В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 059
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
На една година и един месец.

Аз пък да ви кажа, сега се присетих за моя отрицателен резус фактор. Пак ще трябва да се гледат антитела ииии

Даже с предната бременност бях чела, че по дефиниция, ако мъжът и жената са с различен резус фактор, се води рискова бременност... аз тогава си работих, тренирах и живях нормално до последно. Не се усетих рискова, но накрая с детето се оказахме и двете отрицателен. Сега, ако бебето е положителен, пффф

Не съм сигурна дали се води рискова бременност, при резус фяктор, просто е добре да се проверят кръвните крупи ня двямятя партньори и при наличен такъв се поставя инжекция Анти-Д .
При мен я поставиха след първия ми аборт

# 646
  • au bout du monde
Моето не е пораснало, но съдя по дънките, с висока талия са и не ме стятат, ноо аз както казах по-рано почвам от доста кг и си имам корем. Интересно ми е да видя кога ще проличи, защото още не сме казали на никой. Тази седмица дето идва мислим да кажем на родителите и много се вълнувам. Има ли още някоя мама дето още не е споделила? Как реагираха роднините ви?

Аз не съм казала още на нашите. Честно казано малко се притеснявам как ще реагират. Иначе неговата майка знае, както и приятели.

# 647
Ми в списъка с рискови бременности е написано. Знам процедурата, че нали предния път го играх филма. Регулярно изследване за антитела. Ако се повишат, се бие инжекцията. Ако са в норма, чак след раждането изследват кръвта на бебето и при различни резус фактори на майка и бебе, до 72 часа след раждането се бие инжекцията. Предния път ми се размина, че сме и двете отрицателен...

Иначе моят корем е вечно подут и го усещам подут, даже и малко да ям. Много досадно. Та и аз не знам бебе се показва, или стомахът ми се показва.

Не съм сигурна дали се води рискова бременност, при резус фяктор, просто е добре да се проверят кръвните крупи ня двямятя партньори и при наличен такъв се поставя инжекция Анти-Д .

# 648
Леле, като ви гледам коремчетата и направо мога да потъна някъде. Аз съм си плоска като дъска. Леко ми е подуто много ниско долу, но го забелязвам само, когато съм в банята без дрехи. По принцип съм висока с ханш и дупе обаче нагоре съм си доста слаба и сигурно чак в 5 6 месец ще имам коремче като вашите. 😂

# 649
  • омъжена
Ми в списъка с рискови бременности е написано. Знам процедурата, че нали предния път го играх филма. Регулярно изследване за антитела. Ако се повишат, се бие инжекцията. Ако са в норма, чак след раждането изследват кръвта на бебето и при различни резус фактори на майка и бебе, до 72 часа след раждането се бие инжекцията. Предния път ми се размина, че сме и двете отрицателен...

Иначе моят корем е вечно подут и го усещам подут, даже и малко да ям. Много досадно. Та и аз не знам бебе се показва, или стомахът ми се показва.

аз да питам това изследване  за резус фактор отделно ли е от БХС .

# 650

Леле леле, ами то това ако не го знаеш, едва ли някой аг ще се сети да пита или да каже..те масово хората не си знаят кръвните групи, а какво остава да знаят за това..та аз сега взех ме се притесних, мислех си че се поставя веднъж..поне до колкото си спомням тази Аг дето ми прави кюретажа така беше казала, та и затова давали такова картонче с което се доказва че имаш поставена такава...а сега от написаното рязбирам, че трябва да се следи, никой Аг до сега не ми го е казвал..странна работа..

# 651
Съншайн, не знам, дали веднъж в живота е достатъчно. Говори с АГ-то.

Изследването е нормално за кръвна група и се пуска в началото. Ако се окаже отрицателна, тогава регулярно (поне при мен с предната бременност, май общо три пъти) пускаха за стойности на антитела. Моите си бяха все в норма, щото, нали ви казах, с дъщеря ми сме и двете отрицателна и тогава реално тялото на жената не произвежда антитела. Но ако плодът е с положителен резус фактор, тогава се качват тези антитела. Не съм запозната, какви са опасностите, т.к. не са ми били завишени.
Но освен опасности по време на бременността, има и риск за следващите бременности, ако не се постави тази инжекция до 72 часа след раждането, т.к. жената има тези антитела към положителния резус фактор и ако следващата бременност е с бебе положителен, може да направят проблем антителата. Това е моето много лаишко обяснение, дано някой по-грамотен дообясни, ако знае.

И нямах намерение да ошашквам и без това на моменти ошашканата ни групичка. Просто нещо се сетих. Споко всички, кадърните АГ-та си ги следят тези неща и реагират.

# 652
На мен този път си ми личи нормално, но още в петата седмица, едва разбрала, че съм бременна дънките си ми препираха. Предполагам, защото ми е втора бременност. Предния път нямах корем, около 5-ти месец започна да ми личи леко коремче.

# 653
  • омъжена
Съншайн, не знам, дали веднъж в живота е достатъчно. Говори с АГ-то.

Изследването е нормално за кръвна група и се пуска в началото. Ако се окаже отрицателна, тогава регулярно (поне при мен с предната бременност, май общо три пъти) пускаха за стойности на антитела. Моите си бяха все в норма, щото, нали ви казах, с дъщеря ми сме и двете отрицателна и тогава реално тялото на жената не произвежда антитела. Но ако плодът е с положителен резус фактор, тогава се качват тези антитела. Не съм запозната, какви са опасностите, т.к. не са ми били завишени.
Но освен опасности по време на бременността, има и риск за следващите бременности, ако не се постави тази инжекция до 72 часа след раждането, т.к. жената има тези антитела към положителния резус фактор и ако следващата бременност е с бебе положителен, може да направят проблем антителата. Това е моето много лаишко обяснение, дано някой по-грамотен дообясни, ако знае.

И нямах намерение да ошашквам и без това на моменти ошашканата ни групичка. Просто нещо се сетих. Споко всички, кадърните АГ-та си ги следят тези неща и реагират.
Тони моля  кажи какво изследване се прави за да се разбере дали този резус фактор е ок. Че изобщо не съм запозната.

# 654
Нормален тест за кръвна група. Повечето хора даже си я знаят. Ако се окаже с отрицателен резус фактор, тоест А-, Б-, АБ-, или както мен 0-, тогава АГ ще назначи антитела, на които не знам точното наименование Confused

Ако си А+,Б+, АБ+ или 0+  тогава няма никакви грижи.

# 655
Незнам на този етап дали нещо може да се направи дори и да си знаеш резус фактора, тъй като доколкото знам когато отиваш да раждаш тогава с всички документи, които се носят тогава ти искат и кръвната група, там си пише и резус фактора и ако бебо е с положителен резус а ти с отрицателен тогава вече се поставя тази инжекция.

# 656
Тулипа, може и си права, но аз много вярвам на моя лекар и ме съмнява да ми е пускал 2-3 пъти антитела на вятъра. Прочетох тъкмо и статии в нета. Изглежда има смисъл да се следи по време на бременността. Нека не подвеждаме някой, че изслвдването е ненужно. Ако АГ-то го изпише, значи по-добре да се направи.

# 657
На мен АГ-то ми пусна кръвна група и резус фактор при първите рутинни изследвания, като ме записа за ЖК.

# 658
Тулипа, може и си права, но аз много вярвам на моя лекар и ме съмнява да ми е пускал 2-3 пъти антитела на вятъра. Прочетох тъкмо и статии в нета. Изглежда има смисъл да се следи по време на бременността. Нека не подвеждаме някой, че изслвдването е ненужно. Ако АГ-то го изпише, значи по-добре да се направи.
Не исках да засегна никои, просто го казах да не се филмира някои и да не се внася смут, съжалявам ако съм те засегнала,защото всяка от нас ходи на ЖК и освен това и при др. лекари и ако АГ прецени ще пусне необходимите изследвания, както го прави твоя АГ.

# 659
Сега виждам поста на shine on и че си е изтрила профила. Нещо съм пропуснала явно 🙄 Да е здрава и тя и бебето й и щом не се чувства спокойна в комуникацията е постъпила добре.
За коремчето и аз вече имам. Трета бременност ми е и е нормално да е така. Момичетата без коремче, особено тези с първи деца, не се притеснявайте изобщо. Аз с първото до 6 месец си носех старите дънки и саката за работа, даже закопчани. И избухнах чак в 8мия 😊 С второто бях много подута и още във втория месец бях по-едра отколкото съм сега. Така че е много индивидуално и от самата бременност.

Общи условия

Активация на акаунт