Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 821
  • 860
  •   1
Отговори
# 585
Защо да е противопоказен епилатора?

# 586
  • Козлодуй
Аз имам фотоепилатор и просто не минавам върху разширените вени иначе с обикновен дето скубе няма проблем

# 587
Няма да пиша, от какво основно се получават разширени вени по краката, но ше напиша практиката на един много известен професор, който го боготворят стотици хиляди хора. Първо - съдовете, кръвоносните, трябва да се почистват. Те се замърсяват, знаем, посредством отлагания по стените на продукти от храната, тютюнопушенето, алкохола и не рационалното хранене. Второ, трябва да се развиват двигателните мускули, защото човекът е единствено живо същество, което при ниска физическа активност се разболява! Може да се правят всевъзможни лесни физически упражнения, даже в легнало положение. Трето, лечение...първо е необходимо почистване на кръвоносните съдове, а това става така: към 100мл гореща вода, точно преди да закипи, се добавя хлебна сода в количество - на върха на чаена лъжичка...поне така се започва и ако нямате дискомфорт след това се увеличава. Разтваря се добре и към това количество вече разтворена сода се добавя хладна вода, така, че да стане за пиене, ще стане в количество около 200-250 мл, да е леко топла. Изпива се 30 мин преди храна! Също така, вечер можете да правите компрес с кърпа, която е напоена със течност - чаена лъжичка готварска обикновена сол разтворена във 100 мл вода. Завива се на крака и се оставя до като изсъхне....
П.П. това, със хлебната сода съм го правил за прочистване, пих около 7-10 дни, а това със компреса, не съм, защото нямам варикоз..
П.П. 2 Правете всичко и пенето и компресите, и упражнения за крака, това може да са леки клекове, като се придържате за касата на вратата или за стола, може да се повдигате на прасци, качвайте стълби! трябва да има кръвообращение от най-далечните капиляри на краката, кръвта да се превърта, а това става САМО с упражнения.  И понеже най-далече са капилярите на краката, трябва да правите за тях малко специфични упражнения, като свиване на пръстите, например, повдигане за прасец, и основното - клякане.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 15:18 от vasil73

# 588
  • София
Защо да е противопоказен епилатора?

Не знам, затова питам. Иначе си представям, че би могло при отскубването на косъма, по някакъв начин да се травмират капиляри. Но това са си мои разсъждения. Thinking

# 589
Ами може и да има нещо общо,  но трябва специалист да потвърди. Аз съм правила лазер за обезкосмяване преди години на подбедрица. Ами няма такава болка, а не е толкова болезнена процедура. Аз тогава и не предполагах че имам проблем с вена, защото при мен вена не се вижда. Но явно има нещо общо с вените на този крак, защото на другия не ме болеше въобще. Ако вените са увредени, едва ли епилатора би ги увредил повече. Но може да е по-чувствителен крака там.

# 590
Vasil73, дали сте съветите на проф.Иван Неумивакин и наистина руснаците го тачат много, но от собствен опит твърдя, че не помагат.

# 591
Vasil73, дали сте съветите на проф.Иван Неумивакин и наистина руснаците го тачат много, но от собствен опит твърдя, че не помагат.
от собствен опит и от хилядите опитали, казвам - да, помагат. Хората търсят вълшебни неща, като вълшебно хапче, да го изпиеш и край, можеш да си продължаваш да не правиш нищо и още повече, да се храниш лошо. Неумивакин е повече от един съвет, трябва да следваш здравословното хранене, защото без него, никакви вълшебни добавки, билки, соди, и други, просто няма да ви помогнат. Иска се постоянство! От 30 години човек злоупотребява и иска за 10 дни да се излекува, ами, няма как да стане. Може само да облекчи заболяването, но не и да го премахне завинаги...Иска се работа, воля и желание! Аз съм живият пример за това, защото ми беше необходимо 6 месеца за да се изчисть от всички шлаки и кални камъни в храносмилателният тракт..свалих 6 кг близо и то само от корема....Не пропагандирам нищо... който има желание, воля, ще намери начин....Бъдете здрави!

# 592
Че е така, така е. Но не всички злоупотребяват с нещо и пак сме в кюпа. Аз нито съм с наднормено тегло, нито съм била някога. Спортувам от години фитнес, храня се до педантичност здравословно, алкохол не пия, но уви с напредването на възрастта се оказах с повредена вена. Дори не се и вижда, та да ми беше светнала лампата. Така че, не всеки я кара както му падне, има и генетичен фактор и кой знае още какво, за което и докторите вдигат рамене. На какъвто съм ходила, като попитам “това защо стана”, ами не знаят. А пък такива налаганки със сода, чесън и оцет не знам да са излекували някой. Виж да ти махната шлаките може и да работят тези методи, но да те излекуват… едва ли.

# 593
Аз също нямам наднормено тегло, нито водя застоял начин на живот. Генетично обременена съм с разширени вени, които се влошиха след втората ми бременност.

И пак да попитам - някой може ли да препоръча съдов хирург в Пловдив?

# 594
Виж да ти махната шлаките може и да работят тези методи, но да те излекуват… едва ли.
Ще ти задам един въпрос тогава, на който аз знам отговора...защо се получават разширени вени? Когато разбереш защо, тогава моя отговор вече няма да ти е така не разбираем

# 595
Виж да ти махната шлаките може и да работят тези методи, но да те излекуват… едва ли.
Ще ти задам един въпрос тогава, на който аз знам отговора...защо се получават разширени вени? Когато разбереш защо, тогава моя отговор вече няма да ти е така не разбираем
Бихте ли казали защо? Че каквото и да чета и да ми казват не съвпада с мен.

# 596
  • София
Дюстабан, висок надлъжен свод, паднал напречен свод на ходилото? Това също е възможна причина.

# 597
Е не знам защо, както и доктор не ми е отговорил защо. При мен стандартните наднормено тегло, застоял живот, не правилно хранене не са. Повечето от тук списващите са посещавали доктори в Бг и те не са получили отговор. Моя доктор е в Щатите, и той не ми казал. Някаква част от хората водят застоял живот, но голяма част са със селски имоти и там движението, труда и грижите за какво ли не е целодневно и най-разнообразно. Та и на мен ще ми е интересно да споделиш нещо смислено, може пък да се предпази някой.

# 598
Така, нека погледнем от физиологична гледна точка и видим картината. Сърцето е помпа, която изтласква кръвта към артериите, те са един вид магистрали, ще описвам образно...после те се разклоняват на реки, реките на потоци, потоците на ручейчета, те от своя страна стигат до мястото от което извират. Та тези ручейчета са капиляри в нашият организъм, а клетката е целта. Тя трябва да се храни и има нужда и от кислород. Всяка клетка в тялото ни е снабдена с капиляр. Сега, клетката се е нахранила и трябва да отстрани продуктите на разпада от храненето си. Това става в обратен порядък, вече посоката е към сърцето, по вените. Капилярите водят до потоци, те до реки, реките до магистралите. Кръговрата на кръвта става вълнообразно. Сърцето изтласква порция кръв и тя тръгва по артериите към клетките, същевременно пък, от клетките, обратно и това става непрекъснато. До сега е ясно всичко. Сега си представете ампула, всички сте виждали ампула с течен аналгин, нали. Горе е стеснено шишенцето. Това представляват нашите вени, много такива шишенца едно върху друго, а стеснението е клапа. Защо трябва това? Вижте колко далече и низко от сърцето са краката на човека и сега си представете, колко налягане е необходимо от най-долните клетки, кръвта да се качи чак до сърцето. Става така, повтаряме, че всички става бързо и вълнообразно. Влиза порция кръв в ампулата, клапата след нея се затваря и се отваря клапата пред нея, после кръвта се качва в горната ампула и става същото нещо, клапата след нея се затваря и се отваря пред нея. Така кръвта постепенно се качва по-нагоре и по-нагоре. В противен случай, ако това го нямаше, малката клетка щеше да се удави, защото колкото по далече е сърцето, толкова по-голямо налягане щеше да изпитват капилярите и изтласкването на кръвта просто нямаше да е възможно. Така работят вените.

Защо и как се получават разширени вени? Още от самото раждане на човека, когато спре да суче вляко и преминава на твърда храна, започва замърсяването на храносмилателният тракт и от там и всички органи, кръвоносни съдове и т.н. Към 30-та година вече човека е толкова замърсен, че организма почва да се задъхва, пада имунитета му и се разболява. Съдовете на такъв човек отвътре вече не са гладки и красиви, както са били на времето, а си представете 30 годишна желязна тръба, какво има вътре, сигурно всички сте виждали. Ръждата така е прояла стените на тръбата, че се получават течове. В нашият случай с вените, е че от шлаки и замърсявания, от холестерина, вените стават калцирани от вътре, клапаните не се затварят пълноценно, стените на вените се изтъняват и налягането във тях става по-голямо. Кръвта натиска стените повече, защото горният клапан не се е затворил и тази порция кръв тежи върху долната. Но долната част трябва да отиде и качи горе, налягането я тласка нагоре, от горе й тежи друга порция и така стените се разтягат, не издържайки на натиска, помните, че са изтънели и вече се деформират – получават се разширени вени, които виждаме.

Стигаме до момента, който да отговори на въпросът ни, как това може да се оправи. Сега виждате и разбирате, че това не става, ако не се почистят съдовете. Но те не може да се почистят, защото се снабдяват с кръв от червата – хранителните вещества от червата преминават в кръвта. А червата ви са помийна яма, заедно с хубава храна в кръвотока преминават и мръсотиите и като допуснем, че средно статистически човек има поне 50% замърсени черен дроб и бъбреци, сами разбирате, че прочистването на кръвта не може да се осъществи. Да, можете за определено време да намалите в кръвотока мръсотията, да нормализирате холестерина, пиейки сода, други препарати и лекарства, но след като спрете, всичко се връща по старому. Лечението е много, ама много просто https://www.transfernow.net/dl/20220704mcKGL9KZ

Свалете и прочетете книгите ми и ще ви стане ясно защо се разболявате и как да бъдете вечно здрави...

Ще намерите отговор, защо бабата се разболява от варикоза, копаейки цял ден в градината и уж би трябвало да няма това, защото се движи...и т.н.

Май, стана дълго.... Бъдете здрави!

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 09:12 от vasil73

# 599
Аз също нямам наднормено тегло, нито водя застоял начин на живот. Генетично обременена съм с разширени вени, които се влошиха след втората ми бременност.

И пак да попитам - някой може ли да препоръча съдов хирург в Пловдив?
Д-р Захариев - "Димед" в Тракия. Бях при него преди 4 години. От него бях най-доволна.

Общи условия

Активация на акаунт