В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
И аз вчера влязох в 13гс и точно се чудех това 3ти или 4ти месец се води😁

Ами аз в интернет бях видяла, че след 13та (тоест като влезеш 14та, тогава влизаш в 4ти) , но лекаря ми вчера каза, че в България минат ли 12, значи са минали 3 месец Simple Smile

# 586
Добро утро, момичета! Мисля, че някъде гледах че до 91ден си в 3ти месец, от 92нататък започва 4ти месец. Аз си чакам резултатите от бхс, бях ги пуснала в лаборатория писанец, уж вторник щяха да са готови, вече е петък, проверявам нищо. Дали мога и другаде да проверя, смисъл такъв явно ги пращат в София и оттам идват резултатите.

# 587
Момичета, не се издържа това повръщане. Вече съм -4кг и се чудя какво да правя. И като пия вода ми се гади. Вече си мисля за вливания, а ММ ми вика, къде ще ходиш по това време по болници.

# 588
  • омъжена
🙂🌞Добро утро. Днес се чувствам доста енергична даже от вчера. Направо супер power . Друг път в 15 следобяд ако не легнех да спя си заспивам и седнала,а сега пърхам като 🦋 😁 но ми се върна гаденето сутрин и вечер. Даже сега отворих хладилника и като ми лъхна нещо не е развалено но повърнах.  А няма угодия 😄 😋нищо ще търпим това са най хубавите и тръпнещи моменти.  май съм си влезнала в 13 г.с, че вървя с 2 дена назад от календара. Притеснявам се това,че вървя назад защото ми е високо тсх сигурно и тат 4.256 а трябва да е макс 3.500 в този триместър. Дано се регулира скоро това,че с другите бременности не съм имала хашимото.може би се е появило с втората бременност всъщност защото тогава в 8 месец края бебока ми беше 2кг спря да натдава. Та пих хапчета шейкове специални. Дано всичко да е наред този път.
Bobby ти как си ?

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 09:38 от sunshine1992

# 589
Еламзче,виж в НГЛ по точка 3
Име,презиме,фамилия,дата на вземане на кръв и дата на раждане Simple Smile
http://genetika.maichindom.com/

# 590
Елмазче, ако имаш лаборатория на близо направо отиди на място май имат проблем със системата. В понеделник пуснах кръв и урина на гладно и ми казаха, че на другия ден (вторник) ще са готови. Следях аз онлайн чак до сряда и не бяха излезна ли и реших да отида на място в сряда. Всичко беше готово.

# 591
🙂🌞Добро утро. Днес се чувствам доста енергична даже от вчера. Направо супер power . Друг път в 15 следобяд ако не легнех да спя си заспивам и седнала,а сега пърхам като 🦋 😁 но ми се върна гаденето сутрин и вечер. Даже сега отворих хладилника и като ми лъхна нещо не е развалено но повърнах.  А няма угодия 😄 😋нищо ще търпим това са най хубавите и тръпнещи моменти.  май съм си влезнала в 13 г.с, че вървя с 2 дена назад от календара. Притеснявам се това,че вървя назад защото ми е високо тсх сигурно и тат 4.256 а трябва да е макс 3.500 в този триместър. Дано се регулира скоро това,че с другите бременности не съм имала хашимото.може би се е появило с втората бременност всъщност защото тогава в 8 месец края бебока ми беше 2кг спря да натдава. Та пих хапчета шейкове специални. Дано всичко да е наред този път.
Bobby ти как си ?

Добро утро 😘 Д-р Бояджиева ми отговори снощи - според нея и аз съм отключила Хашимото. Ще бъда на терапия с левотироксин, чакам да пише кога и колко трябва да пия. Много се уплаших, защото знам, че то е опасно за бременността и ме е яд, че не пуснах по-рано изследванията.
И на мен, като теб ми се гади и четох, че това е характерно за доста бременни с Хашимото. Плюс качване на кг(което го имам) и неестествен запек (и това имам). Ти имаш ли други оплаквания?

Момичетата, които още не са посетили ендокринолог -  отидете, не е шега работа. Никога не съм имала отклонение в стойностите, а сега това.

# 592
И аз съм с Хашимото/ въпреки, че не съм имала никога до сега повишени антитела/ проблем имам само с ТСХ. Преди да забременея ендото държеше да е около 1.5 Макс 2,защото бързо скача както и стана, една седмица след теста вече беше 4.2. Коригира ми дозата и сега на контролните беше 2. Всеки месец трябва да изследвам ТСХ и ФТ4, каза че антитела няма смисъл.
Важно е момичетата, които приемат хормон/ Еутирокс или Л-тироксин/ да го пият сутрин на гладно и около час да не закусват и пият кафе, защото влияе на действието. На мен тази част ми беше трудна, особено с кафето, но свикнах ако се пробудя към 4 5 6 да си го изпия и като стана съм готова за кафе 😁 . Не се плашете,ако се сблъсквате за първи път и аз много трудно свикнах с мисълта, но най-важно е да го следите сега и след като родите! и всичко ще е ок 🤗
Аз от няколко дни се будя от запушен нос, мислех че е от климатика, но се сетих че и тук някой от вас се оплакваха, мн е неприятно, даже първия ден се притесних да не се разболявам, но като се обърна на другата страна се отпушва 😅 . Доста странни симптоми има бременността хаха
Хубав ден!

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 11:18 от sss2611

# 593
  • София/Севлиево
И моят нос е почти перманентно запушен, а почва и алергията ми към цъфналите дървета да ме дразни.Ще трябва да измисля нещо,иначе април и май ще са ми тежки месеци.
И почти постоянно ми горчи в устата.Мислех, че е от АБ,но вчера и днес не съм пила и пак.И киселини от толкова рано ме почнаха...Мрън.

# 594
  • омъжена
Bobby ти как си ?

Добро утро 😘 Д-р Бояджиева ми отговори снощи - според нея и аз съм отключила Хашимото. Ще бъда на терапия с левотироксин, чакам да пише кога и колко трябва да пия. Много се уплаших, защото знам, че то е опасно за бременността и ме е яд, че не пуснах по-рано изследванията.
И на мен, като теб ми се гади и четох, че това е характерно за доста бременни с Хашимото. Плюс качване на кг(което го имам) и неестествен запек (и това имам). Ти имаш ли други оплаквания?

Момичетата, които още не са посетили ендокринолог -  отидете, не е шега работа. Никога не съм имала отклонение в стойностите, а сега това.

Ами да от както рядко се качи това тсх имам запек, изпотявам се понякога нощем, гаденето значи е от това доста съм качила а обикновенно съм доста слаба даже с първата бременност бях слаба само бебока растеше и не мога да повярвам. Това е много коварно автоимунно заболяване и аз пия Л-тироксин и ми се иска някакви витамини но незнам какви. Днес мисля да си взема орехи. А иначе е нелечимо било,аз даже си взех пита с мед по една хапка един два месеца уж лекувало .глупости тири минтими. Такаче просто трябва да свикнем. И да се молим да си износим здрави бебоци защото това принципно не е описано ако си спазваме какво е казал леката и ако поддържаме нормални нива на хормоните. Е в случая при мен май си е късмет,че хич не съм в норма. Но спокойно не се стряскай.

# 595
Сега знъннах на лабораторията, още не са готови резултатите, апарата бил развален, инженера го оправял 🤦‍♀️. Аз не знам тази кръв къде я държат и колко ще са достоверни резултатите

# 596
Момичета , ако щете ми вярвайте след приема на желязо се чувствам нов човек! Енергична , свежа и жизнена.  Беше ми направо лошо , виеше ми се свят , бях бледа ..
За горчивото и на мен ми горчи и ме спасява само газирана вода с лимон . Обикновена не мога да пия. Сега съм на вълна ядки , мога да ям в изобилие всякакви и сурови и не .  Много ми харесват и не ми се гади от тях .
Тамън ми беше поминало и тук три дни пак повръщам . Искам да свърши това вече! Кога ??????  Като ви чета че в 13 сед. Още си повръщате направо ми става зле.... с предното верно ,че беше до 16 ама към 13тата ми поразкара малко и от 13 до 16 от дъжд на вятър.
Отделно накви странни мисли ми се въртят , дали всичко с бебето е ок , само за това си мисля . Не съм го виждала от 5 седмици ... вече нямам търпение да си го видя и да се успокоя..

# 597
  • София
Момичета как мога да се запиша при др Вецев по тел или на място и къде точно ?

# 598
Съншайн, внимавай с орехите, щом си с Хашимото. Богати са на йод, на мен д-р Яначкова ми каза да ги ограничавам. Ям понякога, ако ги има в десерта или овесените ядки на закуска.

# 599
  • омъжена
Съншайн, внимавай с орехите, щом си с Хашимото. Богати са на йод, на мен д-р Яначкова ми каза да ги ограничавам. Ям понякога, ако ги има в десерта или овесените ядки на закуска.
добре . Благодаря . Значи няма да ям много както бях намислила

Общи условия

Активация на акаунт