Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 81 543
  • 860
  •   3
Отговори
# 435
  • have faith and be patient ..
т.е. класическото премахване на вени , не склеро или лазер ? жалко ..

# 436
Лазерна аблация правих при доц. Дончев във Варна. Правих я преди три години и засега съм доволна!

# 437
Алекс,д-р Тютюнджиев и кръвни операции вече не прави.Възрастен е и затова може би е спрял вече само преглежда.Досега никой съдов не ми е отделил цели 40 минути за преглед.Отговори на всичките ми въпроси подробно и изглеждаше доста загрижен за състоянието ми.
la Kamba,би ли споделила колко ти излезе аблацията при Дончев?

# 438
1400 лв. беше операцията на единият ми крак. Имах голяма накъдрена вена на прасеца, от която в момента няма помен. Появиха се няколко съвсем тънки капиляри,но те не ме притесняват по никакъв начин. Възстанових се бързо, носих чорап около две седмици. Доволна съм!

# 439
Здравейте,
Направих си операция на единия крак на 31 януари. Премахнаха ми вена от горе до долу уж с лазер, обаче имам около 20 разреза. Отделно имам потъмняване по хода на премахнатата вена и подбедризата също има един лек оток и тъмно петно сс големина десетина сантиметра диаметър. Някой който е преминал това, може ли да сподели това нормално ли е? Вече минаха около 50 дена от оперцията. Тревожа се

# 440
За какво са тези 20 разреза? Аз си правих предния юли подобна операция, един разрез имах, колкото да влезе тръбичката с лазера от там, а после разбрах че е нямало нужда и от него. Явно докторката е била от старата школа. Доста дълго ме боля, но се оправих вече. Тогава и снимки пусках. Въпроса е че пак усещам напрежение в крака и си нося чорапа. Не е толкова надут като преди, но е леко надут, което аз си виждам само. Тъмни петна нямам и съм нямала.

# 441
Не знам защо 20 разреза, не ме предупреди доктора. Направо изпаднах в шок като видях. Много болеше. Сега имам напрежение в крака и аз.Нося чорапа, но и той ме дразни. Общо взето на този етап мога да кажа, че кракът ми изглеждаше и го чувствах по-добре преди операцията. Сега ми е тежко и физически и психически. И се тревожа за тия отоци. Вие за колко време се възстановихте?

# 442
Ооо аз много бързо. Аз и тренирам във фитнес, та веднага се върнах. Клекове не съм правила де, пазих се, но нямах никакви проблеми.

# 443
  • Бургас
Тези отоци са си индивидуална реакция на организма.Имам коремни операции,едната страна на корема ми беше подута и в синини след първата операция...Нещо операторът се беше попрестарал.
Минава,но 2-3 месеца не ти мърдат да се пазиш.
И на врата бях с огромен,твърд оток след операцията на щитовидната жлеза.Мина,но пак 2-3 месеца докато напълно спадне.
Лекарства вероятно са ти дали каквито са нужни,20 разреза???Баща ми е опериран от разширени вени и имаше много разрези,на местата,където е било нужно да се намеси хирургът.Ок е,да чукам на дърво,имаше огромни топки от вени по краката,направо с големина на мъжки юмрук имаше...
Години минаха оттогава,поне 20,да чукам на дърво...
Ще мине,ползвай болнични и се пази,не пречи и консултация с друг хирург да си направиш за успокоение.

# 444
Аз се мъча да разбера защо са тези разрези за лазерна, но не мога. Нали се прониква от едно място, дали разрез, дали с игла и се промушва до най-горно ниво на вената и после като цип се издърпва на долу по вената и тя се затваря. Къде да се направят още 19 разреза тук не ми е ясно. Освен да не става дума за лазерна интервенция.

# 445
На епикризата ми пише варицектомия и ЕВЛТ. Което се мъчех да разгадая и предполагам е ендовенозна лазерна терапия.На бедрото вена въобще не се виждаше преди оперцаията. Проблемът беше подбедрицата, която също не бих казала, че беше толкова ужасна, но уголомена и понагърчена. Докторът ми каза, че ще махне само нея с лазер и ще имам само 2-3 едвазабележими разрезчета. Но-... ме излъга. А и ми каза, че до 2 седмици ще мине всичко. Затова и взех само 20 дена болничен от болницата, а не 30, което беше голяма грешка. После с ЛКК ми дадоха още 30, общо 50, те изтичат в сряда и в четвъртък трябва да съм на работа. Върхът на всичко е,че НОИ ми оспорва втория болничен! Спрят е и се обжалва от тях. Не знам вече какво да правя. Какво точно е правил тоя доктор, защо толкова ме е нарязал и още не съм добре, а трябва да се върна на работа, заради проблема с болничния. Дано 50 дена все пак да са достатъчни за основното възстановяване. Почти 2 месеца е.

# 446
  • Miami
На епикризата ми пише варицектомия и ЕВЛТ. Което се мъчех да разгадая и предполагам е ендовенозна лазерна терапия.На бедрото вена въобще не се виждаше преди оперцаията. Проблемът беше подбедрицата, която също не бих казала, че беше толкова ужасна, но уголомена и понагърчена. Докторът ми каза, че ще махне само нея с лазер и ще имам само 2-3 едвазабележими разрезчета. Но-... ме излъга. А и ми каза, че до 2 седмици ще мине всичко. Затова и взех само 20 дена болничен от болницата, а не 30, което беше голяма грешка. После с ЛКК ми дадоха още 30, общо 50, те изтичат в сряда и в четвъртък трябва да съм на работа. Върхът на всичко е,че НОИ ми оспорва втория болничен! Спрят е и се обжалва от тях. Не знам вече какво да правя. Какво точно е правил тоя доктор, защо толкова ме е нарязал и още не съм добре, а трябва да се върна на работа, заради проблема с болничния. Дано 50 дена все пак да са достатъчни за основното възстановяване. Почти 2 месеца е.

На мен преди около 11 години ми правиха лазерна аблация. Моята вена беше също на подбедрицата, леко изпъкнала и понагърчена. Опарацията също беше от бедрото, имах малки разрези (даже вече не помня един ли разрез беше или два), които после се заличиха. Цялото ми бедро от вътрешната страна беше синьо-лилаво. Носих чорап, доста бързо се възстанових. Какви са тези 20 разреза направо не мога да разбера! Дано се възстановите скоро Hug

# 447
Галяспоред мен на теб ти е правено комбинация от стрипване и лазер. Явно до някъде вената е вадена (тези 20 разреза за които говориш) и след това останалата част е обработвана с лазер. Може на място доктора да е преценил ситуацията и да е постъпил така. При мен имаше само лазер, но нямах никъде видима вена първоначално, нито накъдрена. Имах леко подуване около прасеца. До толкова леко, че личната го неглижира. Аз отидоха на сама глава на сърдечно съдов и след преглед с доплер се видя вена 1см удебелена. За сравнение на здравия крак, вената беше 5мм. Макар и надута край прасеца само, ми казаха че трябва да се затвори от горе, от сгъвката на крака (където е апендисита грубо казвам). Та от там, на долу до прасеца я затвориха. Това беше при мен. Но ако при теб вената е била накъдрена някъде по продължението си, са престъпили към оперативно отстраняване на тази част, а останалата с лазер явно. Това мисля че е станало при теб, но аз си разсъждавам лаишки и това е мое лично мнение. Не са ме и приспивали. За по-малко от 10 мин приключи всичко, обинтоваха ме и после с моя мъж ходихме да се черпим. Всичко гледах и нямаше нищо неочаквано.

# 448
  • Бургас
Тези от НОИ са за съд.
Ако не си добре,говори с работодателя за месец платен+неплатен отпуск.
Принуждават хората да правят какво ли не.
Аз след болничен,даден от отделение в болница и отказ на личната да го продължи,бях отишла на работа,щях да припадна.

# 449
  • София
Не знам какво значи тези от НОИ не са добре. Вършат си работата, защото има страшно много злоупотреби. Все пак за лазерна аблцация 50 дена болничен е меко казано абсурдно. Видно е, че повечето тук дори не сме ползвали такъв.

Явно има някакъв проблем, но това само лекарят, извършил операцията, може да каже какъв е. И е добре да се отиде на преглед, дори на друг съдов хирург, за да не се влошат нещата. Аз също направих възпаление, което докторът третира още на първия преглед, след което имах невероятно облекчение. Изписа ми и противовъзпалителни тогава, викаше ме през седмица на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт