На море в Турция - Тема 70

• 74 700
  • 794
  •   1
Отговори
# 135
Някъде четох до средата на май и тайно се надявах, но.... Може и да ги удължат Sad

# 136
  • Пловдив
https://bgtourism.bg/14042021-turkey-pcr-test/?fbclid=IwAR3hAhNS … fHIGbhKjeFRLF0qnI
На връщане се иска тест за влизане в България.

# 137
Здравейте,
Тъй като миналата година за мое съжаление не успяхме да отидем до Турция, съм се нагласила за тази година. Държа да кажа че ще ни е за първи път-с деца на 4г. и 10г. ще сме вече тази година. Та като цяло съм се спряла на няколко хотела и взех оферта от Тез тур, тъй като миналата година бяха изключително коректни и депозита ни беше върнат много бързо. Мога и директно да свърша нещата, но не ми се рискува с плащане на цялата сума както искат от повечето хотели и после да не се реализира пак и пак във филма.

Та въпроса ми е кой хотел бихте ни препоръчали- Gural Premier Belek или Papillon Belvil, като разликата в цената е 2100Е за Gural и 2400E за Papillon, поне за мен не малка разлика? И има ли според вас разлика между начална дата 29/09 и 03/10 по отношение на времето?

Изчела съм коментарите на 1ва страница, но може пък някой още да се изкаже Smiley

Предварително ви благодаря

# 138
  • София
Ние пътуваме на 29 май и изобщо не ме интересуват никакви тестове. Като ги изискват - ще ги правим. Миналата година се отказахме, нямам намерение за поредна година да се лишаваме от почивка. Добре, че комендантският час не важи за туристите.

# 139
Не важи за туристи но като не работи нищо. До 2 седмици ако няма спад на болните ще има нови още по строги мерки.

# 140
Не важи за туристи но като не работи нищо. До 2 седмици ако няма спад на болните ще има нови още по строги мерки.
Повечето в тази тема са привърженици на концепцията AI и за тях всичко си и ще си работи при това с доста по-високи мерки за безопасност в сравнение със... знаете с къде...
Влезте в истанбулската тема, прочетете как си ходят редовно хора до града, какво си работи, отворете линковете с камерите, вижте как в Истанбул си тече животът дори и по време на неделните локдауни...
Няма кой да остави да няма сериозни ограничения по време на Рамазана. Който е ходил в Истанбул (че там най-много народ е съсредоточен), ще ви разкаже какво се случва тогава вечер след залез. Пред Св. София по тревните площи няма къде игла да падне от хранещ се народ, по тротоарите няма място, в трамвая не можеш да се качиш и в 12 през нощта - все едно е свършил концерт или мач и са изпуснали тълпата, ама с часове не свършва тази тълпа. И повечето, да ме прощават, ни се водят, ни се карат – тълпа.
А за тестовете ... много ме съмнява някоя от най-посещаваните от туристи страни да махне тестовете за влизане това лято. Евентуално ще е Турция. То вече като видя, че някой приема с антигенен, се радвам.

# 141
Здравейте, реших и аз да споделя какво ме тревожи за предстоящото ни пътуване до Сиде. Запазих за 16 май Seaden quality, 1 възр+1 дете през ТА с автобус. Хотелът се предлага за първа година в БГ агенция. Почти никъде не намирам отзиви за него, защото е нов. Тестовете не ме притесняват, ще ги направим щом се налага. Чудя се обаче, кога ще бъде разрешено на нашите ТА да извършват автобусни превози за организирани почивки? Ако обаче не им разрешат да ги извършват?! Писах на агенцията за евентуална промяна - самолет или друга дата /през юни/, ще видя дали ще проявят гъвкавост. Някой ще каже - кола нямаш ли? Имам, но не искам да шофирам до там. Почивам всяка година в Турция, имам и резервен вариант през септември. Моля, някой ако има повече инфо за хотела да сподели или място, на което мога да прочета такава. Дано като ги няма руснаците и британците да отвори хотела изобщо.

# 142
  • София
Днес видях, че има опреснено инфо на сайта на Версо травел. Тестовете за Турция ще са по 50 лв на човек в Рамус. Тестовете на връщане към България влизат в цената на почивката. Идеално ме устройва положението.
Това, което ме учудва, е, че на сайта на хотела няма абсолютно нищо, свързано с ковид, мерки и т.н. Реално не знам дали хотелът е отворил или кога отваря. Явно всичко това ще го обсъдим, когато отидем да доплатим почивката.
Единствените ми притеснения са да не се разболее някой от нас преди тръгването и/или затваряне на граници и хотели.

# 143
  • София
Това, което ме учудва, е, че на сайта на хотела няма абсолютно нищо, свързано с ковид, мерки и т.н. Реално не знам дали хотелът е отворил или кога отваря. Явно всичко това ще го обсъдим, когато отидем да доплатим почивката.

Тони, не те съветвам да обсъждаш това с агенцията. На сайта на хотела има онлайн чат с техни представители. Спокойно можеш да им пишеш и да ги питаш всичко, което те интересува, свързано с ковид мерките, кога ще отвори хотела и т.н.
Така ще получиш достоверна информация директно от хотела,  а не от някой който едва ли има и физическата възможност да прозвъни всички 100 хотела, които предлага, за да разбере това, което теб те вълнува...

# 144
  • София
Роже, благодаря ти!
Изобщо не се сетих, че мога да получа информация от извора. Още днес ще им пиша, но първо ще си избистря и формулирам добре въпросите.

# 145
В продължение на този въпрос, къде гледате хотела дали е отворил и евентуално някаква по актуална информация?

# 146
# 147
  • София
В продължение на този въпрос, къде гледате хотела дали е отворил и евентуално някаква по актуална информация?
няма по-актуална информация за хотелите от това да разговаряш /без значение дали писмено-по онлайн чат, който почти всички имат в сайтовете си или по емейл, или телефонен разговор/ със самите хотели.Няма другаде никъде по-актуална информация.
Нали на всеки е ясно, че е най-добре да пиеш вода от самия извор Simple Smile
Информацията, която можете да получите ако последвате линка на danym21 в предишния пост е дали даден хотел е получил или не здравен сертификат. Но получаването на даден сертификат не е гаранция, че даден хотел ще отвори. За отварянето или неотварянето на даден хотел освен здравните сертификати влияние оказват и други фактори.
Това ,че Русия забрани чартърите до Турция до 1 юни може да доведе до не отварянето преди тази дата на голям брой хотели, които имат до 80-90% резервации от руски туроператори....
Защото няма как да предложиш нормален ол инклузив пакет за 10 или 20 посетители. Няма как да си покриеш никаква част от разходите...
Горе долу се получава това, което бе и миналата година.
Като отидохме в хотела, имаше само украинци, малко турци и ние 2 българи... Съответно не цялата база работеше на пълен капацитет. Анимацията бе по-малко, разнообразието в храната бе по-малко и т.н.

# 148
  • София
Привет!
Имаме планиране почивка за 1 Май, самолет в Бодрум.

Продължавам да се колебая дали да пътуваме. Притеснявам се с тези спрени полети на руснаците дали всичко ще е отворено и дали ще успеем да използваме всичко в хотела.
От агенцията ни предлагат безплатен тест на отиване и 30% намаление за теста на връщане.

# 149
  • Варна
TEDDY_BEAR, едва ли някой може да каже със сигурност какво ще е положението на 1.Май, след 3 седемици. Според мен е много вероятно мерките да са затегнати заради месец Рамазан, който свършва чак средата на Май. С идеята да овладеят заразата и средата на Май да могат да празнуват Байрама.
Иначе все ще можете да си намерите какво да правите. За море няма да става, ако има басейн с подгряване поне там ще седите. Извън хотела кое и колко ще работи, като музеи и други неща за разглеждане, не е много сигурно.
Но според мен, ако имате вариант за отлагане на почивката за след Рамазана средата на Май, то ще е определено по-добре. Тогава се чака да облегчат мерките и да започне по-масовия летен туризъм.

Общи условия

Активация на акаунт