Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 557
  • 860
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
искам да попитам дали някой си е правил операция на вените при Гиров във ВМА? Имам предвид операция- операция с рязането и ваденето на вената. Предвиждам да го направя пролетта, но започва да ме хваща страх. Simple Smile
Здравей ,
аз си правих такава операция във ВМА,но при д-р Пешев,при мен нямаше друг избор,също като теб се страхувах и колебах ,но в крайна сметка се реших.От операцията минаха 20 дни ,на 10тия ми махнаха конците,имам 8 малки разреза по дължината на целия крак и няколко шева в ингвиналната гънка.Докато бях с конците носех ластични бинтове и през деня,и през нощта,а сега до контролния преглед на 30тия ден ги нося само през деня.
Станах без проблем няколко часа след операцията и бързо се раздвижих ,не мога да кажа ,че не боли,но не е и нещо нетърпимо.Възстановяването върви бързо според мен,в началото имах много синини по целия крак ,но вече поизчезнаха,самите места на които са разрезите са малко по-безчуствени ,но с всеки ден стават по-добре.Крака беше подут и не особено добре изглеждащ след свалянето на конците,което доста ме отчая в началото ,но вече придобива нормален вид.
Едно от най-неприятните неща за мен беше ,че тези 10 дни не можех да се къпя нормално,но бързо се забравя Grinning
Болничен ми дадоха 34 дни ,4 дни за престоя в болницата и 30 дни за домашно лечение,като ми казаха ,че може да се вземат още 30 дни,може би зависи и от естеството на работата ти. Надявам се наистина да не се появят повече вени,аз трябва да правя операция и на другия крак ,но той е значително по-добре и ще изчакам малко.

Все пак потърси и второ мнение,за да си спокойна,че си взела правилното решение.

Да, определено ще потърся и второ мнение, доста ме страх от интервенцията. А в болницата 4 дни ли се стои? Питам, защото съм с малко дете и не сме се делили до сега и малко се притеснявам как ще изкара повече дни без мен.

# 406
Мен ме изписаха на четвъртия ден , защото ме приеха един ден преди операцията.3 дни е клиничната пътека,две нощувки и на третия ден те изписват.Да и аз имам две деца ,едното по-малко и е неприятно.След операцията трябва да се пазиш ,да не вдигаш тежко и с малко дете си е трудно определено.
Тези операции се препоръчва да се правят в студено време , така че не го отлагай прекалено дълго ,ако си решила да е пролетта ,нека бъде в ранна такава.После ще ти е много дискомфортно с бинтове,лепенки ,невъзможност за нормално къпане.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 14:27 от (:Smile :)

# 407
  • София
Упражнения с краката (без тежести) от типа разтягане, изпъване, гимнастика, клякане дори, не помагат ли за облекчаване на състоянието?

# 408
  • под тепетата
Ето това правя отвреме -навреме.
https://www.youtube.com/watch?v=98HU4TZw038

Трябва и аз да лягам под ножа. Не ми предложиха аблация, а директно вадене от ингвиналната гънка. бях при двама. Втори път го отлагам, че все нещо се случва, а времето си лети.

# 409
Упражнения с краката (без тежести) от типа разтягане, изпъване, гимнастика, клякане дори, не помагат ли за облекчаване на състоянието?
Може и да облегчават, но ако вече вените са диагностицирани като разширени, няма как да се върнат в здравото си състояние. Иначе из нета имаше специални упражнение за разширени вени. Погледнете в тубата. Мисля бяха 3-4 упражение, които е добре да се правят всеки ден. Ако имате време и ви се правят разбира се.

# 410
  • Пловдив
Здравейте
Някой приемал ли е този препарат и дали е доволен?
https://www.mirifemin.com/pages/26/%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B … AYAyAAEgKwrvD_BwE

# 411
Здравейте! След втората бременност ми се появиха разширени вени на левия крак. И на десния имам, но на левия са доста видими. Искам да направя консултация с проф. Гиров от ВМА и звънях на телефона, посочен в сайта, но никой не вдига. Някой може ли да ми изпрати негови контакти и работно време?

# 412
Здравейте! Къде в Пловдив мога да си купя компресивни чорапи и да ми вземат мерки. Ако сте доволни от конкретна марка също може да ми препоръчате. Сигурно е коментирано, но с търсачката не успях да намеря отговор.
Благодаря!

# 413
  • Пловдив
Здравейте! Къде в Пловдив

Здравейте, на ул. Младост има магазинче за санитарни материали. Дамата е много любезна. Нямаше как да отида на място и направих първоначална консултация по телефона. След, което отидохме на място.

Не Ви съветвам да ходите до магазините отстрани на МОЛ Марково тепе. Жената се опитваше да си пробутва стоката - това било без значение, онова не било важно. Не
 била нужна изписаната от лекаря компресия, тя имала богат опит....

# 414
Ама че нахални хора. Как да не е нужна консултация с лекар... ? Най-малко ще направи преглед с доплер, човек да знае колко е зле. А тя на база на какво ще препоръча чорапи - може да са хлабави, може да са стегнати....Пък после кой както иска да се оправя. Според мен всеки с оплаквания в тази обалст, трябва да отиде поне веднъж на лекар, да се прецени какво му е състоянието, а след това да си прави преценки да се оперира ли, да се маже ли с нещо, на чорапи ли ще кара и т.н.

# 415
Здравейте. С разширени вени на десния крак съм, може би от 16 годишна някъде.Вече съм на 34 години, но за съжаление така и никакви мерки не предприех, освен детралекс и мазила. Вената е доста къдрева, над коляното продължава, с едни топченца, абе за операция съм си. 2020-та родих и положението стана още по-зле. По принцип искам да имам още едно дете, но с тези вени не знам как ще стане работата. Риск си е. През бременността като влязох в 9ти месец бая ме болят крака, беше леко зачервен,но не се стигна до тромбофлебити и др неща. Ще ходя отново на преглед, за да чуя поредния отговор,че съм за операция. Има ли някоя от вас, която си е правила операция и след това е раждала? Раждането опорочи ли операцията? За лазер не съм, определено съм си за оперативна намеса.

# 416
  • Пловдив
Ама че нахални хора. Как да не е нужна консултация с лекар.

Изкарваш се по-компетентна от лекаря, определил компресията.
Пробутваше ми чорап, който клиентка е купила (единичен) и явно нямаше как да продаде.
Изобщо не ми предложи помощния "чорап", който се обувка преди чорапа, за да преплъзне и олесни обуването...
Човек, който няма представа за какво става въпрос, лесно може да се подлъже и да си хвърли парите на вятъра.
Жената от ул. Младост ми обясняваше как се обува. Дъщеря й също е имала тромб и ми даде съвети и ме успокои, нещо, което тогава ни беше много необходимо.

# 417
И аз ще се радвам, някой който е правил класическа операция скоро, да разкаже малко по подробно. Има ли някаква разлика в операцията от 2010  и 2021г например. Разлика в упойките, разрезите, продължителност на операцията и каквото още се сетите. Това за мен е доста притеснителна операция и предполагам не само за мен, а няма много споделили.

# 418
  • Sofia
Доколкото знам,вече и при класическа не се правят дълги разрези,а няколко по-малки.

# 419
  • Г. О.
Icecube, звънете на посочените телефони във ВМА след 16ч ( до 18ч).

Общи условия

Активация на акаунт