Охранителна фирма

• 4 162
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
Факт е ,че всички до които се допитахме , посочват като най-добри охранители СОТ 161, но след срещата с тях , не ми оствиха добро усещане: променяха датата за оглед, сменяха часа за среща, все нещо не ги устроваше Simple Smile.
А и цените им се оказаха доста високи.  (1400 лв)
разгледах и други Сот фирми.
и се спряхме на ASP,   https://asp-bg.com/.
Дадоха ни доста по-прилична цена за прекарване на устройствата, (разликата е  почти наполовна) ,  а и   ми изглеждат доста по-отзивчиви.

Затова се чудим с моя мъж, дали да не изберем тях за охрана на дома ни.
Но пък липсата на информация ни спира.
Липсва ни опит в тази сфера.

Моля, ако някой има наблюдения върху въпросната охранителна фирма, да сподели.

Разбира се , приемам и други предложения за фирми. Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 06:56 от Serendipity*

# 1
Аз ползвам БОДУ и съм много доволна. Май от 5-6 години, да не са и повече.

# 2
Аз ползвам БОДУ и съм много доволна. Май от 5-6 години, да не са и повече.
Благодаря ти!
Сега ще ги разгледам

# 3
  • София
СОТ 161 не ги препоръчвам, нещо много през просото го удариха.
Има сигнал и ми звънят. Да, няма ме вкъщи. Ама, къде сте? Е, няма ме.
Да пратим ли екип? Викам - не, защо ще разхождате хората?! Joy
Имам няколко случая с тях, които не са за разправяне.

# 4
За да не отварям нова тема, пиша тук: въпросът ми е имали ли сте обир след прекратяване на договор за СОТ? Чувам, че от самите охранителни фирми насочвали крадците, за да си подновиш после договора. Имате ли такива наблюдения? Аз съм със СОТ от 13 години, но сега искам да го спра.

# 5
Здравейте,
Факт е ,че всички до които се допитахме , посочват като най-добри охранители СОТ 161, но след срещата с тях , не ми оствиха добро усещане: променяха датата за оглед, сменяха часа за среща, все нещо не ги устроваше Simple Smile.
А и цените им се оказаха доста високи.  (1400 лв)
разгледах и други Сот фирми.
и се спряхме на ASP,   https://asp-bg.com/.
Дадоха ни доста по-прилична цена за прекарване на устройствата, (разликата е  почти наполовна) ,  а и   ми изглеждат доста по-отзивчиви.

Затова се чудим с моя мъж, дали да не изберем тях за охрана на дома ни.
Но пък липсата на информация ни спира.
Липсва ни опит в тази сфера.

Здравейте,
Бих искала да Ви попитам какво избрахте и даи сте доволни? Вървя по Вашия път и доста се лутам.

# 6
  • Out of the Mix
Тънък е много моментът и съм убеден, че целият бранш се познава, както и с организираните групи "по-висок клас" за информация и обири, където се знае, че има сериозна плячка, сиреч къщи в скъпи квартали, скъпи апартаменти на определени хора и т.н.

Обикновените наркомани и квартални бандюги две блиндирани врати с по две брави/ключалки/системи висок клас, ги спира да не кажа на 100, но на 99%.
Ако между тях се сложи и аларма някаква пищялка пък съвсем се спи спокойно.
Отвътре резе, и реално няма влизане.
В смисъл, никой няма да тръгне да ти реже и блъска по вратата, за да влезе, защото друг начин няма, без вдигане на много шум, което е ключово за "спасението", а професионалист би загубил доста време, което за него е ценно и не се занимава с кокошкари.

Нямам доверие на тукашните мутри и "сотаджии".

Много ми е интересно откъде и как се придобива инфо какво държиш вкъщи, ако някой не ти влезе, или не се хвалиш на приятели, познати, не ти влизат постоянно хора вкъщи и т.н. Реално няма как да имат такова инфо.

По презумпция нищо скъпо и ценно не се държи "вкъщи".
Така прави умният.
Това да държиш пари е много глупаво.
Не познавам такива, всеки си има сметки и "дигитални" портфейли.

# 7
Здравейте,

Здравейте,
Бих искала да Ви попитам какво избрахте и даи сте доволни? Вървя по Вашия път и доста се лутам.

Здравейте,
Вече три години и половина сме с Боду Сот.

Доволни сме.
Не е имало проблеми до сега.
Не мога да си спомня колно платихме в началото за инсталацията. Мисля,че беше на изплащане в рамките на няколко месеца.
Сега плащаме 24 лв на месец.

# 8
......
В смисъл, никой няма да тръгне да ти реже и блъска по вратата, за да влезе, защото друг начин няма, без вдигане на много шум, което е ключово за "спасението", а професионалист би загубил доста време, което за него е ценно .....
По думите на служители в една  от СОТ само в столицата има ''работят'' и са повече от един ''специалисти'', които вземат разстоянието от първи до осми етаж през фасадата за до пет минути.
Аз им вярвам.

# 9
  • Out of the Mix
Коментирах обезопасяване през входната врата на апартамент.
Информиран съм и аз, че има т.нар. "котки", или както се наричат, с които се катерят по изолации, климатици, фасада и т.н.
Искам да кажа, че за да го прави това про на някой в панелка на 5-я етаж, примерно, трябва да е сигурен, че ще излезе със съответното количество ценности, които да си струват риска. "Насляпо" не се прави.
За лаптопа ти няма да тръгнат да го правят.
В повечето случаи се влиза откъм входната врата със слабата врата и обикновен патрон или касова, каквото не препоръчвам.

Ако човек живее скромно, не се набива на очи, не се обяснява на висок глас какво има и прави, не парадира, не кеси постоянно в кварталните заведения, не му влизат постоянно някакви си у тях, води нестандартен начин на живот, да не му хванат спатиите, не да излиза в 7 и да се прибира в 7, примерно, да не знаят кога би се върнал, шансът да направят нещо също драстично намалява.

Не на последно място никакви Фейсбуци със селфита, дата, час, поредната маса и екскурзия.
Всичко се следи.
Но масата така живее, без да се замисля.

Реално и аз спя с отворена дограма, открехната в края на краищата, и почти всеки.
В нас нямам нищо леко, бързооборотно, ценно.
А ако влезнат през дограмата, недай Боже, ще трябва да се върнат надолу обратно, защото заключването ми отвън блокира отключване, разбиване отвътре, абе сложно е.
Не са глупави, и си преценяват и риска, защото не знаят какво ги чака отвътре.
Имам познати са се барикадирали и вкл. с ток по инсталциите самоделки, ненормални, но всякакви има, това казвам.
Най-неприятното нещо би било да влезнат докато си си у вас и да ги хванеш, или разбереш, че някой е тършувал и избягал. В Щатите го гърмят като сврака, но тук ще го лежиш цял живот, затова са толкова нагли и влизат дори, когато хората са си вкъщи.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 16:49 от Revoker

# 10
Съгласна съм с повечето неща.
За мен най-неприятното би било ако се влезе когато някой от нас  е у дома, защото това означава че може да пострадаме. Такова нещо говори, че не ги е страх, а това значи че няма да носят последствия .
Също искам да отбележа, че без значение имат ли нямат ли хора които да живеят в тях, някои имоти определено привличат нежелан интерес.

Общи условия

Активация на акаунт