Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брекети след 45 години

 • 706
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 111
Здравейте,
Интересувам се дали някой е слагал брекети след 45 години?  Лесно ли се свиква, има ли резултат? Може ли да споделите? Благодаря!

# 1
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 1 576
За 45 не знам, но Том Круз на 40г сложи брекети за да си оправи усмивката, така че за можене може, ама все пак това са неща които се коментират за конкретен случай и със специалист на място.

# 2
 • Мнения: 4 976
Познавам човек, живее в САЩ, на 50 си сложи брекети, казва, че помагат. Не съм го виждала, за да преценя, но щом той вижда ефект, явно има. Носи ги само нощем, като спи.

# 3
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 171
Моята ортодонтка си сложи брекетите завсно с мен. Аз бях на 30, тя на 55. Целта й беше лифтинг на лицето. Наистина и двете претърпяхме лицеви промени. И при двете се наблюдаваше освен подредени зъби и правилна захапка, но и подчертаване на скулите, удължаване на лицето. Свикването на 30 или 45 зависи изцяло от вашия праг на болка. Аз бях адски мотивирана и нищо не можеше да ме накара да спра лечението. Болка и дискомфорт имах първата седмица от слагането, после усещах изтръпване при смяна на дъгите. Аз заложих на самолигиращи брекети. Да уточня само, че брекетите не се свалят и слагат, те се залепват и така до края си седиш с тях, само дъгите се сменят.
Освен това вече на 45 сигурно е започнало едно отдръпване на венците, лека парадонтоза, която ще забавите с подреждането на зъбите. Есинствен минус на късната възраст е, че има голяма вероятност да нв запазите перфектния резултат дълго време. Особено при голвми промени в зъбите, още със самото сваляне на брекетите, се започват с едни микродвижения на самите зъби, така че дори да имате постоянен ритейнър и шина, няма сила, която да ги спре да се местят. Така че трябва да ги носите повече време и след свалянето да сте особено прилежна със шините.

# 4
 • Мнения: 122
По-изчерпателно мнение надали ще получиш! Подкрепям на 101%, независимо, че сложих брекети на 34 и ги свалих на 36! Струва си абсолютно всичко, независимо от дискомфорта и леките промени , които са неминуеми след свалянето им. За себе си мога да твърдя, че това е най-смисленото нещо, което съм направила за себе си и за бъдещото си здраве . Действай , без да се колебаеш, времето минава изключително бързо!

# 5
 • Мнения: 2 548
Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но ми е интересно днешните брекети по какво се различават от онези, които носихме навремето, преди 20-25 години.
За алайнерите доста подробно се запознах, те са по-нова техника, но за брекетите не съм наясно защо струват хиляди левове, почти колкото алайнери, ако са като старите брекети /тогава помня не бяха скъпи/ 🤔

# 6
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 171
Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но ми е интересно днешните брекети по какво се различават от онези, които носихме навремето, преди 20-25 години.
За алайнерите доста подробно се запознах, те са по-нова техника, но за брекетите не съм наясно защо струват хиляди левове, почти колкото алайнери, ако са като старите брекети /тогава помня не бяха скъпи/ 🤔
Вероятно технологията и материалите са усъвършенствани. На пръв поглед може да не виждате разлика, но със сигурност има. В годините видяхме освен метални, вече и сапфирени, керамични, от сплави, самолигиращи, натягащи, с пръстени и бе пръстени, с ластици и без ластици. Цената, която плащаме ние не е само себестойност и печалба на производителя, а и труда на ортодонта. Всеки доктор си преценява колко струва неговата услуга, което пак опира до вложени обучения и кяалификации, както и опит. Така че е много относителна цената на брекетите.

# 7
 • Мнения: 111
Благодаря ви, имах някакви колебания, вече почти не!

# 8
 • Мнения: 62
Напълно подкрепям слагането на брекети в по-късна възраст. Цял живот се притесявах да сложа брекети, поради което отбягвах да се усмихвам, за да не ми забележат кривите зъби. Притеснявах се, когато говорих, защото зъбите се виждаха и не се харесвах. Най-накрая се навих и си сложих алайнери. Не съжалявам за решението си. Всеки лев си струваше. Само при първите трейове имаше изтръпване на зъбите. Пет месеца след слагането им, зъбите ми са почти идеално прави. Остана малко. Определено съм ЗА брекети и в по-напреднала възраст. Това е едно от най-смислените решения, които съм взимала.

Общи условия

Активация на акаунт