Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 961
  • 397
  •   1
Отговори
# 210
Доста пъти родители са ни молили да повозим за малко децата им отпред в локомотива. Но за две деца не е безопасно, става тясно и се създават предпоставки за проблем.

Аа значи не само авторката е толкова безотговорна, че да си пусне малолетните деца, да пътуват 4 часа с влак без придружител, ами има и още по-безотговорни..
Тя така и така е решила вече, поне се разберете като си ти на смяна, че да ги наглеждаш.. 🤔

# 211
Че то да не е един влак, че Иво да и гледа децата.

# 212
Да и влезе в положение..

# 213
Като веднъж се отвори този канал, Ивчо ще ги вози в кабината - на връщане първо едното, после другото. Щом има място за едно дете при машиниста, авторката ще ги превозва поединично.
Не мога да повярвам, че БДЖ поема ангажимент да стопанисва деца под 14 години по време на превоз, без придружител.
Това или е някаква шега, или пропуск в законодателството.
Не ми се мисли, ако стане форсмажор, машинистът , началник-влака и кондуктора с деца ли ще се занимават, или ще си гледат задълженията.
Абсурдна история, макар и да има забавни коментари, които искрено ме разсмяха.

# 214
А ако има форсмажорни обстоятелства с автобус и самолет, кой гледа децата без придружител, защото авиокомпаниите превозват сами деца и на по-малка възраст и на презокеански полети дори?
При форсмажорни обстоятелства аз не мога да себе си да гарантирам ще ли съм в състояние да реагирам адекватно, какво остана за чужд човек, на когото съм поверила децата. Бай бабо, да не се случва такова нещо, независимо с кого и с какво пътувам/ пътуват децата ми.

# 215
Иво БДЖ-то и той странен. А бе темата май наистина е измислица. Confused
Да пусна ли децата с влака, ама ще ги пусна. Иво отстрани се обажда "сложи ги при машиниста". Това трябва да е някаква шега. Smile Гери, признай си вече, че ти е скучно и си измисляш теми.

# 216
Мен на Герито по принцип всички теми ме шокират, едва ли е измислица...

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 09:53 от MockingBird13

# 217
И на мен ми се струва вече нереалистична темата. Познавам многодетни родители, но безотговорни не познавам нито с малко, нито с много деца.
Да живей БДЖ!

# 218
  • София
Приятен път на децата и дано продължат да оцеляват въпреки майка си.
Тя Гери принципно си има някакви странни виждания за отглеждане на деца, ако изобщо има такива. И други нейни теми са ме изумявали, но това са си нейните деца.

# 219
Иво БДЖто е регистриран на 28.03 в 23.50 специално за темата. Дали наистина работи в БДЖ само той/тя си знае. На мястото на майката не бих го/я търсила на лични с допълнителна информация кога ще пътуват децата. А и може да работи, но може и да не работи в БДЖ и да я подвежда като не си дава сметка, че ако преди включвания та му/й майката все пак имаше едно наум след като тук получи 100% мнение, че не е правилно да ги пуска сами и да делегиран или да си мисли че е делегирала отговорности на чужди хора, то след включването на "човек от БДЖто", който я успива съвсем ще загуби реална представа за ситуацията. А тя е, че ако ще и министъра на транспорта да нареди на кондуктурката да не се отделя от децата й, кондуктурката изобщо не е отговорна спрямо тях. И ако не дай боже нещо се обърка потърпевши ще са децата, а отговорни авторката и баща им. Не каката, която не може да отиде ден по-късно на хижата, не и бабата, която не иска да се лашка по влака.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:07 от Рори72

# 220
Цялата тема е пълен смях. И всичко щото тате е калпав шофьор, а мама иска да почива Joy

# 221
  • Варна
Щото мама не само иска да почива ами и не ще да шофира. Очевидно кола е налична. Шофьор липсва.

# 222
Е, не е задължително да си шофьор. Но е задължително да осигуриш безопасност на децата си.

# 223
Най- смешен ми беше коментарът с предложението бившият мъж, който не е баща на децата, да ги придружи. Смях!

# 224
Да, това беше много добро Joy

Общи условия

Активация на акаунт