Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 839
  • 860
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Catty m, аз също имам едно болезнено топче, което се оказа възпалено, обясни ми, че от самата аблация се е възпалил клон на третираната вена, изписа ми диклак да мажа за една седмица и ако не се оправи и на мен ще ми тегли кръв оттам. На теб от откъде ти теглиха от самата обработена вена или от съвсем повърхностните?

На мен ми се беше възпалило на прасеца, където е склерозирано. Имаше 2 като топчета, около които беше зачервено и силно болезнено. От там някъде е теглил, не гледах, че ме беше страх, а и ме болеше. Имам лепенка от вчера,която ще махна чак довечера. Но определено сега кракът ми е много по-добре, не боли и спах нормално тази нощ, че преди това само го пазех да не го докосна, че ме болеше. Изписа ми и някакви противовъзпалителни хапчета.

# 121
Привет банда. Готова съм и аз. Минах. Всичко при мен трая 5-10 мин. Болка никаква, освен иглите от упойките. Буквално на всеки 10см ми слгаха инжекция с лидокаин. От средата на прасеца до средата на  бедрото. В 9 влязох, в 10:15 излязох. Забавиха ме заради приготовленията. Казаха вената в началото много тънкА, та св наложи да ме топлят с едно торбички. Лежах на една наклонена маса. Имах чувството че ще се изсипя от нея. Мазаха ме и с някакъв крем да се надуе вената малко. Това отне доста времв. Та така. Дойде докторката, почна ме и за 10мин ме оправи да не каЗвам по-малко. Сега ще стоя с тоя бинт до събота. Тогава ще се иЗкъпя. До тогава не. Намазаха ме с нещо жълто. Казаха да не мъча да го търкам да го махам. Във вторник съм на ултрасаунд. Тогава щели някакъв конец да ми махат. Не знам какво има под тоя бинт. Ще пусна пак снимка като махна бинта. За сега казаха на всеки час по 10 мин да вървя.  На 8ч вземам 600мг ибопруфен до понеделник. Друго не св сещам. Ако някой има въпроси да пита. Само че не съм в Бг , но едва ли нещо по-различно ще се случва и при вас.
Скрит текст:

# 122
  • София
И аз бях така бинтована. Радва ме, че има сходни практики, ама на мен пък ми каза доктора, че аблация на вените на прасеца ми не може да се направи, че били много накъдрени и не можел да мине лазера. Та съм склерозирана там.

Айде, кажи като махнат бинта как е отдолу крака.

# 123
Обезателно ще направя снимка като махна бинта, но не е много лицеприятна гледката. Цялото бедро беше виснала кожата и месата. Ужас. Свлечена направо. Дали ще се оправи това не знам. Като станах от масата права, така ми намотаха бинта. Права, та тогава си видях крака, но така се паникьосах от гледката, че забравих да видя къде са и какви са тези конци.

# 124
  • Sofia
По-добре без снимки...за тези които не са правили ,може да е страховито...
И аз се снимах,сега като ги видя ми става гадно,целият крак е в синини 😣 макар и да не болеше,гледката не е приятна.

Странно защо в изправено положение са правили превръзката 🤔

Бързо възстановяване🍀

# 125
Обезателно ще направя снимка като махна бинта, но не е много лицеприятна гледката. Цялото бедро беше виснала кожата и месата. Ужас. Свлечена направо. Дали ще се оправи това не знам. Като станах от масата права, така ми намотаха бинта. Права, та тогава си видях крака, но така се паникьосах от гледката, че забравих да видя къде са и какви са тези конци.

Знаете ли защо се е получило така?

# 126
Не, не знам защо се е получило така. Другите които са минали през това, могатли да кажат защо ми стана така крака? И дали ще се оправи?

# 127
  • София
При мен не е имало такова нещо. Все така опънато и сланинество ми е бедрото Simple Smile

# 128
Някой да ходил при проф.Лъчезар Гроздински (сити клиник)?  Чудех се дали при него или проф.Милена Станева(токуда) ,но си оставих часа при Гроздински.

# 129
При мен не е имало такова нещо. Все така опънато и сланинество ми е бедрото Simple Smile
Брей направо съм в шах в такъв случай. Бяха ми казали че тоя оперирания крак е с 2см по-дебел от другия. Освен като е затворила вената да е спихнал. Но то не е просто леко спихнал, а ще речеш че цялата ми нормална обиколка е спихнала.  Ще видим като махна бинта какво ще е.

# 130
  • Miami
vici75, много се радвам, че мина операцията ти. Пожелавам ти бързо възстановяване. Може да е нещо от упойката това провисване, знам ли. И аз не помня да съм имала такова. Защо не попита докторите?

# 131
Кори❤, ще питам във вторник на follow up-a. Като спихнеш балон как изхлежда, ей така съм. Не знам къде ми отидв мръвката и сланините. Дано е от упойката, че буквално на над 10 места ми сложиха.

# 132
  • Sofia
От упойката е.
Мускулите са отпуснати.
Не ви ли се е случвало след упойка на зъб?
Опиташ се да пиеш напр.вода,то ти изтича отстрани😁 и след като премине ефекта,всичко се оправя.

# 133
Vici75, на мен ми сложиха дълга, тънка превръзка по дължината на крака, там където са пробожданията за упойката после ми обуха в легнало положение компресионен чорап, определено кракът ми изглеждаше някак налят с течност и по-дебел от другия, дори с чорапа, в рамките на 2 дни станаха еднакви. И аз мисля, както казва Доли, че това спихване най-вероятно се дължи на упойката и като свалиш твоя бинт всичко ще бъде нормално. Момичета, минали вече аблацията, колко време след това разширените вени се свиват, аз съм 2 седмици след аблация и виждам, че повечето вени са се свили, но има и такива, които още се виждат, та въпроса ми е да чакам ли още заличаване или каквото се е свило до момента? Аз нямам никакви разрези само дупчицата където е влизал катетъра и конци нямам, явно наистина различно я правят тази аблация или я комбинират с минифлебектомия при някои, а при други със склеротерапия.

# 134
Забравих да кажа че чорап не ми обуха. Само тоя бинт. Като го махна, тогава чорапа ще си слагам.

Общи условия

Активация на акаунт