На море в Турция - Тема 70

• 74 810
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
Днес по радиото са казали, че се очаква да отпаднат ПСР-те за влизане в Турция преди 31.05.
Някой да има инфо?
И съответно някой с предстоящ полет за Милас на 22.05. и с инфо от агенцията или билет?

# 406
  • София
Здравейте, ще пътувам до Бодрум с автомобил по маршрут Гелиболу , Бандирма ,Бодрум. Задължително ли е да се регистрирам и да имам HGS или може да платя на края на магистралата?
Може да платите чак навръщане от Турция към България. Тъкмо на отиване ще сумирате таксите и ще ги умножите по 2, за да сметнете горе-долу колко да заредите.
Моят мъж при предното ни ходене много се изхвърли със зареждането и май тази почивка, дай боже да се осъществи, няма да се наложи да плащаме такси.

Славейче, и аз не го разбирам това цепене на стотинката. Всеки път ми се набиват на очи подобни постове. И то не защото ние берем парите от дърветата, но да се циганим за 50-100 лв отгоре... То на почивка ако не отпуснеш душата, кога?!

Днес по радиото са казали, че се очаква да отпаднат ПСР-те за влизане в Турция преди 31.05.
Някой да има инфо?
Според мен тия дни ще се вземат решения и ще обявят. Нали локдаунът изтича на 17ти май, все нещо трябва да измислят за да спасят туристическия сезон. Аз ще съм супер щастлива да отпаднат тестовете.

# 407
Здравейте, ще пътувам до Бодрум с автомобил по маршрут Гелиболу , Бандирма ,Бодрум. Задължително ли е да се регистрирам и да имам HGS или може да платя на края на магистралата?
Може да платите чак навръщане от Турция към България. Тъкмо на отиване ще сумирате таксите и ще ги умножите по 2, за да сметнете горе-долу колко да заредите.
Моят мъж при предното ни ходене много се изхвърли със зареждането и май тази почивка, дай боже да се осъществи, няма да се наложи да плащаме такси.

Славейче, и аз не го разбирам това цепене на стотинката. Всеки път ми се набиват на очи подобни постове. И то не защото ние берем парите от дърветата, но да се циганим за 50-100 лв отгоре... То на почивка ако не отпуснеш душата, кога?!

Някой да има инфо?
Според мен тия дни ще се вземат решения и ще обявят. Нали локдаунът изтича на 17ти май, все нещо трябва да измислят за да спасят туристическия сезон. Аз ще съм супер щастлива да отпаднат тестовете.

Аз така затова , че имах 2 лири от дължимото по-малко в сметката , имам петорна такса за преминаване през съответния участък

# 408
Актуална информация: В момента сме в Камелия Селин, защото само той работи от Камелиите.Работят един бар на басейна, лоби барът и барът на терасата.Лудница е, пълно е с турски туристи, които са истинска напаст, заместват руските . През деня има музика на басейна и традиционни анимации. В ресторанта масите са за двама, заредени с прибори за двама и табелка " мах.2 или семейство". Ние естествено не се съобразяваме с това...Храната е зад стъкло и се подава от служители в кухнята, с маски. Въобще ЦЕЛИЯТ персонал непрекъснато е с маски.Вечер в девет музиката спира и настава една голяма скука.Няма концерти, няма шоу-програми, няма музика.Хората сядат в баровете, пият и играят карти, местата свършват бързо. Ние помним как беше през 2019 и сега ни е трудно да повярваме какво се случва. Извън хотела е почти същото. Хора почти няма, магазини има тик- там, предимно за хранителни стоки. Търговците са намерили начин обаче, особено в търговските центрове и базарите. Зад плътно спуснатите железни щори магазинът си работи, но отвън дебне някой батка и вкарва вътре туристи след връзка по телефона с продавача вътре, който вдига на метър щората , за да влезем сгънати на две. Иначе храната е изобилна, много се стараят. Обслужването е перфектно, мерят температурата при всяко влизане в ресторанта, раздават маски, бършат, чистят постоянно. Ние пътувахме с автобус и спирахме предимно на бензиностанции, но и на два големи крайпътни обекта, които работеха, но имаше предимно магазини за локуми и подобни неща. Утре ще ни правят пср тест и се надявам да нямаме проблеми. Не знам турските туристи дали са представили psr тест, за да почиват тук , но според нас не са, което си е притеснително. Няма  долмуши и не може да се отиде никъде . Предимство за хората със собствен транспорт.Плажът е както винаги перфектен, хората са малко, повечето предпочитат басейните. На плажа няма музика. Пропуснах, че работи и барчето на плажа. Водата е много приятна за къпане, ние харесваме точно този период за почивка. Хубаво е, но сме платили за друго ..
.

# 409
  • Пловдив
А къде се носят маски от туристите?

# 410
На практика никъде в границите на хотела. Първите дни ни караха да ги слагаме и в общите части вътре в хотела, но после вече не ни правеха забележки.Забелязвам, че много хора си ги носят навсякъде. Извън хотела- задължително, за всеки случай.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 14:47 от bubanka

# 411
  • Варна
всяка година по байрямите им е така- 3 дена дори спят по плажовете навсякъде с палатки , дюшеци , на пясъка ,ядат и пият , пълен хаос .Мн.отдавна сме си забранили да ходим по това време - прекалено претъпкано , нищо общо с празниците в Гърция.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 14:51 от bubanka

# 412
  • Russe, Ruse, Bulgaria
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Asia/turkey?fbclid=IwAR3utV3ijS … blvZyCPFpnKsbExJc
Изискването за представяне на отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 като условие за преминаване през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Република Турция ще бъде в сила до 31.05.2021 г.

# 413
  • София
Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция ще продължи да бъде предпазлива с мерките си COVID-19 до края на май, но ще започне облекчаване на ограниченията от 1 юни.
На виртуална среща с представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (АК партия) в петък президентът каза, че подробностите за контролирания процес на нормализиране ще бъдат разкрити в понеделник след края на 17-дневното пълно блокиране .
Локдаунът започна на 29 април и ще продължи до 17 май, за да обхване празника Рамадан Байрам.
Ограниченията на Турция през последните три седмици доведоха до спад в 80 провинции между 1-7 май, според последните статистически данни на Министерството на здравеопазването.
В петък има 11 500 нови случая на коронавирус, като ежедневните инфекции продължават да показват тенденция на спад- преди месец бяха по 60 000 на ден.
В момента Турция е в разгара на кампанията си за масова ваксинация срещу COVID-19, която стартира на 14 януари. Повече от 14,77 милиона души са получили първите си дози, докато вторите дози са били поставени на над 10,72 милиона души.

# 414
  • София
Мерси за информацията!
Няма да ни се разминат тестовете, но вече го приемам като нещо нормално.
Ние вече започнахме подготовката. Точно 2 седмици ни остават.
В момента мъжът ми е в сервиз да провери дали колата е в пълна изправност. Аз ще мина през аптеката за разни лекарства, които да вземем с нас. Гледам положително пък каквото стане. Blush

# 415
И ние пътуваме след 2 седмици и започнах да изкарвам банския Simple Smile

Тонка* вие за къде пътувахте и кога?

Ние живот и здраве на 28.05 минаваме границата, тестовете са ясни, но имаме бебе на 8м и дете на 7г. За тях ще трябва ли тестове? Някой запознат ли е?

# 416
  • София
Viliianka, пътуваме на 29ти за Бодрум с междинна нощувка в Чанаккале.
За бебето надали ще ви искат тест, но не съм сигурна за другото ви дете. Нека по-запознатите да кажат. Дъщеря ми е на 12 г и ще прави тест.

# 417
  • Където морето целува небето...
Деца под 6 години са освободени от пср на влизане в Турция. Така и не я намерих официално тази информация за да си я снимам. Писах и до посолството, но и от там нищо. Казаха ни го от агенцията, мернах го и в Американското посолство в Турция.

# 418
На нас отТА ни казаха че деца на и под 6г.не подлежът на пср!

# 419
  • Русе
.....И на връщане на всеки член от семейството ли смятате да правите тест в Турция и на каква цена е там?
250 лири е PCR теста за чужденци.

Общи условия

Активация на акаунт