На море в Турция - Тема 70

• 74 706
  • 794
  •   1
Отговори
# 150
И ние имаме същата дилема. Нашата почивка трябва да е от 08.05., а днес трябва да решим дали да се откажем ( ТА ни предлагат вариант с ваучери или да ни върнат парите с минимална неустойка, понеже резервацията ни е от миналата година още). От друга страна толкова време я очакваме с нетърпение, как да се откажем? Днес ще решаваме..

# 151
  • София
Предполагам че доста хора в момента пътуват или се канят да пътуват до Турция в най-близко време. За всички, които се интересуват каква е ковид ситуацията в южната ни съседка към днешна дата ето и последните карти на ковид пандемията. Първата е на броя на заразените на 100000 човека в различните области, а втората е сравнението между положението преди месец и сега. За отбелязване е че за една седмица областите оцветени в червено са се увеличили от 68 на 73 и не са останали области, оцветени в синьо / най-ниската степен на заразеност/

# 152
  • София
Вчера писах до хотела и днес получих отговор. Е, отговори реално нямаше. Щели да качат информация на сайта им през май. Което означава, че хотелът още не работи и това е адски притеснително.

От друга страна днес получих мейл от тур агенцията как едва ли не всичко е цветя и рози. Написали са, че въпреки вечерния час, туристите ще могат да ходят навсякъде, като всички магазини, молове и забележителности щели да работят.

Аз не съм в дилема. Няма да ходим, ако хотелът не отвори, ако границите затворят, ако се разболеем. Тоест много искам почивката ни да се случи. Иначе кой знае още колко години трябва да си отвисим вкъщи.

Да внеса уточнение. Всъщност хотелът ни би трябвало да отвори на 6 май, защото това са първите дадени за резервации дати.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 15:42 от Тонка*

# 153
И как ще стане това с молове и забележителности, след като  имат забрана да не работят. И Роже показа картите. Всичко е в червено за момента/да се надяваме да е за кратко/. И да, има вероятност да затворят и границите ако няма спад до 2 седмици.

# 154
  • София
Вчера писах до хотела и днес получих отговор. Е, отговори реално нямаше. Щели да качат информация на сайта им през май. Което означава, че хотелът още не работи и това е адски притеснително.

От друга страна днес получих мейл от тур агенцията как едва ли не всичко е цветя и рози. Написали са, че въпреки вечерния час, туристите ще могат да ходят навсякъде, като всички магазини, молове и забележителности щели да работят.

Аз не съм в дилема. Няма да ходим, ако хотелът не отвори, ако границите затворят, ако се разболеем. Тоест много искам почивката ни да се случи. Иначе кой знае още колко години трябва да си отвисим вкъщи.

Да внеса уточнение. Всъщност хотелът ни би трябвало да отвори на 6 май, защото това са първите дадени за резервации дати.
Тони, така и предполагах. За агенциите винаги всичко е цветя и рози. Те едва ли ще си направят труда да проверяват. Ако случайно в последния момент се окаже, че хотелът не работи ще Ви предложат някой друг, ужжж по-хубав.
А ти пиши отново до хотела, като им зададеш директно два дъпроса.
1. Аз Анто...... имам ли резервация?
2. Резервацията ми започва от 6 май. На тази дата хотелът ще работи ли или не?

# 155
  • Пловдив
Тонка за кой хотел имахте резервация?
Роже както винаги много полезен и точен.
Аз още миналото лято разбрах що за стока са агенциите.Няма да забравя когато бях писала ,че Камелиите няма да отворят и тогава бяха ме заплашили със съд на лично.Тази година се очертава същото положение.За това ако може взимайте си парите или ваучер който да използвате поне тук в България.

# 156
  • София
Малко новини от днес.

Говорих с агенцията, нашият хотел ще работи от 1 Май, тоест, когато заминем.

Уж щяло всичко да отвори, без част от аквапарка за децата, но общо взето усещам колебанието и в тях.

Аз почти реших, че няма да пътуваме сега - почти всичко е затворено, още повече покрай техния празник.

Страшно много ни се ходи, но се притеснявам, че може и да бъде студено.

Не искам да дадем не малко пари, а накрая да не можем да ползваме голяма част от нещата.

Големи дилеми, до понеделник ще трябва да сме решили Simple Smile

# 157
  • София
Славейче, хотелът ни е Yasmin Bodrum Resort 5*.
Не смятам изобщо да се отказвам от почивката, освен по вече описаните от мен причини. Така или иначе в договора е посочено при какви ситуации връщат парите, като напълно ме устройват. Ваучери не ми трябват. На море в бг няма да ходим. Ще направя това, което ме посъветва Роже, пък каквото излезе.

# 158
  • София
Славейче, имаш ли информация, че Камелиите няма да отворят. Ние имаме резервация точно за там. На фейса ми излизат клипчета, че са отворили на 01.04. Май и аз ще пиша директно на чата:anguished:

# 159
  • Пловдив
Славейче, имаш ли информация, че Камелиите няма да отворят. Ние имаме резервация точно за там. На фейса ми излизат клипчета, че са отворили на 01.04. Май и аз ще пиша директно на чата:anguished:
За тази година не знам.Миналата моя близка беше писала на хотела и бяха и казали ,че няма да отворят.Но агенциите тук твърдяха ,че всичко е Ок.По добре им пишете .

# 160
  • Sofia
Вчера е излязла нова заповед на Министъра на здравеопазването, считано от 28.04.2021 се разрешават организирани туристически пътувания в страната и чужбина.

# 161
  • Варна
е да ама днес по НОВА се включи изселник от Бурса , лекар и жестоко се оплака от нихилизма на турците и неспазване на никакви мерки и от там все още огромна заболеваемост.Само китайска ваксина в много ограничени количества.Много се съмнявам да не стане като миналата година - уж отваряха току другата седмица - накрая почти нищо.Оставихме ваучерите за есента па дано Simple Smile

# 162
"18.  (изм. със Заповед № РД-01-240 от 16.04.2021 г., в сила от 19.04.2021 г.) До 27.04.2021 г. се преустановява провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и групови посещения на туристически обекти в страната" 
По-скоро от заповедта става ясно, че до 27 април няма да може да се пътува организирано с автобус. След това ще трябва да се промени отново текста в заповедта, за да бъдат разрешени.

# 163
  • Варна
ама то е от наша страна - ако не ни пускат никъде зад граница да си обикаляме по нашенско

# 164
  • Sofia
На този принцип, защо от вчера, 16.04.2021 отвориха моловете? Точно със същия текст бяха затворени до 15.04.2021. От 28.04.2021 ще има организирани пътувания и посещения на туристически обекти у нас и в чужбина. Нашите го направиха с цел откриване на летния сезон от 01.05.21 г., за пътуванията в чужбина ще се гледат правилата за влизане в съответната държава.

Общи условия

Активация на акаунт