Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 116
  • 860
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
3-4год.бях ок след аблацията...сега имам доста изразени на единия крак и ме боли при малко по-дълго ходене.
Пия вечер /когато се сетя/ Детралекс.

# 481
Имам нужда от съвет. В събота паднах много лошо. Веднага след това ми се появи синина на крака с ширината около 7см. На мястото където се появи не помня да съм се ударила. Не обърнах особено внимание тогава, но сега се замислям, дали е съм спукала вена и до колко опасно е ако е вътрешно.

# 482
Аз като спуках дълбока вена болката беше ужасна. Не можех да си пусна крака надолу. Държах го вдигнат на високо. Появи се оток колкото малък орех- твърд. Тогава не знаех, че е опасно и неглижирах. Боля ме известно време и все гледах да повдигам крака. Няколко часа след спукването се появи голяма синина, която с изминаване на дните стана синьо-зелено-черно. Две седмици след случая майка ми видя синината и ме наплаши. Помня че четях някакви неща в интернет и смятах някакви 21 дни да минат (да не се откъснел тромб и т.н.)
След години коментирах това със съдовия хирург. Само се усмихна и по думите му разбрах, че прекалено много съм се филмирала. Още си имам белег от спукването. Остана мястото с кафяво петно.
Та с днешна дата бих посетила доктор. Все пак не знаем за какво може да се касае.

# 483
  • Бургас
Бях се пльоснала с всичките си близо 100кг на единия хълбок,имах синина с диаметър поне 10 см.Болеше,но не съм ходила на лекар.

Мереленда,на мен миналото лято така ми се наду и зачерви около една вена,личната ме наплаши,че е тромб.Ангеологът каза,че не е старашно,но не обясни защо е подуто и твърдо.
И болеше,да.
Аман,всичко много боли.Сега с дисковата херния понякога ставам в автобуса,уж за да сляза и щом ме пререже остра болка,си сядам обратно.Свикнах спирка по-рано да ставам и да не сядам ,ако има друг човек до прозореца.Веднъж ми беше доста трудно да стана,"дамата",реши,че трябва да съм пъргава,скокна в последната секунда,а аз не можах,че и обиди изсипа...

# 484
При мен се получи след целодневно стоене права, последвали отоци по краката, и последващо обуване на дълги ботуши и път с кола 1 час. Бяхме на гости, събух ботушите и някъде след час, докато бях права и получих много остра и силна болка в крака. Не можех да помръдна. Седнах, веднага вдигнах панталона и видях топчето. После вече не можех да пусна крака надолу. Няколко часа го държах повдигнат на стол. После посиня и т.н.

# 485
Благодаря за споделеното. Май няма за какво да се притеснявам в момента.
Всъщност не ме боли, кой знае колко, но аз в повечето случаи работя от вкъщи и точно този крак през повечето време го държа на високо.

# 486
  • Бургас
Вечер изпитвам силна болка в краката,поседявам повечко права,но не чааак толкова много.До час-два е,иначе съм седнала.
Пръстите на краката ме болят и сърбят и имам чувството,че ще се разпукат...
Не знам какво се случва,не е дерматологичен проблем,нямам гъбички нито дори зачервяване,но болката е ужасна и е постоянна.
Над глезените ми краката са подути,болят много,тежат.

Не разбирам какво се случва.
Не било подагра(макар ставите ужасно да ме болят и пикочната киселина да е над норма),не било уж периферна полиневропатия...
Вени?
Не знам,не е човешко,като смазани са ми целите стъпала, много ужасно е всичко това и малко понамалява след часове почивка.
Но аз не желая да лежа по 5-6 часа след като се върна,после е време за сън...
На практика трябва поне 12 часа да лежа,а често и по повече.
Не може така,това не е живот.
Някой с подобни оплаквания от вените?

# 487
Аз с нещо подобно. Почти постоянно напрежение усещам по вените на ръцете някой път и краката,  стъпалата редовно. Подути и зачервено пръсти на крайниците, в топлото време определено е по-зле положението.

# 488
  • Бургас
А нещо помага ли за такова състояние?
На мен в топлото ми се беше надуло около вената.Е,и след доста време стоене права.

# 489
Здравейте! Имам въпрос,който не знам дали е за тук и ако не е ще помоля да ме извините. Донесоха ми Детралекс от Турция. Досега не съм купувала от там и видях в интернет,че той се казва Дафлон. На моята кутия обаче пише Modet. Дали е едно и също или е станала някаква грешка?

# 490
Здравейте! Имам въпрос,който не знам дали е за тук и ако не е ще помоля да ме извините. Донесоха ми Детралекс от Турция. Досега не съм купувала от там и видях в интернет,че той се казва Дафлон. На моята кутия обаче пише Modet. Дали е едно и също или е станала някаква грешка?
Погледни си листовката и я сравни с тази на детралекса. Аз сега набързо ги сравних изглежда ми 1:1. За по сигурно нека и друг да се изкаже. На мен ми е интересно на каква цена го взе?

# 491
Дафлон и Детралекс за 1:1 (диосмин и хесперидин), обаче Модет е с активна съставка калциев добезилат. Поне това намерих аз. Като цена последното май е около 8-9 лв бг пари.

# 492
Погледни си листовката и я сравни с тази на детралекса. Аз сега набързо ги сравних изглежда ми 1:1. За по сигурно нека и друг да се изкаже. На мен ми е интересно на каква цена го взе?
15лв една опаковка от 60 капсули.

# 493
Модет е като българския Доксиум, има друг състав - не като Детралекс.

# 494
  • София
Здравейте,
Включвам се в темата прясно диагностицирана с ХВН и на двата крака. На ангиолог ме изпрати невроложка, която искаше да изключи проблем с вените и да ме прати на рехабилитация заради възпален нерв. За съжаление и двамата лекари не ми обясниха много и сега аз отново си седя и ме болят краката и не съм сигурна от кое точно.
Изписани са ми чорапи Веносмил и Натаспин. Веносмила някой приемал ли го е? Какъв ефект да очаквам?
С чорапите освен, че в аптеката, където поръчах ми донесоха един, а не два (това ест. е поправимо), не съм сигурна дали съм уцелила размера. Мерих, струвах но глезена ми е за хл, а прасеца за ххл. Съответно сега на прасеца е ок, но от петата към пръстите широк. Нещо да препоръчате Sad Сега седя с един, не знам това ок ли е...
Само се усмихна и по думите му разбрах, че прекалено много съм се филмирала. Още си имам белег от спукването. Остана мястото с кафяво петно.
Та с днешна дата бих посетила доктор. Все пак не знаем за какво може да се касае.
Аз имам по краката 3 петна от удари. Единият още от гимназията (т.е. 20г.) , останалите два от една тротинетка. Питала съм поне десет лекаря и съм получавала невероятни отговори като... ами дебелокожа си..
Ангиолога също попитах и той каза" Ами да, то отдавна си така" каквото и това да значи...
Иска ми се да ида на лекар, който да ми обясни колко сериозно е и ще се живее ли изобщо, щото се чувствам като обречена.

Общи условия

Активация на акаунт