Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 548
  • 860
  •   1
Отговори
# 420
Аз си правих класическа операция преди два месеца,бях с пълна упойка ,но тази операция може да се извърши и със спинална упойка, моята операция продължи около час и половина ,но продължителността варира, според всеки случай.
Незнам как е било преди ,но сега разрезите  по крака са съвсем малки, около 1см,аз имам 8 на брой ,най-голям е този ,който е в ингвиналната гънка -5-6 см.Още в операционната ти слагат ластични бинтове ,които се носят постоянно и се сменят всеки ден ,след като на 10 тия ден махнаха конците, слагах бинтовете само през деня. В началото крака беше отекъл и доста син,но за около месец придоби нормален вид.Докато си с конците не може да се къпеш нормално,предупредиха ме да внимавам да не ги намокря,а ако ги намокря да отида веднага.На контролния преглед на 30 ден доктора каза,че вените са много добре и да свалям всички бинтове.Белезите са като малки кръстчета ,но избледняват, най-неприятен е този в ингвиналната гънка.
Не мога да кажа ,че не ме е боляло въобще ,но определено е много по-малко ,отколкото очаквах.Станах сама няколко часа след операцията без проблем ,бързо се раздвижих и възстановяването при мен мина леко.
След операцията трябва да се пазиш да не вдигаш тежко ,за мен това беше сложно ,тъй като имам малко дете,но се оправяме.Моята операция е след две раждания,чувала съм ,че е най-добре да се направи след раждане,но до колко е вярно ме съм сигурна.
Аз трябва да правя операция и на другия крак,но ми препоръчаха да изчакам до есента ,защото вече имам две пълни упойки в рамките на една година.
Това се сещам ,за сега ,надявам се информацията да ви е била полезна.

# 421
Smile, в коя болница се извърши операцията? Поема ли се от Здравната каса?

# 422
Здравейте имам множество разширени вени на двата крака на необичайни места в следствие спешно секцио. Ходих при д-р Златев и той ми препоръча склеротерапия с естетични цели.

Можете ли да ми препоръчате лекар с опит в склеротерапията в София. И ако сте минали през тази процедура колко парички ви струваше?

Благодаря!

# 423
Icecube, звънете на посочените телефони във ВМА след 16ч ( до 18ч).

Благодаря, успях да запиша час!💐

# 424
  • София
Здравейте имам множество разширени вени на двата крака на необичайни места в следствие спешно секцио. Ходих при д-р Златев и той ми препоръча склеротерапия с естетични цели.

Можете ли да ми препоръчате лекар с опит в склеротерапията в София. И ако сте минали през тази процедура колко парички ви струваше?

Благодаря!

Аз съм при Кючуков. При мен беше съчетано лазер със склеротерапия. Другия месец съм на склеротерапия за останалите малки повърхностни вени. Каза ми, че ще е 280 лв. Ако е за по-големи вени, може да е по-скъпо, не знам. При всички положения е добре да отидеш на преглед и второ мнение.

# 425
Във ВМА,поема се от здравната каса ,но аз  платих избор на екип , тъй като исках конкретен лекар,при който ходя.Ако не ,плащате само престой , трябва ви направление за операцията от съдов хирург,но не помня кой точно номер беше.
Smile, в коя болница се извърши операцията? Поема ли се от Здравната каса?

# 426
  • Г. О.
Склеротерапия при проф. Гиров във ВМА - 170лв.

# 427
  • под тепетата
(:Smile Simple Smile, тъй като и аз трябваше да съм я направила тази операция, а все нещо се случва , да попитам - колко дни е престоят в болницата? Пият ли се антибиотици след нея? И при мен ще е проблем невдигането на тежко.
 Желая бързо възстановяване!

# 428
И на мен вероятно скоро ще ми направят склеротерапия във ВМА. Преди месец се бях подготвила за радиофрективна аблация, но реших да се консултирам и с друг лекар от ВМА, който каза че съм по-подходяща за склеротерапия. Другата седмица ще ходя пак на преглед и ще имам повече яснота.

Благодаря на всички, които споделят за манипулациите и операциите. На мен лично са ми много полезни.

# 429
Здравейте, преди година имах болка в единя крак- местеше се от прасеца, бедрото, надолу към глезените, които и много ми се подуваха, затова реших, че имам проблем с вените. Ходих на преглед с доплер, но нямаше проблем. Докторът ми предписа хапчета от сорта на детралекс и повече движение. Когато се ваксинирах за няколко часа имах подобни болки и усещания. В ммента съм с Ковид и имам същите болки в крака. Пия вит ц, д, селен и аспирин 300мг, но не протект (така ми препоръча доктор от България).  Моля за съвет какво още да пия? Четох за Натокиназа и Кварцетин. Според вас добре ли да се приемат? Може ли с Аспирин да се пият?

# 430
Благодаря BlushМоят престой беше 3 дни ,на четвъртия ме изписаха,но ме приеха един ден преди операцията ,за изследвания.Не съм пила абсолютно нищо след операцията.Преди операцията пих няколко дни Ериус ,по препоръка на алерголог, защото имам алергия.На теб успех , всичко да мине леко и безпроблемно!
[яquote author=bilqna_69
(:Smile Simple Smile, тъй като и аз трябваше да съм я направила тази операция, а все нещо се случва , да попитам - колко дни е престоят в болницата? Пият ли се антибиотици след нея? И при мен ще е проблем невдигането на тежко.
 Желая бързо възстановяване!

# 431
  • под тепетата
Благодаря, Smile!

# 432
  • have faith and be patient ..
Момичета , някой откри ли свестен съдов във Варна ?

# 433
Здравейте на всички.Проблемът с разширените вени си го имам много отдавна ,но преди около месец и половина започна да ме боли страшно много десния крак,зачервяване на вената,абе ужасна работа.Викам ще мине,ама не минава,записах час за съдов при др.Димова в трета градска в София,едно хубаво ми се накара ,оказа се ,че съм направила възпаление на  повърхностните вените на десния крак.Изписа ми ксарелто,което да приемам вечер само и след две седмици пак на преглед и ластична компресия,преди около 2 седмици бях на доплер продължи ми ксарелтото за още 15 дни,нося чорапа ,ама докато свикна,малко кофти.Попита ме на прегледа кога ще ги махаме,а аз каква съм бъзла ,та отложихме,да пия още 15 дни хапчетата и да я посещавам на всеки шест месеца ,ако нещо усетя болка,зачервяване да отида незабавно да не чакам като миналия път.Смятате ли,че трябва да потърся второ мнение,нещата определено са по-добре,нямам поне болка от време на време,не свалям чорапа,смятате ли че това е правилното лечение или да търся друго мнение,благодаря много, а също така каза че сме излекували възпалението ,изписа ми за пет дни да пия два пъти на ден афламил.Червеното се махна,но остана едно кафеникаво петно,благодаря ви отново

# 434
Момичета , някой откри ли свестен съдов във Варна ?
Ходих наскоро при д-р Тютюнджиев.Останах очарована.Много дълъг и подробен преглед.Но се занимава с операции.

Общи условия

Активация на акаунт