Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 091
  • 860
  •   2
Отговори
# 495
Различно е когато е вследствие на удар. При мен не беше.
Относно ХВН има ли някаква цифра/буква, коя степен?
Миналата година по това време го закъсах с краката и надух вена в слабините. Чорапи не са ми предписвали, но пих 3 месеца Новарикс и месец Фиброзим.
Изненадващото за мен беше, че избухнах с вената и болките след 5 месеца прием на наттокиназа. Съвпадение ли е било- не знам. Наттокиназата пия заради висок хемоглобин. Сгъстява ми се кръвта.
И все пак, след дълга пауза, този месец я започнах пак, защото ми помага за други неща.
Реално, във Фиброзим има серапептаза, бромелин и кверцетин. Те също разреждат кръвта.

# 496
  • София
Не пише степен. Пише, че имам значителен венозен рефлукс. Разширени са дълбоки вени.

# 497
  • Бургас
Натаспин и на мен е предписан,но няма да го пия.Имам заболяване,заради което е противопоказно да пия разреждащи кръвта.

Ще взема да си самоизпиша чорапи.
Гадните вени много ме тормозят,вече ми е ритуал по обяд да пия Детралекс/Флебодия/Дих Макс.Много са скъпи тези "добавки".

# 498
Хубаво е да намериш начин да отидеш на специалист поне веднъж и да те измери и да ти определи той компресията. На мeн на пример и най-първия размери ми става, и средния и големия. Но от специалист имам изписани 20-30 mmHg компресия. Иначе или ще са ти хлабави или твърде стегнати и ефект никакъв няма да видиш, да не казвам че може да си навредиш. Объркването идва от това, че компресиращите чорапи са доста по-стегнати от обикновените и ние като не специалисти, ще изберем тези които се обуват/събуват лесно, или които не стягат мног много....

# 499
  • София
На мен ми е изписано втора компресия, но нали чорапите имат три размера(тези 3/4) - на глезен, на прасец и на коляно и на глезена съм за едни размер, на прасеца за следващия. Съответно от петата на пръстите ми е широк, нагоре ми е стегнат. Мисля по-стегнат не трябва да е. Аз по принцип рядко се оплаквам от отоци, някак мислех, че е нормално ако седя и не мърдам 5 часа да отекат, но явно не е било. Детралекс веднага ли потушава тези симптоми? Аз вече трети ден пия Веносмил 3х1 след хранане и не виждам ефект- боли си ме кракът, от горе до долу.
Имам усещането, че трябва да ида на друг лекар. Някой който да ми обясни как се живее с това примерно, какво да очаквам, за какво да внимавам. Препоръчайте, моля!

# 500
Не знам кога се почувствах по-добре след приема на добавките, но определено не е в първите 3 месеца, в които ги пих. Въоръжи се с търпение. А и сега в предстоящите жеги е по-кофти по принцип, макар че аз миналата година пих добавките март, април, май, и лятото в жегите бях добре, но мажех и разни мазила цяло лято. Макар да не лекуват, олекваше на краката. Почти всекидневно набивах пети поне веднъж, като упражнение.  Поне нямах отоци и нямах силни болки, но едната веничка почукваше доста, ако се преуморя и стоя дълго време права.
Чак зимата затихна всичко. Сега като се запролети и пак ме метнаха болките.

# 501
На мен ми е изписано втора компресия, но нали чорапите имат три размера(тези 3/4) - на глезен, на прасец и на коляно и на глезена съм за едни размер, на прасеца за следващия. Съответно от петата на пръстите ми е широк, нагоре ми е стегнат. Мисля по-стегнат не трябва да е. Аз по принцип рядко се оплаквам от отоци, някак мислех, че е нормално ако седя и не мърдам 5 часа да отекат, но явно не е било. Детралекс веднага ли потушава тези симптоми? Аз вече трети ден пия Веносмил 3х1 след хранане и не виждам ефект- боли си ме кракът, от горе до долу.
Имам усещането, че трябва да ида на друг лекар. Някой който да ми обясни как се живее с това примерно, какво да очаквам, за какво да внимавам. Препоръчайте, моля!
според мен е рано да се очаква ефект от лекарствата. Това, което са ми казвали лекарите до момента е, че е необходимо време за да се усети ефекта на лекарствата.
Трябва постоянна и доживотна грижа за вените. Необходимо е колкото може да се води по-здравословен живот и повече движение за да не стига до усложнения, защото последният стадий е нещо ужасяващо и най-малкото не е гледка за всеки.

# 502
Здравейте, и на мен ми предстои лазерна аблация при д-р Ангел Радев във Варикс Клиник - Горна Баня след 3 седмици и умирам от страх.
Тези, които са минали през процедурата, бихте ли споделили, обезболява ли се мястото, където се вкарва катетъра през който влиза лазерното влакно  и за болката от самата процедура и тази ужасна на вид тумесцентна анестезия, въобще всичко Simple Smile и за следоперативния период. Мен лично много ме е страх, но прекалено дълго го отлагах и вече няма накъде....
Здравейте! Имате ли спомен по какъв начин осъществихте връзка с Д-р Радев! Въпросът ми не е случаен, тъй като чета много положителни отзиви за него, но никой не вдига двата посочени телефона на сайта на клиниката. Опитах се да резервирам час, според системата съм се справила успешно, но нямам обаждане, нито имейл, изобщо никаква обратна връзка. Притеснявам се, защото времето напредва, датата наближава, а се налага да пътуваме от провинцията. Дано не е напразно! Поздрави! Бъдете здрави!

# 503
  • София
според мен е рано да се очаква ефект от лекарствата. Това, което са ми казвали лекарите до момента е, че е необходимо време за да се усети ефекта на лекарствата.
Гледам, че някои пият детралекс при нужда, а оставам с впечатлението, че Веносмил е подобно лекарство и затова се запитах. Иначе и аз предположих, че щом за три месеца ми е изписан, значи няма да е светкавично. В листовката пише, че ако не се наблюдава облекчение да се обърне към лекуващия.

# 504
  • Бургас
Аз бях на ангеолог,не знам личната ще даде ли талон за съдов хирург.
60 лв беше прегледът,но не изписа чорапи,само Дих Макс или подобно и Натаспин.

# 505
Аз също съм на Детралекс, въпреки че, доктора ми предписа Веносмил. Каза, че според него Детралекса е най-доброто в момента на пазара, Веносмил също е добро, но просто по достъпно като цена. Аз го бях почнала детралекса преди да отида на доктор и затова ми каза, да го свърша, да направя почивка и да продължа с Веносмил.Също ме посъветва да сменя режима на хранене.Тук да вметна, че нямам излишни кг.Според него ако мина на растителна храна и забравя за всички въглехидрати от рода на захар, брашно и т.н бих могла да стопирам процеса на появата на разширени вени, дори биха се прибрали някои, но аз съм все още в начален стадии. Факт е, че изкарах една седмица на плодове и ми изчезнаха болките в краката, но просто не виждам как бих могла да избегна като цяло вредата храна.Някой пробвал ли е смяна на режима на хранене и да е имал резултат? Тренирате ли? Аз преди тичах, сега се появи нещо като страх да не направя някоя беля.

# 506
Зоната е много удачна, но се ангажира човек да си прави менюто и не става само да закусваш и вечеряш, както повечето хора правят. Иначе се чувства много леко човек с режима.
За тренировките - кардио фитнес уреди са удачни- кростренажор,велоергометър,. Бягане -не. Бързо ходене - да.
Скрит текст:

# 507
Аз съм от години на режим нисковъглехидратен. Въобще всякакъв род тестяни, захар, безалкохолни са ми вън от диетата. Ходя на фитнес пак от години. Говоря за над 10 години. Мисля че се подразбира че не съм с наднормено тегло. Не съм била и никога. Проблема с вените ескалира преди година, което свързвам с напредване на възрастта и навлизане в пременопаузата, и редуциране на едни хормони за сметка на други. Така че и диета не помага. Е сега, ако си с наднормено тегло, много ясно че трябва да се смъкне. Ако се ядат всякакви неща, пък било те и домашно приготвени пак не е от полза. Имам в предвид един кекс домашно приготвен има сума и захар и масло. Файда че е приготвен домашно няма кой знае каква. Ясно е комбинация масло със захар до какво би довела. Как да е. Темата не е за диети, просто дадох пример. Но всички тези ограничения няма да излекуват вече съществуващи разширени вени. По-скоро биха повлияли общото здравословно състояние, евентуално да олекотят положението с вените.

# 508
  • София
Аз имам известен проблем с чорапите. Тези, които поръчах от аптеката до нас по размер, 2-ра компресия(както са ми изписани), та там обиколката на прасеца влиза в по-големия размер, а глезена в по-малкия. Съответно чорапите са ми ок на прасеца и широки на стъпалото. А моите отоци, ако имам такива са под кокалчето. Според аптекарката е важно над кокалчето как са ми, но аз не съм особено сигурна. Вашите чорапи стягат ли ви, като ги обуете, в смисъл как трябва да се усеща на крака?
Другият въпрос, който ме мъчи е болката в краката, която изпитвам, особено в единия, но и в другия се появява. Преди ангиолога ходих на невролог заради тях, като там диагнозата е "някакви радикулопатии" и "имаш си дискови истории" . На рентген се видя остеохондроза на Л5. Изпрати ме на ангиолог заради понякога появяваща се болка по вътрепността на бедрото, но така и на разбрах тези като ножове забиващи се отпред в бедрото от вените ли идват или от "някакви радикулопатии". При вас има ли болки в краката и къде по-точно?

# 509
  • Козлодуй
Моите крака прегряват и се подуват от нищо и още на са ми установили от вени ли е или от нерви Simple Smile За сега лекувам неврологични проблеми по целия гръбначен стълб но проблема с краката не се решава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт