Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 820
  • 860
  •   1
Отговори
# 795
Аз пак не разбрах на кое се казва безкръвни? За лазерна аблация ли се говори или за някакъв друг метод? На лазерната аблация пак ставаш и си тръгваш, но не мисля че всички вени са подходящи за нея. Ако е накъдрена вената, лазер няма как да мине през нея да я затвори и за това се прибягва към класическата операция.

# 796
Предполагам, че това е въпросния репортаж по Евронюз:
https://euronewsbulgaria.com/news/10957/mladite-lekari-probiv-v- … vulchev-ot-tokuda

# 797
Когато вената е накъдрена се прави склеротерапия.

# 798
Здравейте,някой правил ли е механо-химична аблация?Четох,че е сравнително нов метод и малко специалисти го предлагат,главно за София и Бургас видях че се прилага,за Варна няма мнения.След обикаляне по лекари всички ми казват,че лазерът при мен е неприложим и се чудя дали и с механо-химичната аблация нещата ще стоят по същия начин.Вената е изключително нагъната и увредена,буквално се е образувала в долния край топка колкото яйце.

# 799
Здравейте. Извинявам се предварително ако на някого може да му се стори глупав моя въпрос, но ще го задам. Купих си компресивни чорапи, втора компресия до бедрото. Отдолу на петата сякаш са ми по-големи, по-хлабави са, но нагоре към бедрата са ми уж добре. Само че се притеснявам,че силиконовият слой с топченцата се отпечатва на бедрата ми и се притеснявам да не би да стане обратния ефект. Като нося чорапите иначе добре си чувствам краката, но и все пак горе сякаш е по-стегнато и сега се чудя дали съм взела малък размер и дали трябва да.взема.по-големия. Макар че долу, където са отворени пръстите на краката ми е сравнително хлабаво. Как мислите? При вас този слой отпечатва ли се на краката ви?

# 800
Разбира се, че се отпечатва.
Само че аз вече не нося тъпия чорап, образува ми рани, като от разрязано, там, където завършва стъпалото и започва кракът.

# 801
На мен ми ставаха обриви лятото горе до силиконовата лента и също спрях да го нося .
Нормално е да се отпечатва , ако ви притеснява размера , вземете си мерси със сантиметър и сравнете с таблиците .

# 802
Преди склеротерапията пият ли се някакви хапчета за вени?  Предстои ми април и приятелка ме посъветва, а пък когато записах час не ми казаха.

# 803
  • София
Преди склеротерапията пият ли се някакви хапчета за вени?  Предстои ми април и приятелка ме посъветва, а пък когато записах час не ми казаха.

Не.

При кой лекар си?

# 804

Не.

При кой лекар си?
[/quote

При д-р Марангозов.

# 805
На мен на 30 ще ми правят лазерна аблация, оказа се че едната клапа не се затваря и се събира кръв, за това ме боли и се зачервява.
Някой, който е правил процедурата може ли да сподели дали е с пълна или местна упойка?

# 806
  • Sofia
С местна се прави.

# 807
Не знам дали зависи от нещо упойката, но при мен беше местна упойка - от долу над глезена, на по 10-ина см до горе до сгъвката на крака ми сложиха упойка. Обезболява се 100%. Моята лекарка предочете да ме резне, там от където влиза лазера. И после ме заши. Не съм усетила нищо. Доста лекари не го практикуват това. Директно през абоката действат. Явно моята е била от старата школа.

# 808
Благодаря, и аз разбрах, че е местна, но все пак да попитам. Почнах да се напрягам нещо.

# 809
  • в джунглата
На мен на 30 ще ми правят лазерна аблация, оказа се че едната клапа не се затваря и се събира кръв, за това ме боли и се зачервява.
Някой, който е правил процедурата може ли да сподели дали е с пълна или местна упойка?

И на мен същото ми казаха.Едната клапа не работи и кръвта се събира във вените на краката, а не отива към сърцето. Предложиха ми склеротерапия. Не съм търсила второ мнение, но явно трябва...

Общи условия

Активация на акаунт