Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 286
  • 860
  •   2
Отговори
# 465
Направлението ми беше за съдов хирург. За първи път ходя. Мисля, че доплера си е част от прегледа и всеки хирург би трябвало да може да го направи. Не знам иначе как може реално да се прецени състоянието на вените без него.
Не съм от София и не мога да препоръчам лекар.

# 466
  • София
Днес минах на склеротерапия, за да оправим повърностните венички и разни други неприятни неща. Сега ме чака пак носене на чорап и мазане Simple Smile Но съм доволна, че го направих, надявам се наистина ефектът да е добър.

# 467
При мен грам ефект нямаше склерото. А колко  ме боля докато ми инжектираха веществото, не е истина. Оставям ги така за сега, че пари струва. Но те и ми казаха че с една процедура нямало да стане. Ама при нас 300$. И аз ако трябва да направя 5-6, те златни ще ми излязат.

# 468
  • София
280 лв платих, каза, че ако се налага друга прицедура ще е есента. Боля ме само на едно място, но докторът ме предупреди. Ще видим как е, довечера ще махна чорапа.

# 469
  • Бургас
Ох,какви са тези цени,аз имам и други здравословни проблеми и пия доста лекарства,касата ми поема около 60-70 лв,аз на месец поне 150 също давам.Добавки също влизат в тази сума,те не са по каса,нито Детралекс,Дих Макс или Флебодия.
Скъпи са,но поне маааааалко помагат.
Ако и някакви процедури се налагат,няма да имам възможност...
Ужас
Такса "болест" ли плащам,винаги съм се чудила.
Аман от цени...

# 470
  • София
mariqivanova799, и аз съм така, давам доста повече на месец за лекарства, нищо не ми се покрива от ЗК, повечето ми прегледи са все частни. Това е реалността в миналата ни родина. Лекарят, при който си правя вените, не работи по ЗК, а и дори да работи, ЗК не покрива лазерна аблация. Не съжалявам, че я направих, кракът ми е много по-добре сега. Много пари са, вярно е, но това е. Трябва да правя и другия, но ще е сигурно догодина.

# 471
Здравеопазването по цял свят е скъпо. Да не ви рязправям аз в Щатите по колко плащам. Заболявания на вените ги водят козметична операция и не се покриват от никакви застраховки. Да не се разболява човек най-добре, ама какво да правим.

# 472
  • Бургас
Лошото е,че когато имаш заболявания и особено ако са няколко,се налага да избираш кое лекарство да купиш,чудиш се как да платиш това или онова ...
Не е задължително разбира се,но ако не го правиш...е лошо за теб.
Друга тема е, разбира се,но аз лично се въздържам от процедури и консултации,които не са по каса.

# 473
Здрвейте да попитам имате ли мнения за доктор Ангелова съдов хирург от пета градска болница. Бях на преглед при нея направи ми доплер и ми предложи да лекуваме вените с радиофреквентна аблация. Процедурата бил по каса с направление и аз доплащам 200 лев. Записа ми час за след 3 седмици и сега събирам информация.
Ще помоля да споделите мнение ако някой е правил разширени вени при нея. Не успях да прочета цялата тема и ще се радвам да ми каже коя от аблаците е по добра, понеже обсъдихме и лазера като възможност.
Благодаря!

# 474
Аз когато търсих информация за радиофрективната аблация, защото ми беше препоръчана разбрах, че е платена. За първи път разбирам, че е по каса. Дано наистина да е така.

При мен последно след второ мнение няма да правя радиофрективната аблация, но и склеротерапията отпада за момента. Разбрахме с лекаря да я направим през ноември. Вероятно не са ми толкова зле краката.

# 475
Аз когато търсих информация за радиофрективната аблация, защото ми беше препоръчана разбрах, че е платена. За първи път разбирам, че е по каса. Дано наистина да е така.

При мен последно след второ мнение няма да правя радиофрективната аблация, но и склеротерапията отпада за момента. Разбрахме с лекаря да я направим през ноември. Вероятно не са ми толкова зле краката.

Аз до колкото разбрах аблацията е за по тежки случай, а склеротерапия за леки вени.
Може би вашите са по леки.
А аз мойто си ги отглеждам с години и стават все по зле, но тази година съм решила да се разделим вече.

# 476
Здравейте!Кога се получава кафеникаво оцветяване на кожата?
Кракът ми е опериран преди 7 години. От няколко дена имам сърбеж на горната сгъвка и днес забелязах че е оцветено мястото. Имам и някакви мускулни трептения, в прасеца.

# 477
Здравейте, има ли потъмняване на вените след лазерна аблация, което да се вижда след нея? Т.е. има ли някакъв период от време, в който кракът изглежда зле след процедурата? Ако има горе-долу колко може да продължи?
Четох в предишните страници за хора, с много разрези. При мен има изпъкнали вени, хирургът не ми е споменал за нещо друго освен аблация. Има ли хора, при които вените са били видими, дори леко накъдрени и са минали само с аблация без много разрези?

# 478
Elizabeth
Момичета, мнение за доктор Ангел Радев?
Благодаря.

Много съм доволна от него, миналата година ми прави лазерна аблация, сега след седмица съм на склеротерапия. Аблацията мина чудесно и направо нищо не разбрах, и вените се скриха и отока изчезна, останаха 2-3 малки, сега ще ги оправи и тях.

# 479
А има ли недоволни от аблацията? Май само аз. Усещам си крака под напрежение над глезена и това си е. Не се маха това усещане. Оня ден по празника седях на маса дълго. Като си тръгвахме, не ми беше надут крака. Бях с обувки на високи токове. Нямаше отичане, нищо такова. Но усещането за напрежение е просто отвратително. Доплера показва всичко е наред. Ще ходя на преглед чак юли. Та тогава ще видим какво ще кажат, но ме съмнява да е нещо по-различно. Преди година ми каза докторката, понеже затворената вена трябвало да се абсорбира и за това така напрежение чувствам. Но то мина почти година, тая вена пък да не е ммръднала....

Общи условия

Активация на акаунт