На море в Турция - Тема 70

• 74 858
  • 794
  •   1
Отговори
# 495
  • София
За съжаление и тази година както и миналото лято продължава сагата с неотворените хотели.
Което още веднъж доказа, че не е важно дали туристите от България, Украйна, Румъния, и т.н. и т.н ще имат чартъри или ще пътуват самостоятелно до Анталия / говоря за Анталия, защото върху Кушадасъ и Мармарис нямам наблюдения, а върху Бодрум доста бегли, за да изказвам каквото и да е мнение/. Важното е на  първо място дали ще има чартъри от Русия, Англия и Германия.
И след като поне до края на юни чартъри от Русия няма да има, драмата с неотворените хотели продължава, защото те са зависими от руските туристи.   
Не завиждам на хората избрали си и платили един хотел, а след това без да имат избор да ги настаняват в друг.
В редки случаи има и положителни промени / тук във форума наскоро имаше такъв случай с  Хотел Seven Seas Hotel Blue, който е на доста по-високо ниво от предварително резервирания/
При самостоятелните пътувания изборът е голям, но пък има друг проблем- финансов.
Резервирал си хотел през октомври, а се налага да го сменяш през май. Цената е с 30% по-висока, за съжаление.
И тъй като при мен отново се случи миналогодишната история с отменени хотели, полети и трансфери Ви информирам, че Амара Престиж Кемер е много по-вероятно да не отвори на 1 юни. Първоначално обявиха, че ще отворят края на април, след това стана 11 май, след това 1 юни.
В един от руските форуми зададох въпрос към представителя на хотела / преди това бях писал до самия хотел и ми отговориха, че ще отворят на 1 юни/. Отговора, който получих бе много дипломатичен, но почти обезкуражаващ: 
Ответ предоставлен Службой Call Center отелей сети CRYSTAL:
"Здравствуйте, уважаемый! Благодарим Вас за обращение. Из-за нынешней ситуации мы не можем гарантировать открытие отеля, но на данный момент планируемая дата открытия - 1 июня."

Затова без да чакам повече анулирах хотела и резервирах нов.
Отново искам да изкажа удовлетворението си от точността на Дестиния / макар тук в последно време да се изсипаха доста упреци към тях/. Освен, че ми предложиха да ми върнат платената сума ако не искам да резервирам друг хотел, ми дадоха и ваучер за допълнителна 5% отстъпка ако резервирам нов. Така че новата ми резервация за друг хотел излезе на поносима цена.
За разлика от Дестиния, Сън експрес по неизвестна за мен причина ми върнаха с 35 лв. по-малко за неосъществения и анулиран от тях полет Анталия София. През януари платих 203 лв., сега получих 168лв. Колкото и да се опитвам да докарам спада на курса на лирата към лева в процентно отношение е доста по-малък от взетите ми 15%. Все пак не мога да не ги похваля, че при срок от 14 работни дни, възстановиха сумата на 3-я ден.

# 496
Роже, кой хотел резервира?

# 497
  • София
Роже, кой хотел резервира?
В Белек е хотела. Но ще кажа кой е като отида, макар, че е отворен, защото нищо не се знае до последния момент.
Той и Титаник Белек беше отворен април, а месец по-късно през май се оказа затворен Simple Smile

# 498
И ние ще сме в Белек Simple Smile Нашият хотел работи, той всъщност не е затварял. До колкото знам е пълен с капацитет 50%.
Нямам търпение вече, другата седмица заминаваме, само да сме здрави. Възползвахме се от поевтиняването на турската лира и си удължихме престоя, та станаха  10 нощувки

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 10:40 от Viliianka

# 499
  • Пловдив
Някой има ли информация относно хотел Ефталия Вили? Отворен ли е в момента? Ако не - кога ще отваря?

# 500
  • Някъде в Европа...
Подочух, че и Вон - Сиде не е отворен още...

# 501
Подочух, че и Вон - Сиде няма да отваря още...

Отговарях на въпрос за тях тук преди няколко дни и дори ги питах през чата, отговориха ми 24 май, но ще видим какво ще стане, на руснаците по-рано са им давали различни дати, последната е тази...

# 502
  • Пловдив
Ех,Роже така ми се искаше да прочета твой отзив за хотела в Кемер.Жалко!Тази година не знам ако се откажеш дали от агенциите пак дават ваучери и до кога?Или щеш не щеш трябва да пътуваш защото границите са отворени дори и да не е в хотела за който си резервирал предварително?

# 503
Ние пристигнахме в Grand yazici club turban thermal Marmaris. Първо да кажа за полета: не ни проверяваха PSR или HES код. На летище Милас пристигнахме за час и ни чакаха четири автобуса, за Кушадъсъ, Дидим, Бодрум и Мармарис. Трансфер 2.5 ч. Пристигнахме в хотела към 16.00 стаите готови, добре, ама стаята беше доста малка и с гледка към пътя, доста натоварен. Помолих на рецепция за смяна и вече сме в прекрасна стая с изглед море. Хотела е доста зелен и поддържан. Времето е прекрасно и водата е сравнително добра. За момента толкова, ако ви интересува друго питайте. [/img]

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 18:01 от kontesa Maria

# 504
  • София
Радвам се, че има почиващи вече.
Днес от София е имало два чартъра от компанията на наш познат - към Бодрум и Анталия.
В четвъртък ще искам потвърждение дали наистина хотелът ни ще отвори на 30 май, за да не правим излишно тестове, а и ако се наложи да ни предложат друг хотел.
В агенцията на няколко пъти попадам на един тип, който се държи доста арогантно по телефона и взаимно се натоварваме като си скърцаме със зъби. Дано попадна на друг, че с този накрая и до бой ще стигнем. Grin

# 505
Здравейте! Ще съм благодарна някой ако може да сподели скорошни отзиви от Aqua Fantasy в Кушадасъ. Миналата година пропуснахме Турция, а през 2019г. бяхме в Eftalia Ocean, така че впечатленията ми са отпреди това, виждам, че и последните мнения в темите са оттогава.

# 506
  • София
Изникна ми въпрос.
На каква валута да наблегнем кеш - лира или евро? С евро ми е много по-лесно, тия лири докато ги пресметна...

# 507
И всичко хубаво приключи до зелената и красива територия.
За първи път ми се случва в Турция да си лягам гладна на UAI. Това беше всичко, което успях да си харесам. Предлооженията бяха пет бъркпча, които може да са вкусни, но изобщо не ме привкякоха да опитам, а смея да твърдя, че харесвам турска кухня и обожавам всичко с патладжан.
Управителя се опита да ме убеди, че да има дюнер на ол инклузив е върховно постижение.

Ние пристигнахме в Grand yazici club turban thermal Marmaris. Първо да кажа за полета: не ни проверяваха PSR или HES код. На летище Милас пристигнахме за час и ни чакаха четири автобуса, за Кушадъсъ, Дидим, Бодрум и Мармарис. Трансфер 2.5 ч. Пристигнахме в хотела към 16.00 стаите готови, добре, ама стаята беше доста малка и с гледка към пътя, доста натоварен. Помолих на рецепция за смяна и вече сме в прекрасна стая с изглед море. Хотела е доста зелен и поддържан. Времето е прекрасно и водата е сравнително добра. За момента толкова, ако ви интересува друго питайте. [/img]

# 508
Тонка* За да се ориентирам в цената деля турските лири на 5 и получавам приблизителна цена в лева. В Турция плащаме предимно в турски лири или с карти.

kontesa Maria, много неприятно.

# 509
  • Пловдив
kontesa Maria Ужас!!!Явно турските хотели го закъсват яко,щом започват да правят компромиси с това за което повечето ходят там.А именно богатото разнообразие на храна.

Общи условия

Активация на акаунт