Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 521
  • 860
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, мнение за доктор Ангел Радев?
Благодаря.

# 451
Здравейте, преди година имах болка в единя крак- местеше се от прасеца, бедрото, надолу към глезените, които и много ми се подуваха, затова реших, че имам проблем с вените. Ходих на преглед с доплер, но нямаше проблем. Докторът ми предписа хапчета от сорта на детралекс и повече движение. Когато се ваксинирах за няколко часа имах подобни болки и усещания. В ммента съм с Ковид и имам същите болки в крака. Пия вит ц, д, селен и аспирин 300мг, но не протект (така ми препоръча доктор от България).  Моля за съвет какво още да пия? Четох за Натокиназа и Кварцетин. Според вас добре ли да се приемат? Може ли с Аспирин да се пият?
Или Аспирин само, или Наттокиназа и Кверцетин, но не във високи дози, а в препоръчителните.
Скрит текст:
Аз пих за месец Фиброзим (със серапептаза, бромелин и кверцетин х 2 на ден) и половин година само Наттокиназа по 1 таблетка. Първо 3000 FU - от добавката Натаспин, после си купих наттокиназа с 2000 FU на Доктор Бест и отделно екстрахт от маслинови листа на капсули и от тях пих заедно с наттокиназата. 3 месеца пих Новарикс сутрин и вечер, което е като Детралекса. Пих и супер ензими на Нау половин година. За вените не мога да кажа колко е помогнало. Тоест- чудо не се случи, но болките изчезнаха тогава. Иначе преди започване на добавките имах някои показатели в кръвната картина, които бяха извън норма и се касаеше за увеличен хемоглобин и еритроцити, тоест по-гъста кръв. Лек спад в хормоните на щитовидната (с базедова болест съм) и антитела клонящи към рецидив.
Имах и още 1-2 показателя май, които не бяха в норма. На 3-ти месец от терапията изследванията ми бяха супер. А с хемоглобина се боря от години и преди пиех Акард за разреждане на кръвта, който ми повлия отрицателно на стомаха и след година прием си лекувах после стомашните проблеми няколко месеца.
Всички добавки ми бяха предписани от доктор, с изключение на супер ензимите на Нау.
Иначе преди около месец посетих ЛЛ за друг проблем и ме попита защо съм спряла наттокиназата. Казах и, че докторът я беше изписал за месец. Каза изобщо да не я спирам в моя случай. Наистина се чувствах много добре с приема ѝ и отделно че и докато я пиех нямах никакви проблеми с постоянния недостиг на въздух, треперене и ускорен пулс, а също и с повишаване на кръвното. Мисля че 2 месеца след като спрях добавките и избухнах с много високо кръвно, след което минах на постоянна терапия. С това сгъстяване на кръвта явно ще трябва постоянно да пия добавки, ако не искам да стигам до по-сериозни лекарства, но честно - не ми е по джоба. Страшна сума ми се събира за лекарства и добавки. Знам, здравето е на първо място, но просто ми е непосилно. Пия на периоди разни неща.
С днешна дата, ако се наложи за вените бих пила отново Новарикс за 3 месеца + за месец Фиброзим. И последващо бих пила само наттокиназа.
Кверцетин помага при възстановяване след ковид четох. Наттокиназата също. И двете действат благоприятно при разширени вени. Но то като цяло разреждането на кръвта май действа положително при редица заболявания. Аз все пак се консултирам с доктор. На своя глава не смея да пия много неща, предвид и другите ми терапии за болести.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 15:50 от Merelenda

# 452
  • Бургас
Тук има ли хора с язва или УК?
Аз имам УК,кървят ми червата.
Ангеолог ми изписа натокиназа,но разреждащи кръвта лекарства могат да предизвикат кървене и не смея.Самоят лекар каза,че е проба-грешка и че лекарствата им не са съвместими с болни стомаси и черва.
Хора с язва и УК какво пият?
Само на Флебодия и Детралекс карам,ааа,и Дих Макс съм взела.

# 453
  • под тепетата
Аз съм с ХУХК. Пия салофалк, Дих макс заради вените на краката, чат-пат ентеросан основен и една камара други добавки заради ЕГН-то и постковида. В момента съм в ремисия.

# 454
  • Бургас
А разреждащи кръвта?
Аз не смея.
Салофалк не пия,алергична съм.
В крайна сметка съм без лечение за колита.

# 455
  • под тепетата
Беше ми изписан за ковида първия път аспирин протект от гастрото по 1т вечер след хранене за месец, втория път - клопидрогел пак за месец от лекаря в ковид центъра.

# 456
Ооо аз много бързо. Аз и тренирам във фитнес, та веднага се върнах. Клекове не съм правила де, пазих се, но нямах никакви проблеми.
Защо опасни ли са класовете за разширените вени?

# 457
Клековете искаш да кажеш? Да, с тежести не е никак добре. Даже не клякам повече. Въобще крака не тренирам. Само стъпала правя от време на време. Но усещам че и те не са за мен.

# 458
  • Бургас
Над глезените краката ми се подуват,парят и доста болят.Вечер са двойни направо.
Дали това се дължи на разширените вени?
Имам и диагноза периферна полиневропатия,но не знам,аз не мога да преценя,а лекарите само вдигат рамене.

# 459
Е, ако се направи преглед при съдов хирург ще се види дали е вени. На доплера веднага излиза. Няма начин да вдигат рамене.

# 460
  • Бургас
Е, ако се направи преглед при съдов хирург ще се види дали е вени. На доплера веднага излиза. Няма начин да вдигат рамене.
Съдов хирург не ме е преглеждал,само ангеолог.
Вдигат рамене,защото уж според ангеолога вените не са в много добро състояние,но няма чак толкова разширени вени,че те да са причината за подуването.
Сега явно и при съдов хирург ще трябва да ходя.

# 461
Може да не е чак толкова разширена вена, колкото рефлукс. При мен беше точно така. Видима вена нямам никъде издадена, нито накъдрена. Но на доплер се видя че е увредена и кръвта не може да върви нагоре, а се връща назад и от там глезена е подут. От там вече се беше и удвоила.

# 462
  • Бургас
Благодаря за отговора.
Ще се ходи на съдов хирург.
Доплерът по каса ли е?

# 463

Да. Март месец ходих, бях с направление. Нищо не съм плащала освен потребителската такса.

# 464
  • Sofia
ЛЛ ли дава направление за доплер?
В София къде правят?

Общи условия

Активация на акаунт