На море в Турция - Тема 70

• 74 819
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia, Bulgaria
Моля, за съдействие. Пътували сме много пъти, но сега като не помня...на бензиностанцията Шел веднага след границата дали има LPG?? И ако няма, къде е най-близката газстанция, посока Истанбул.

За Анталия аз лично не ползвам скъпия мост и зарежданията са на най-евтините, които съм си маркирал както следва:
1.преди граница шел или омв до горе
2. после два варианта
на тази бензиностанция 40.77747443253862, 29.712009356349906  за нея трябва да слезете от магистралата
друг вариант е тази 40.70920864682557, 30.378536827260323 в зависимост от задръствания може да се наложи 20,30км да покарате на бензин до нея.
3. следващото ми зареждане е тук: 38.78253299640243, 30.37519020983113
следващо зараждане след Бурдур, там вече съм прекалено уморен за да следя коя е най-евтина, но има голям избор харесвате си някоя с близка цена до 3 и зареждате на нея.
4. преди вход в Анталия има една доста евтина, но е неудобна защото е в обратна посока
5. Надолу вече е въпрос къде почивате, а и имате ориентир в цените кое е евтино и кое е скъпо
Много благодаря, но по 1. мислим вариант След граница, т.к в момента в Турция и газц и бензин са доста по-евтини

След границата на Шел-а няма газ сега погледнах и на гоогле мапс първия апет е на около 50км. Може би ще трябва да влезете в Одрин за газ.

# 391
П.П. А ако стигнете рано и се чудите какво да правите докато Ви настанят, можете да разгледате Ефес или нещо друго в района.

Ефес ако не сте ходили според мен е задължително да го посетите. отнема около 3-4 часа и задължително се използва слънцезащитен крем.
От там на близо е и къщата на Дева Мария.

Аз предимно зареждам на Шел но съм с бензин, не знам дали предлагат газ.
Но си мисля, че ако карате на бензин на тяхната цена също ще ви е на сметка.

Shell около Одрин
95 V-power 7,16 лири = 1,37лв.
Газ 4,20 лири = 0,80лв.

Тука са бензиностанцийте и цените.
https://www.shell.com.tr/suruculer/shell-yakitlari/akaryakit-pom … is-fiyatlari.html

# 392
От Одрин към Чанаккале може да се направи почивка в Кешан - то си е градче, веднъж сме спирали там за закуска сутринта.
На мен пък ми се вижда много натоварващо без междинна нощувка от България към Кушадасъ и надолу. Ние хем пътуваме от Хасково, и то към Кушадасъ (т.е. сравнително най-краткия вариант за море), но задължително правим междинна нощувка в Чанаккале - то самото градче е приятно, крайбрежната улица е супер за вечерна разходка. И сутринта - със свежи сили към голямата цел. На връщане - пак така. Така се и удължава самата почивка с 2 нощувки, разбира се, за който има възможност, естествено.
След Чанаккале може да се отбиете до древен Асос /Бехрамкале/ - панорамите са красиви, а не е кой знае колко далече от главния път.
За ферибота не се притеснявайте - има три варианта за прекосяване към отсрещния бряг, не се чака кой знае колко.

# 393
  • Варна
Кешан го гледах, реално е на кръстопътя с пътя за Гърция, но нещо не ми вдъхна доверие. На живо може и да е добре щом сте спирали.
На отиване досега не сме спирали за почиване по средата, но на връщане винаги правим 1 или дори 2 нощувки по пътя, хем за разглеждане, хем за пазар. Ех, ако и ние тръгвахме от Хасково, направо щеше да е песен, това са едни 3 часа по-малко път спрямо нас от Варна, че и не минавате из проходи в началото. По принцип не сме против почивките по пътя на отиване, просто отпуските ни не са като на хората от белия свят, където затварят нацяло за 2-3 седмици и всички отпочиват без да се безпокоят за нищо. Затова и гледаме да не губим прекалено много време  по пътя, ако може, разбира се.

# 394
Здравейте, ще пътувам до Бодрум с автомобил по маршрут Гелиболу , Бандирма ,Бодрум. Задължително ли е да се регистрирам и да имам HGS или може да платя на края на магистралата?

# 395
  • София
Може ли да споделите кой турски курорт е най-близо до България.
Примерно в Чаннакале има ли хубави ол инклузив хотели или в някой друг по-непопулярен град?
Гледах, че Айвалък е по-близо. Там има ли добри хотели, плажове?

# 396
Кушадасъ като че ли е най-бизкият по-голям, Габи. Има и преди него други, но няма кой знае какво разнообразие, от което да си избереш. Около Чанаккале крайморските селца са по-скоро като вилни зони, или поне на мен така ми се стори. Ако някой попадне на хотел AI,  аз също бих искала информация.
МарияНова, и нашите отпуски не са неограничени, но винаги вземаме 1 работна седмица + двата уикенда преди и след нея и горе-долу се получават нещата прилично. Аз работя и в събота, така, че не ми е много лесна тази гимнастика, но става, случва се някак.

# 397
  • София
Може ли да споделите кой турски курорт е най-близо до България.
Примерно в Чаннакале има ли хубави ол инклузив хотели или в някой друг по-непопулярен град?
Гледах, че Айвалък е по-близо. Там има ли добри хотели, плажове?

Айвалък, Дикили, Йоздере, Кушадасъ, Дидим са общо взето най-популярните и близо до БГ, като за Айвалък е добре баш в сезона през август да се ходи, че водата по принцип е една идея по-студена. Абе най-добре от тия в Кукадасъ с междинна спирка на средата /от София/ в Чанаккале.
Гьокчеада по принцип е най-близо но там доколкото съм чел е за сърфисти, риболовци, и май няма разни олинклузив хотели. По-девствено било.

# 398
  • Варна
Рали, ние едва последните няколко години успяваме да вземем по 2 пълни последователни седмици отпуск и пак ни се вижда малко. Може би и годините ни вече си казват думата. За 1 седмица отпуск малко трудно ще се навием да тъгнем надалеко и да пътуваме по 2 дни в посока, реално остават 4-5 дни за море.
Иначе сме били на места из Турция, където почиват масово англичани и германци, дори си купуват и вили там, ами те за по-малко от 2 седмици не си и помислят да отидат, а масово ходят за по 3 или 4 седмици, и това цялото семейство заедно ... На млади години човек не обръща толкова внимание на това, но като мине 40-така и вече като е бъхтил почти 20г., поне при нас почивката има значение. То и без това е веднъж или най-много 2 пъти в годината да отпуснеш, а останалото време само работа без прекъсване.

# 399
Dimitrovdimi Благодаря за отговора и аз мисля да сме по вариант 1, MariaNova Благодаря и на Вас за отговорите,около Кушадъс сме обиколили всичко дет има по-интересно-ефес,дева мария,памуккале и т.н.,просто за първи път ще ходим с автомобил заради малкия,че ако сме с автобус ще го вдигнем във въздуха.
Да разбирам че основно да зареждам на ШЕЛ?,колата ми е дизел и според мен с мойто каране предполагам че пробега ще е около 850-900км.!

# 400
  • София
Айвалък изобщо не е  лошо градче . Били сме в хотел Айвалък бийч и тогава ни е харесвало. Има какво да се види и там - остров Джунда, Шейтан софрасъ...  с добри спомени сме от там. Ние обикновено на отиване караме без почивка- от София пак си е доста път. Тази година отиваме в Сиде и даже сме решили на отиване през Истанбул, а на връщане с 2 нощувки - Измир и Чанаккале. Само живот и здраве да тръгнем  Relaxed

# 401
Според мен имате 2 варианта:
1. Гелиболу - Бандърма и по магистралата - мисля, че за нощен преход е по-добър вариант

2. Гелиболу - Айвалък - Доста живописен път следващ Егейско море ( ако пътувате през ноща нищо няма да видите) минава през доста дълги населени места където има ограничение от 60км/ч

Проверете и разписанието на фериботите да не се окаже, че нощно време са на голям интервал.
На нас така ни се случва че винаги сме там там сутринта и минаваме през Гелибоу-Айвалък. Много красиво. Та си ни харесва, въпреки ограничението, а пък и то се кара с 60/ 70 /80 не е зле и не навсякъде. Фериботи мисля че след 12 ч вечерта бяха на 1 ч.Цената май беше 40-50 лири, не помня точно. Никога не сме чакали много. Късмет. На излизане от Кешан, точно на пътя има 24 ч бензиностанция. Има си всичко. Миналата година я ползвахме, надеждна   е и за нощно спиране. А на Айвалък най- хубавите ресторантчета за хранене, страхотни ястия. Направо като сетя за тях и искам да тръгна. 😁

# 402
Здравейте,
Няма ли вече почиващи за да дадат инфо за почивката си?
Толкова ли е зле положението?

# 403
  • Пловдив
Здравейте,
Няма ли вече почиващи за да дадат инфо за почивката си?
Толкова ли е зле положението?
И аз това искам,да чета отзиви за хотели.
Не мога да разбера тези които пътувате с кола отивате на почивка ,а се циганите да търсите къде е най-евтин бензина, газта и пътищата?Колко ще спестите милиони ли?

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 21:09 от slavei4e

# 404
Така,
Не искам да съм груб,но...
В тази група пишат хора,които работят в туристически агенции, и които знаят(може би и от директно наблюдение)на курорти и хотели в Турция,но си мълчат(но не и във Фейсбук-да "зарибяват")за положението.
Ние даваме пари за нещо,което се рекламира от тях като"УАУ" но без никаква допълнителна информация.
Хей,
Не искам да съм груб,но...
 не се прави така бизнес.
Дайте адекватно инфо за създалата се ситуация в Турската "ривиера"

Общи условия

Активация на акаунт