втората със ешерихия, стрептококи и гъбички. Сега третата излезна чиста, но според доктора това е по- скоро временно, защото имунитета е много компроментиран , а и бактериите са много упорити. Без антибиотик каза, че и дума не може да става, защото бактериите са опасни, а че антибиотиците са вредни всички знаем.
Та след седмица съм на друга микробиология.
Слагам флоражин за флората, пия и пробиотик Омнибиотик панда+ Биозин фем. Ще си треперя, надявам се до края , до термин.

# 317
Момичета стискам палци всичко да е наред и да не ви се налага повече с тия антибиотици! Серклажа ли е предпоставка за тези бактерии ?

# 318
Момичета стискам палци всичко да е наред и да не ви се налага повече с тия антибиотици! Серклажа ли е предпоставка за тези бактерии ?
Да, докторът ми обясни, че серклажният конец/ лента е чуждо тяло, което пречи на вагиналната флора и покрай него постоянно се завъждат бактерии. Това е минусът на серклажите , но за съжаление момичетата с такива знаят , че трябва да се избира между двете злини.

Желая и аз успех на всички! 🍀

# 319
Да, докторът ми обясни, че серклажният конец/ лента е чуждо тяло, което пречи на вагиналната флора и покрай него постоянно се завъждат бактерии. Това е минусът на серклажите , но за съжаление момичетата с такива знаят , че трябва да се избира между двете злини.

Желая и аз успех на всички! 🍀

Това беше една от причините моят АГ да не иска да ми слага серклаж, аз пък с моята супер къса шийка предпочитах, защото иначе без ..божа работа какво ще се случи. Сега се чудя дали съм взела правилното решение за серклаж, ама все се надявам,че да

# 320
Моята бременност завърши в 24 гс, поради не направен серклаж, та мисля че въпреки трудностите си взела правилно решение Simple Smile

# 321
Здравейте,

аз приключвам 20-та седмица, със серлаж ЕТКО + обикновен съм.

Днес излезе изследването на влаг. секрет, изолирали са бактерия Klebsiella pneumoniae и също съм доста притеснена. Ако някой сподели опит за нейното лекуване по време на бременност, ще съм благодарна.

Имам предишна завършила на термин бременност с ЕТКО серклаж, тогава в общи линии държах фронта с бактериите, като слагах от време на време вагинални глобули Гинофилус и Латажин, пиех пробиотик през устата и си слагах вагинално Гинофит с млечна киселина. Та това е моята препоръка.

Накрая все пак изследваха серклажния конец и от там се изолира бактерия, заради която пих антибиотик в последния месец.

Пожелавам успех и силна психика на всички бременеещи в групата!

# 322
Здравейте, момичета. Пиша, за да ви вдъхна кураж и да споделя моя опит от две бременности, и двете със серклаж при д-р Христов. Първата бременност нямах никакви бактерии до края, пиех пробиотик и мислех, че това действа. Втората бременност процедирах по същия начин, но лекувах бактерии на 3 пъти. При първата бременност родих в края на осмия месец, защото се сдобих с вътреболнична инфекция, докато лежах за задържане. С втората бременност родих точно в 39г.с., като предизвикаха раждането. Тъй като съм с конизация и шийка в небременно състояние 2.3см, за мен серклажът е най-доброто решение, което съм взимала. Тук ще вметна, че първият път дори д-р Христов се чудеше дали има смисъл от серклаж, но на мен не ми се рискуваше. Сега имам две страхотни момчета - батко на 4 години  и бебе на 3 месеца и половина. И двете ми бременности бяха много трудни, с лежане и куп други притеснения. Но всичко минава, мислете позитивно, вярвайте, че правите най-доброто за децата си и всичко ще е наред.

# 323
Здравейте,
тази вечер си слагах вагинална глобула и малко след това извадих от влагалището нещо като конец, близо 1 см, с малко възелче. Лесно се скъса при дърпане след като го извадих, иначе щях да го снимам.
В момента съм 40 дни след серклаж (Етко + Макдоналд).
На някоя от вас случвало ли се е?
Мисля, че съм чела или чувала, че е възможно да се случи нещо такова...
Днес бях на фетална морфология и казаха, че шийката е ок...

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:00 от willful

# 324
  • София
willful , ЕТСО-то нали е с такива разградили конци,струва ми се че съм чела подобни неща за него.

# 325
Д-р Христов, каза, че конците от ЕТСО се резорбират и падат, всичко е ок.

# 326
  • София
Теб кой доктор те следи (освен д-р Христов)?

# 327
Теб кой доктор те следи (освен д-р Христов)?

Още се лутам, но другата седмица ще избера и взема пакет в Токуда или Надежда (предстои да реша).

# 328
Здравейте,
тази вечер си слагах вагинална глобула и малко след това извадих от влагалището нещо като конец, близо 1 см, с малко възелче. Лесно се скъса при дърпане след като го извадих, иначе щях да го снимам.
В момента съм 40 дни след серклаж (Етко + Макдоналд).
На някоя от вас случвало ли се е?
Мисля, че съм чела или чувала, че е възможно да се случи нещо такова...
Днес бях на фетална морфология и казаха, че шийката е ок...

Здравейте, как се чувствате след серклажа? И на какъв режим сте? При мен са минали 10тина дни от Макдоналд и засега все още лежа, но се чудя на какъв режим ще съм след контролния преглед (знам, че е индивидуално, но все пак).

# 329
  • София
Днес бях в б-ца Надежда и д-р Христов ми сложи песар на шийката (една синя гума, която да облекчава налягането върху шийката). Самата процедура продължи 10-20 секунди и не беше нищо особено. По неприятно беше чакането и ходенето до там (някаква лудница, много бързащи хора, живота в София отново кипи), но съм благодарна на доктора, че без час ме вмести и ми влезе в положение, още има такива хора Yellow Heart. Процедурата заедно с преглед и микробиология струваше около 220лв. Измери ми шийката 3,1 см.

Общи условия

Активация на акаунт