Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 559
  • 860
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Троксевазин донякъде помага,не е точно крем,гел някакъв е.

# 391
Здравейте,
искам да попитам дали някой си е правил операция на вените при Гиров във ВМА? Имам предвид операция- операция с рязането и ваденето на вената. Предвиждам да го направя пролетта, но започва да ме хваща страх. Simple Smile

# 392
  • София
Здравейте,
искам да попитам дали някой си е правил операция на вените при Гиров във ВМА? Имам предвид операция- операция с рязането и ваденето на вената. Предвиждам да го направя пролетта, но започва да ме хваща страх. Simple Smile

За съжаление, не мога да помогна, но бих искала да те попитам, ако си склонна да отогвориш, разбира се, какво те накара за такъв тип операция, а не за аблация? Само цената ли?

# 393
Здравейте,

За съжаление, не мога да помогна, но бих искала да те попитам, ако си склонна да отогвориш, разбира се, какво те накара за такъв тип операция, а не за аблация? Само цената ли?

Бях на преглед при него. Преди няколко години ми беше правил склеротерапия и мислех отново да направя това, но той каза, че няма смисъл и по-добре направо да направим операция на вената и без много обяснения ми даде едни инструкции, с които да се запиша за въпросната операция. Майка ми има такава и е факт, че не й излязоха повече вени.
Аблация не ми е предлагана и, честно казано, в момента от този форум се информирам, че изобщо я има тази опция. Какви са предимствата й - по-малко болка, по-бързо възстановяване? Кои лекари я правят в София?

# 394
  • София
По-малко болка и по-бързо възстановяване, да. Но и цената е добра - около 2000 лв. е. При мен в тази цена ми се включиха и 3 контролни прегледа. Прочети за нея, доста елкари я правят. Попитах те, защото когаот бях на преглед при д-р Радев, той ми каза - може и да не си я направиш при мен, но съветът ми е никога да не се съгласяваш на обикновена операция, това е много остарял и тавмиращ метод. Та за това те и попитах.

Назад в темата може да прочетеш при кой сме си правили, какви са ни впечатленията. Бих те посъветвала да потърсиш задължително второ мнение преди да се решиш какво да направиш.

# 395
  • Бургас
Уф,единият крак много ме боли,дълбоко в прасеца е болката.
През лятото на същото място ми се беше възпалила вена.
След натоварване е,вчера стоях доста време права.
Обаче просто няма вариант да лежа нон стоп.
И се чудя пак ли да пия Флебодия и да мажа Троксевазин.
За друг вариант не се сещам.

# 396
Мария, слагай чорап ако се налага дълго стоене права или седнала. Само това е спасението ако не се планува операция, а се търси облегчение. Аз никога не  бях чувала за такива чорапи преди да се сблъскам с проблема. Но ако можех да върна времето назад, още като млада бих ги ползвала. Има с лека компресия за всеки ден. Щях да си запазя краката вяроятно. Сега е зима, поне не е горещо и се търпят.

# 397
  • Бургас
Къде се продават такива чорапи?
Още не е изпъкнала вената.
А баща ми е опериран,цели топки имаше по краката...

# 398
Не знам в Бг от къде може да се закупят, че не съм при вас. Не са и евтини. Дано някой който знае се включи. Баща ти като е опериран как не са му изписали такива чорапи? По принцип доктор определя компресията (вярната).

# 399
По-малко болка и по-бързо възстановяване, да. Но и цената е добра - около 2000 лв. е. При мен в тази цена ми се включиха и 3 контролни прегледа. Прочети за нея, доста елкари я правят. Попитах те, защото когаот бях на преглед при д-р Радев, той ми каза - може и да не си я направиш при мен, но съветът ми е никога да не се съгласяваш на обикновена операция, това е много остарял и тавмиращ метод. Та за това те и попитах.

Назад в темата може да прочетеш при кой сме си правили, какви са ни впечатленията. Бих те посъветвала да потърсиш задължително второ мнение преди да се решиш какво да направиш.

А колко време трае възстановяването и дали знаеш взима ли се болничен и за колко дни?

# 400
  • Г. О.
Мъжът ми си купи компресиращ чорап от поликлиниката към ВМА(по препоръка от проф.Гиров). 20лв.струва. Много добре се чувства с него.

# 401
  • София
Чорапи има и в Ремедиум, от там си взех аз.

А колко време трае възстановяването и дали знаеш взима ли се болничен и за колко дни?

Ами при мен - тръгнах си сама от клиниката още същия ден. С метрото Simple Smile Носих чорапа 4 седмици, трябваше по-малко, че направих някакво усложнение, което докторът оправи на първия контролен преглед. Не съм искала болничен, ходех си на работа (беше канска жега и с чорапа не беше много комфортно, но се свиква). Мисля, че ако исках, щяха да ми дадат болничен, но на мен не ми трябваше, защото си направих аблацията в петък (бях си взела отпуска), събота и неделя в нас и в понедленик си бях на работа.

# 402
  • Sofia
Мисля,че 30дни ми дадоха болничен 🤔

# 403
И аз си тръгнах в същия ден,чорап ми даде докторът(влизал в цената,носих го 15дни),предложи ми болничен,но аз отказах,тъй като аблацията ми беше в петък.

# 404
Здравейте,
Здравей ,
аз си правих такава операция във ВМА,но при д-р Пешев,при мен нямаше друг избор,също като теб се страхувах и колебах ,но в крайна сметка се реших.От операцията минаха 20 дни ,на 10тия ми махнаха конците,имам 8 малки разреза по дължината на целия крак и няколко шева в ингвиналната гънка.Докато бях с конците носех ластични бинтове и през деня,и през нощта,а сега до контролния преглед на 30тия ден ги нося само през деня.
Станах без проблем няколко часа след операцията и бързо се раздвижих ,не мога да кажа ,че не боли,но не е и нещо нетърпимо.Възстановяването върви бързо според мен,в началото имах много синини по целия крак ,но вече поизчезнаха,самите места на които са разрезите са малко по-безчуствени ,но с всеки ден стават по-добре.Крака беше подут и не особено добре изглеждащ след свалянето на конците,което доста ме отчая в началото ,но вече придобива нормален вид.
Едно от най-неприятните неща за мен беше ,че тези 10 дни не можех да се къпя нормално,но бързо се забравя Grinning
Болничен ми дадоха 34 дни ,4 дни за престоя в болницата и 30 дни за домашно лечение,като ми казаха ,че може да се вземат още 30 дни,може би зависи и от естеството на работата ти. Надявам се наистина да не се появят повече вени,аз трябва да правя операция и на другия крак ,но той е значително по-добре и ще изчакам малко.

Все пак потърси и второ мнение,за да си спокойна,че си взела правилното решение.

Общи условия

Активация на акаунт