На море в Турция - Тема 70

• 74 887
  • 794
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Търпение, още е рано да се каже какво ще е положението през Юни или Юли. Най-вероятно ще се е нормализирало, но докато не дойде времето няма да е сигурно. Ние миналата година отменихме резервациите за Турция 2 седмици преди тръгването, но реално ако тръгването ни беше седмица по-късно от планираното условията щяха да са други и щяхме да си отидем. така че нищо не е сигурно докато не наближи да се види как ще е.

# 286
При нас е наближило и то доста. Трябва да летим на 22.05 за Grand yazici club turban Marmaris. Та за това питам как стоят нещата.

# 287
това би било от полза за много хора които пътуват в Турция
https://www.airalo.com/turkey-esim
важно е и телефона да поддържа е-сим
предлагат само интернет
1гб -4,50$ - 7дни
3гб-8.00$-30дни
5гб-12,00$-30дни
10гб-18,00$-30дни

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 20:03 от yandex73

# 288
това би било от полза за много хора които пътуват в Турция
https://www.airalo.com/turkey-esim
важно е и телефона да поддържа е-сим
предлагат само интернет
1гб -4,50$

Изминете за невежеството, но Ко Туй е-сим 🤔 🤫😬

# 289
  • с трима мъже :)
Ох, и аз се чудя какво да правя Sad
Ние сме на 17 юли на почивка, и въпреки, че звучи далеко, за мен отдавна е късно. В работата колегите си напускаха отпуски, аз замествам по доста проекти и става така, че както съм платила почивка за 10 човека, накрая няма да мога да отида точно аз. Нищо не съм потвърдила в работата, защото нямам никаква визия за нещата с пътуването до Турция. Тия ПСР много ме бъркат. За 10 човека в двете посоки, това са бая пари. Като една почивка на нашето море, в БГ, за 3 дни в някое хотелче, пак за тия 10 човека.

Не ми се плащат ПСР. Писна ми някой да богатае на гърба на обикновения данъкоплатец. Не искам да разводнявам темата, ама точно така го чувствам.

Иначе ... много ми се пътува там отново Simple Smile Ходи ми се в тая Турция. Такава хубава група се бяхме сформирали, ама ... нейсе.

# 290
Няма нужда от ПСР в двете посоки.
След 1 май в България се влиза с ПСР, сертификат за ваксина (две седмици след втора доза), антигенен тест или положителен ПСР не по-стар от 6 месеца. Може и без тест да се върнете и отивате в карантина 10 дни, която може да се отмени с ПСР или антигенен тест, направени тук до 24 часа.
Надявам се турците след време да поразхлабят влизането.
От вчера Турция беше включена в червения списък на Великобритания и който се връща от Турция на Острова, отива директно в онези скъпите хотели за карантина плюс тестове.
Понеже съм част от една британска група във ФБ за Олюдениз, в района на който чуждите туристи са на 95% са британци – та народо реве... И британците, и местните...
Дори и да излезе от червения и да отиде в жълтия списък (в който сме и ние плюс цял ЕС без Португалия), пак на връщане британците са под карантина 10 дни, но у дома, плюс два теста. Та скоро няма да тръгнат масово и те натам.
В червения им списък турците ще са до средата на юни минимум, а британските туроператори автоматично анулират полети и почивки до страни в червения списък...
И всичко това преди предстоящия финал на шампионска лига с два британски клуба в Истанбул...
Ние имаме вътрешни билети от Истанбул до Даламан за края на септември, безплатни анулации за апартаменти с плащане в последния момент и ако сме живи и здрави и са отворени границите, отиваме.

# 291
Имам въпрос : при връщане със самолет как стоят нещста с влизането в БГ? Аз съм карала ковид, но нямам официален PSR, имам само тест за антитела от края на април. При качване на самолет в Турция изискват ли PSR или само на слизане в БГ?

# 292
Здравейте,
Не съм писала от дълго време.
На 11.05 заминаваме за Турция Simple Smile отново за трети пореден път в Long Beach Resort and spa, Alanya. Резервацията е за 12дни и за втори път е направена през Destinia, като имах и една резервна през travelrepublik, която канселирах.
Ще пътуваме с автомобил, съпруга ми, аз и трите ни деца/6,3,1/ като в понеделник сутрин трима от нас ще правим PCR с надежда да са отрицателни Simple Smile))
Чакаме тази почивка с нетърпение и се надявам да се осъществи и да й се насладим.
Към нас ще се присъединят и приятели живеещи в Германия.
Здраве и живот всичко да бъде наред, ще дам отзив как е минало всичко и тази година как е хотела Simple Smile

# 293
.... Може и без тест да се върнете и отивате в карантина 10 дни, която може да се отмени с ПСР или антигенен тест, направени тук до 24 часа....

E то това е същото... Ние с ММ сме хоумофис, но другите как ще работят? Това да си карантина и хляб не можеш да си купиш, че току ти кацнала полицията на проверка.

С една дума, пак идваме на тия тестове.

# 294
  • Пловдив
Знаеше се още началото на годината ,че този вирус няма да си отиде бързо.Очакваше се ,че ще има пак ограничения лятото.Не мога да разбера защо сега тези които сте решили да почивате в Турция се оплаквате от ПСр и това ,че ще има ограничения отново и ,че някои хотели няма да работят?

# 295
.... Може и без тест да се върнете и отивате в карантина 10 дни, която може да се отмени с ПСР или антигенен тест, направени тук до 24 часа....

E то това е същото... Ние с ММ сме хоумофис, но другите как ще работят? Това да си карантина и хляб не можеш да си купиш, че току ти кацнала полицията на проверка.

С една дума, пак идваме на тия тестове.
Е, как да е същото?
Влизане в Бг:
ПСР тест (средна цена) - 90-120 лв. Чака се ден.
Антигенен - 30-35 лв. За минути до час е готов.
Със сертификат за ваксина - 0 лв
С доказателство за прекаран ковид преди 6 месеца - 0 лв

През ум няма да ми мине да карам карантина доброволно. На едната везна слагам 35 лв, на другата психическото си състояние след 10 дни, затворена у дома. Хоум офис съм.
Тестовете скоро няма да ги махнат. Може в Турция и да го направят в отчаян опит да си спасят сезона.
И на мен не ми харесва да плащам пср-и, когато ходя за по три дни в Европа, затова всеки си преценява.

# 296
Ами оплаквам се защото миналата година, януари месец платих почивката. След 2 месеца влязохме в локдаун и оттгава само я отлагаме тая почивка. Аз да те питам ти къде беше януари месец миналата година да ми ги кажеш тия работи, да видиш дали щях да платя почивка предварително.
Ако съм я платила преди месец, да ме питаш що се оплаквам.
Е нямам пари за ПСР. Ти нали се сещаш как някой прави милиарди на нашите гърбове. Аз искам едни 1600 лв от джоба ми да излязат по децата, по наши си харчове, а не да ги дам на някой милиардер, пък в Труция да си гледам страните.
Достатъчна беше моята дан през март - и ние набутахме доволно пари по аптеките, лекувай Ковид. Повече от това отказвам да дам, и то доброволно.

# 297
  • София
Знаеше се още началото на годината ,че този вирус няма да си отиде бързо.Очакваше се ,че ще има пак ограничения лятото.Не мога да разбера защо сега тези които сте решили да почивате в Турция се оплаквате от ПСр и това ,че ще има ограничения отново и ,че някои хотели няма да работят?
абе колкото и да не ми се иска да призная: Славейчето е абсолютно права Hands Thumbsup
Ама пуста краста..... как да не я начешеш Simple Smile

# 298

Достатъчна беше моята дан през март - и ние набутахме доволно пари по аптеките, лекувай Ковид. Повече от това отказвам да дам, и то доброволно.
При доказан прекаран ковид до преди 6 месеца влизането ви в България е безплатно. Как по-ясно да се напише?

# 299
Е сега какво искате да ме убедите? Че някой е платил почивка ТАЗИ ГОДИНА? Аз си мислех, че тазгодишните почивки са отложени миналогодишни (като нас). Не зная за вас, но аз лично не бих платила нищо вече, при тези условия. Платила съм миналата година, януари, когато не сме и подозирали какво ще се случи.
Агенцията е готова на всякакви варианти за тия пари, но аз си искам Турция, написах го и в по-преден пост.

Както и да е, нека продължим да коментираме тук по основната тема и да видим какво ще стане.
Мен и друго ме притеснява ... как ще бъде там, дори да отидем. При тия ограничения как ли ще работят хотелите сега? Какво ли ще е обслужването? Храната дали ще е разнообразна или поради лимитирания капацитет ще се наложи хотелиерите да правят икономии за наша сметка. Изобщо, всичко, което момичетата споделят тук, ми е важно и следя.

Общи условия

Активация на акаунт