На море в Турция - Тема 70

• 74 830
  • 794
  •   2
Отговори
# 375
  • Варна
Тонка*, можете да хванете някой познат с език, той ще зареди картата за минута. Тук при нас във Варненско все повече хора знаят турски, имам може би поне 10 познати които си говорят турски, преди сме ги ползвали и за резервации да ни помагат, но вече се оправяме и сами.
П.П. Друг вариант е да сложиш Translate на телефона си, насочваш камерата му към монитора и ти превежда на момента написаното. Миналото лято що гръцки надписи разчетохме така, защото се навряхме в райони където английския беше кът. Но търският си е лесен, не е като гръцкия.

# 376
преведете го с google преводача сайта. Обратен бутон на сайта отворес през гугъл и преведи на Български и всичко ще разбирате
относно касовата бележка --как ще разберат какво пише на бележката Турците. Не мога ли да си пусна 3 касови бележки от фирмата и после да ги сторнирам. ето ми касови към теста.
За тестове последно в Панагюрище бяха 60 лв --редовна цена

# 377
Здравейте. Знаете ли как се казва магистралата между Истанбул и Измир?
Каква й е актуалната такса за преминаване?Може ли да кажете и най-удобните бензиностанции по нея, защото сме на газ и ще трябва да заредим гориво поне веднъж ,а на гугъл мапс нещо ги виждам, но като отбивки от самата магистрала.
Благодаря!
Добро утро. Магистралата се казва Otoyol 5 или още Gebze-Orhangazi-İzmir Motorway.
Сайтът на магистралата е: https://isletme.otoyolas.com.tr , там има доста информация, включително и колко ще струва преминаването според входа и изхода от магистралата. На главната страница е и списъка с крайпътните заведения и бензиностанции, носят името Oksijen, а цифрата над О-то е на кой километър е, като се почне от Истабулския край, общо 15 са. Щракваш на някой от тях, на червените правоъгълници, и ще видиш какво има на даденото капанче и какво е работното време. Полезно е.

А относно захранването на HGS, няма нужда да обикаляте по пощите за зареждане. Преди 2-3г. и ние така, ха тук да заредим HGS-а, ха там, никъде не ставаше, чак на 5-тото или 6-тото място стана, имаха някакви проблеми. Сега вече има много по-лесен начин, става чрез: https://hgs.pttavm.com/sorgula , може да си допълвате HGS-а чрез банкова карта.

П.П. Точният подадрес за проверка на цената за минаване е: https://isletme.otoyolas.com.tr/?page_id=6582 . За минаване по цялата магистрала от Истанбул до Измир, заедно с моста, цената дава че е 367трл.
Благодаря много

# 378
Не мога да разбера защо като се пътува към Измир се минава през Истанбул. Ами хората са направили пътища след Одрин - за Чанаккале, оттам за Измир. Един ферибот минаваш, всичко е магистрала (безплатна).
     Нещо се дразня последните 3-4 страници - само за някакви тестове и ваксини се пише. Темата е на море в Турция, и се обсъждат основно хотели и път. Има друга тема за тези ваксини. 
     Ние заради тестове и ваксини отложихме миналогодишното море, и тази година ще стане така ако ни ги изискват. Не смятаме да пълним и без това препълнените гуши на собствениците на болници.
    Това мисля аз ( жената е на същото мнение).

# 379
  • Пловдив
Вчера слушах ,че от туристическият бранш ще предлагали да стане като в Англия да има зелена,жълта и червена зона за влизащи и излизащи туристи.Турция е в тяхната червена зона.

# 380
  • Sofia
Не мога да разбера защо като се пътува към Измир се минава през Истанбул. Ами хората са направили пътища след Одрин - за Чанаккале, оттам за Измир. Един ферибот минаваш, всичко е магистрала (безплатна).
     Нещо се дразня последните 3-4 страници - само за някакви тестове и ваксини се пише. Темата е на море в Турция, и се обсъждат основно хотели и път. Има друга тема за тези ваксини. 
Скрит текст:
Ние заради тестове и ваксини отложихме миналогодишното море, и тази година ще стане така ако ни ги изискват. Не смятаме да пълним и без това препълнените гуши на собствениците на болници.
    Това мисля аз ( жената е на същото мнение).

Осъждат се защото поне на този етап са неизменна част от почивката за тези, които искат да почиват в Турция. Съмнявам се, че спирайки да се пише за тях, те просто ще изчезнат. А когато някой се дразни - подминава, никак не е трудно.

# 381
  • Варна

Оказва се , че таксите по пътя през Истанбул , третия мост , новия мост при Бурса с новата магистрала хич не са малко и повечето хора предпочитат Чанак Кале въпреки малкото километра в повече.

# 382
  • Варна
Съмнявам се някой пътуващ за Измир да минава през Истанбул. Едно че е по-дълъг пътя, друго че отива повече време, че и по-скъпо идва. Единственото предимство е, че не чакаш ферибот. Но цената си е цена, грубо около 400-500 лири в посога. Не че ферибота е безплатен де. Иначе и с ферибота пак се плаща после за магистралата от Сусурлук до Измир. Като цяло въпрос на избор и предпочитания. Всъщност като се замисля, изборът зависи и от времето на пътуването, ако е нощно време поне ние избираме колкото се може по-главни пътища, по-лесно се кара в тъмното, а и на много места има осветление.

# 383
  • София
Моля, за съдействие. Пътували сме много пъти, но сега като не помня...на бензиностанцията Шел веднага след границата дали има LPG?? И ако няма, къде е най-близката газстанция, посока Истанбул.

# 384
Съмнявам се някой пътуващ за Измир да минава през Истанбул. Едно че е по-дълъг пътя, друго че отива повече време, че и по-скъпо идва. Единственото предимство е, че не чакаш ферибот. Но цената си е цена, грубо около 400-500 лири в посога. Не че ферибота е безплатен де. Иначе и с ферибота пак се плаща после за магистралата от Сусурлук до Измир. Като цяло въпрос на избор и предпочитания. Всъщност като се замисля, изборът зависи и от времето на пътуването, ако е нощно време поне ние избираме колкото се може по-главни пътища, по-лесно се кара в тъмното, а и на много места има осветление.
Здравейте,удобно ли е да споделите по кой маршрут минавате?,време по което е удобно да се минат фериботите и къде?на кой бензиностанции е желателно да се зарежда?,такси къде трябва да очакваме да платим?
Ние ще пътуваме живот и здраве сега на 28.05. за първи път с 2 деца сме и ще ми е необходимо малко повече инфо,като целата е вечерно тръгване и и пристигане в Кушадъс около обяд до към 12.00 часа,може и малко по-рано,защото разбрахме че ние ще сме първите тусисти за хотела и надявам се да ни настанят като пристигнем-може и в 9.00 надявам се Flushed,като мисля да минаваме през ферибота на Гелибоу и от там за Бига и Бъндърма и качване на магистралата за Измир.
Ще се радвам да се включат и други пътували и запознати с повече инфо,предварително Благодаря на всички писали Simple Smile

# 385
Здравейте. Знаете ли как се казва магистралата между Истанбул и Измир?
Каква й е актуалната такса за преминаване?Може ли да кажете и най-удобните бензиностанции по нея, защото сме на газ и ще трябва да заредим гориво поне веднъж ,а на гугъл мапс нещо ги виждам, но като отбивки от самата магистрала.
Благодаря!
Добро утро. Магистралата се казва Otoyol 5 или още Gebze-Orhangazi-İzmir Motorway.
Сайтът на магистралата е: https://isletme.otoyolas.com.tr , там има доста информация, включително и колко ще струва преминаването според входа и изхода от магистралата. На главната страница е и списъка с крайпътните заведения и бензиностанции, носят името Oksijen, а цифрата над О-то е на кой километър е, като се почне от Истабулския край, общо 15 са. Щракваш на някой от тях, на червените правоъгълници, и ще видиш какво има на даденото капанче и какво е работното време. Полезно е.

А относно захранването на HGS, няма нужда да обикаляте по пощите за зареждане. Преди 2-3г. и ние така, ха тук да заредим HGS-а, ха там, никъде не ставаше, чак на 5-тото или 6-тото място стана, имаха някакви проблеми. Сега вече има много по-лесен начин, става чрез: https://hgs.pttavm.com/sorgula , може да си допълвате HGS-а чрез банкова карта.

П.П. Точният подадрес за проверка на цената за минаване е: https://isletme.otoyolas.com.tr/?page_id=6582 . За минаване по цялата магистрала от Истанбул до Измир, заедно с моста, цената дава че е 367трл.

Здравейте!  От известно време пробвам да си заредя HGS стикера през приложението, с карта онлайн , но ми отказва. А преди две години съм зареждал без проблем. Някой успявал ли е в последно време да зареди с карта през сайта или през приложението???

# 386
Според мен имате 2 варианта:
1. Гелиболу - Бандърма и по магистралата - мисля, че за нощен преход е по-добър вариант

2. Гелиболу - Айвалък - Доста живописен път следващ Егейско море ( ако пътувате през ноща нищо няма да видите) минава през доста дълги населени места където има ограничение от 60км/ч

Проверете и разписанието на фериботите да не се окаже, че нощно време са на голям интервал.

# 387
  • Sofia, Bulgaria
Моля, за съдействие. Пътували сме много пъти, но сега като не помня...на бензиностанцията Шел веднага след границата дали има LPG?? И ако няма, къде е най-близката газстанция, посока Истанбул.

За Анталия аз лично не ползвам скъпия мост и зарежданията са на най-евтините, които съм си маркирал както следва:
1.преди граница шел или омв до горе
2. после два варианта
на тази бензиностанция 40.77747443253862, 29.712009356349906  за нея трябва да слезете от магистралата
друг вариант е тази 40.70920864682557, 30.378536827260323 в зависимост от задръствания може да се наложи 20,30км да покарате на бензин до нея.
3. следващото ми зареждане е тук: 38.78253299640243, 30.37519020983113
следващо зараждане след Бурдур, там вече съм прекалено уморен за да следя коя е най-евтина, но има голям избор харесвате си някоя с близка цена до 3 и зареждате на нея.
4. преди вход в Анталия има една доста евтина, но е неудобна защото е в обратна посока
5. Надолу вече е въпрос къде почивате, а и имате ориентир в цените кое е евтино и кое е скъпо

# 388
  • София

За Анталия аз лично не ползвам скъпия мост и зарежданията са на най-евтините, които съм си маркирал както следва:
1.преди граница шел или омв до горе
2. после два варианта
на тази бензиностанция 40.77747443253862, 29.712009356349906  за нея трябва да слезете от магистралата
друг вариант е тази 40.70920864682557, 30.378536827260323 в зависимост от задръствания може да се наложи 20,30км да покарате на бензин до нея.
3. следващото ми зареждане е тук: 38.78253299640243, 30.37519020983113
следващо зараждане след Бурдур, там вече съм прекалено уморен за да следя коя е най-евтина, но има голям избор харесвате си някоя с близка цена до 3 и зареждате на нея.
4. преди вход в Анталия има една доста евтина, но е неудобна защото е в обратна посока
5. Надолу вече е въпрос къде почивате, а и имате ориентир в цените кое е евтино и кое е скъпо
Много благодаря, но по 1. мислим вариант След граница, т.к в момента в Турция и газц и бензин са доста по-евтини

# 389
  • Варна
mitko_dvd, все още не сме го минавали този маршрут, досега все надолу към Фетие и Анталия сме били, а миналата година ни се размина по епидемиологични причини. Иначе сме го планирали като първият вариант на Dimitrovdimi. Както обикновено мислим да тръгнем вечер след работа, да минем граница и да хапнем в Одрин, после ферибот Гелиболу-Чардак, лятно време пише че са на половин час през нощта така че няма да се чака много, после Бандирма и на магистралата за Измир. Чак зарежданията с гориво не сме планирали, предполагам веднъж в Гелиболу и после на края на магистралата към Измир. А таксите не са нещо съществено, ферибота в брой, а HGS-то ще го заредим преди тръгване с 250лири, че да не се занимаваме и да имаме и за прибиране.
Предполагам ако тръгнете 19 часа вечерта, то в ранни зори 6-7 часа ще сте в Кушадасъ. С такова тръгване пристигаме към 11 часа във Фетие и Анталия, а до там са си едни 3-4 часа повече път. И това с доволно много спирания за хапване и кафе, все пак човек като отива на почивка за никъде не бърза Simple Smile
Единствено имайте едно на ум, че след Одрин до Гелиболу като гледам няма свестни места за спиране и почивка, т.е. добре е да спрете за хапване и кафе в Одрин. След Гелиболу като се качите на магистралата гледам че няма проблеми, има rest stop-ове през 30-40км.
П.П. А ако стигнете рано и се чудите какво да правите докато Ви настанят, можете да разгледате Ефес или нещо друго в района.

Общи условия

Активация на акаунт