На море в Турция - Тема 70

• 74 846
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. Знаете ли как се казва магистралата между Истанбул и Измир?
Каква й е актуалната такса за преминаване?Може ли да кажете и най-удобните бензиностанции по нея, защото сме на газ и ще трябва да заредим гориво поне веднъж ,а на гугъл мапс нещо ги виждам, но като отбивки от самата магистрала.
Благодаря!

# 361
  • София
Защо всички сте се вторачили в някакви пътни такси? Наистина ми е чудно. Те не са кой знае колко високи, че да се притеснявате. Честно казано лично на мен таксите в момента са ми последен проблем, че дори и проблем не са. Ние още имаме останали пари за такси от предното ходене. Мъжът ми беше платил повече от нужното.
Тестовете за ковид и всякакви знайни и незнайни всекидневни промени в изискванията ми късат нервичките.

От агенцията казаха, че няма как да имаме платежен документ за тестовете с ваучер. Сега чуденката ми е какво да правим и дали си струва да ползваме ваучера и да рискуваме.
Несериозно ми звучи да си платиш, а да не получиш платежен документ. Утре ще се обадя в нашата агенция и ще изкоментираме казуса.

# 362
От няколко агенции предлагат ваучер за ПСР на половин цена. На нас също ни предлагат такива, но въпросът ми е знаете ли как е уредено влизането, при все, че в този случай няма да имаме касов бон. Някъде четох, че се изисква такъв, прикрепен към теста.

ТА плаща тестовете по банков път. Това ще е отбелязано.

# 363
Към Тонка. Никой не се е вторачил в таксите, но трябва да знаем с колко парички да захраниме картата си за пътуване HGS. Просто си плануваме пътуването.  И също така попитах за бензиностанции, които са удобни за зареждане по този маршрут.

# 364
Здравейте, пиша набързо, който има въпроси съм насреща.
На 10.05 направихме PCR за трима от нас мен, съпруга ми и синът на 6г, момичетата на 3 и 1г се разминаха. Платихме редовна цена от 90лв и ни дадоха резултати и фактури. Регистрирахме се и онлайн. Резултатите станаха същия ден. Вчера на 11.05 тръгнахме, подробно ще опиша разликата ни в маршрута този път. На границата никакво движение. Фактури и касовите бонове за PCR само погледнаха и то защото аз им ги показах, свериха имената с паспортите. Може би при нас мина по-леко виждайки ни с три малки деца отзад, в комбинация ще бях изпуснала зелената карта някъде и настана паника и един човек я беше намерил и донесе Simple Smile))) на фона на ревящи деца Simple Smile))
Общо взето движение никакво, направо беше стряскащо на моменти, само камиони  и някоя друга кола. Дори в района на Анталия беше същото. Масово по пътя се виждаше, чв хотелите не работят. За Long beach ще пиша утре, но на фона на предишните ни посещения, определено не съм доволна.

# 365
  • София
Към Тонка. Никой не се е вторачил в таксите, но трябва да знаем с колко парички да захраниме картата си за пътуване HGS. Просто си плануваме пътуването.  И също така попитах за бензиностанции, които са удобни за зареждане по този маршрут.
Ариел, когато минавате през път, който се плаща, има пунктове, където са изписани таксите. Записвай си ги, сумирай ги и навръщане плащаш.
Ние трудно намерихме поща, понеже преди 2 години само на такова място можеше. Не знам към днешна дата дали има и други места, където да се захрани картата.

# 366
  • Където морето целува небето...
Сега видях, че магистрала 0-7 за изход към моста Явуз Султан Селим е със знаци, че е затворена за минаване. На нас ни го дава като най-кратък маршрут, но сега прехвърля през друг път.
Emma_d чакам да кажеш от къде минахте вие.

# 367
  • Пловдив
Emma_d Браво на вас!.За това ,че се решавате с толкова малки деца да пропътувате над 1000 км.Не знам как издържате?Може би разделяте пътя?Ще ми е интересно да споделите какво не ви харесва тази година?И на връщане на всеки член от семейството ли смятате да правите тест в Турция и на каква цена е там?

# 368
Тонка, предпочитам да платя през някои от дните по време на престоя там, а не да оставям за навръщане. И предпочитам да ги знам, а не да ги чета по гишетата и да ги сумирам. Ако можеш да ми отговориш на конкретните въпроси - благодаря ти, но ако не - недей.

# 369
  • София
Ариел, дадох ти вариант, който ползват наши приятели, когато пътуват. Аман от недоволни.

# 370
  • Варна
Здравейте. Знаете ли как се казва магистралата между Истанбул и Измир?
Каква й е актуалната такса за преминаване?Може ли да кажете и най-удобните бензиностанции по нея, защото сме на газ и ще трябва да заредим гориво поне веднъж ,а на гугъл мапс нещо ги виждам, но като отбивки от самата магистрала.
Благодаря!
Добро утро. Магистралата се казва Otoyol 5 или още Gebze-Orhangazi-İzmir Motorway.
Сайтът на магистралата е: https://isletme.otoyolas.com.tr , там има доста информация, включително и колко ще струва преминаването според входа и изхода от магистралата. На главната страница е и списъка с крайпътните заведения и бензиностанции, носят името Oksijen, а цифрата над О-то е на кой километър е, като се почне от Истабулския край, общо 15 са. Щракваш на някой от тях, на червените правоъгълници, и ще видиш какво има на даденото капанче и какво е работното време. Полезно е.

А относно захранването на HGS, няма нужда да обикаляте по пощите за зареждане. Преди 2-3г. и ние така, ха тук да заредим HGS-а, ха там, никъде не ставаше, чак на 5-тото или 6-тото място стана, имаха някакви проблеми. Сега вече има много по-лесен начин, става чрез: https://hgs.pttavm.com/sorgula , може да си допълвате HGS-а чрез банкова карта.

П.П. Точният подадрес за проверка на цената за минаване е: https://isletme.otoyolas.com.tr/?page_id=6582 . За минаване по цялата магистрала от Истанбул до Измир, заедно с моста, цената дава че е 367трл.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 10:03 от MariaNova

# 371
Сега видях, че магистрала 0-7 за изход към моста Явуз Султан Селим е със знаци, че е затворена за минаване. На нас ни го дава като най-кратък маршрут, но сега прехвърля през друг път.
Emma_d чакам да кажеш от къде минахте вие.
Здравей,
Този път минахме вместо през Isparta през Bordu, не беше целево, просто съпруга ми се водеше от навигацията си. И сме много по-доволни, защото участъка Isparta - Antalya през 2019 го поех аз и завоите и пътя не бяха ок за мен, както и това че на моменти беше двулентов път, на моменти се чувствах все едно минавам Шипка, мое мнение. Сега през Bordur, не стига че беше по-бърз, но пътя е широк хубав, две двулентови ленти, с ограничение основно 110, на места 90. Мъжът ми се залепяше зад някой и караше по-бързо, нещо което предния път не правихме.
На капитан Андреево бяхме към 23ч, нямаше коли - 1преди нас. С две спирания за зареждане на гориво и още 1-2 за тоалетна в Анталия бяхме около 8:30, в Long Beach в 10ч.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 12:19 от Emma_d

# 372
  • София
МарияНова, този сайт, през който може да се зареди картата, има ли вариант на английски, защото в този му вид абсолютно нищо не разбирам.

# 373
  • Варна
Тонка*, не мисля че има друга версия на сайта освен на турски. Не е сложно, то почти няма и какво да се чете, първо вкарваш номера на колата или на HGS-a, или някое от другите, натискаш търсенето/нататък, показва ти данните от системата за колата Ви и т.н,, после пак натискаш нататък, на третата страница избираш кредитна карта и за колко лири да заредиш, и на четвъртата страница си даваш картата и приключваш. Примитивно е, ние мислихме миналото лято да зареждаме HGS-a така за пътуването, но уви пътуването се размина, съответно и зареждането.

# 374
  • София
Мария, няма да стане. По такъв начин се дзверехме на банкоматите в Турция. Турският не е руски или сръбски, че да знаем къде какво да напишем и къде да натиснем.
А и в крайна сметка мъжът ми да се оправя. Нека и за него да остане някаква работа около почивката. Такси, кола, маршрут, бензиностанции - делегирам му всички права. Grin
За всеки случай скрийншотнах поста ти и ще го покажа на мъжа ми, ако иска да плаща онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт