Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 17 420
  • 397
  •   1
Отговори
# 165
На мама са й се качили на главата малки и големи. Лесно ли се гледат 4 деца?! Ами ако се гледат така е лесно. Пускай ги на свобода, да се оправят. 😁

# 166
Авторке, питах бившия ти не може ли да ти съдейства?
Не, на него мога да разчитам колкото на случаен човека от улицата, а и той не им е баща на малките. Той е много безотговорен човек като цяло. Ако го хвана в настроение може и да се съгласи някак, макар че е малко вероятно, но като нищо да ми обещае и да не дойде изобщо. А и с майка ми като се видят ще стане една олелия...

# 167
Наистина има голяма разлика между гледането на 1-2 деца и гледането на 4. Моите близнаци тази седмица станаха на 6. От 2-3 месеца ги оставям сами у дома за 15-20 мин. за да отида до близкия магазин. Знам, че са малки, но съм по-притеснена да влизам с тях в магазина по време на пандемия, отколкото да ги оставя у дома. Каката беше на 14 когато я оставях сама у дома за уикенда.
Винаги им оставяйте ключ на входната врата. Баба ми и дядо ми едно време оставили майка ми вкъщи и отишли до някакви съседи през един блок. Заключили вратата отвън. Добре обаче в съседния апартамент се запалил някакъв котлон, имало много пушек, който влизал в апартамента, майка ми (на 10г) се панирала и не помнела къде са ключовете, а на вратата нямало такива.
В нас винаги е имало ключ на вратата, дори и всички да сме вкъщи, а особено с баща ми като ги нямаше, всеки си имаше ключове и един, който винаги стои на вратата. Не винаги всичко, което може да се случи зависи само от децата. Трябва да могат да излязат.
Аз не заключвам вратата. От вътре се отваря с натискане на бравата, а от вън с ключ.

# 168
Авторке, питах бившия ти не може ли да ти съдейства?
Не, на него мога да разчитам колкото на случаен човека от улицата, а и той не им е баща на малките. Той е много безотговорен човек като цяло. Ако го хвана в настроение може и да се съгласи някак, макар че е малко вероятно, но като нищо да ми обещае и да не дойде изобщо. А и с майка ми като се видят ще стане една олелия...
Ами то и тия във влака са също толкова случайни.. Поне с него си имала отношения и е баща на едното ти дете.. Със сигурност знаеш поне, че няма да им навреди.
Като я предупредиш, че той ще отиде, какво толкова ще стане.. Хем ще види и другия си внук бабата.

# 169
И аз не заключвам. Той си има ключове, но все пак. То и го оставям за половин, час сам. Всичко става- земетресение, пожар. Долу входа ни е с чип, има камери. Отскоро започна да излиза сам в парка до нас.

# 170
Много нападате жената. Аз лично не бих я посъветвала да ги пусне сами, но някои нападки ми идват в повече. Като например, че разкарва всички и си остава сама. С четири деца предполагам, че подобен лукс не и се е случвал от много време. Аз съм с една голяма и две малки, но без баби и денонощно мечтая да остана сама поне за няколко дни, ама не. Разбирам да сте отгледали по 4-5 и да давате акъл, но с едно или две и три баби на разположение няма как да я разберете. Както казва една приятелка с три деца: "Съвети приемам от родители с три и повече деца. Нивата с едно и две вече съм ги превъртяла."

# 171
Аз съм с едно и нямам баби на разположение. За да са 4 е "отговорна" тя. Както ги раждаш, така трябва да ги гледаш тези деца.

# 172
Бре, да канонизираме многодетните майки.
С едно или четири все тая, ако си безотговорен родител.

# 173
Аз съм с едно и нямам баби на разположение. За да са 4 е "отговорна" тя. Както ги раждаш, така трябва да ги гледаш тези деца.
По този повод да ти кажа един виц:
Как се гледат деца. За първородното четеш какво пише в книгите и изпълняваш всяка една заръка. За второто всичко е позволено. но трябва да внимаваш да не яде от храната на кучето. Ако третото яде от храната на кучето, това си е проблем на кучето.

# 174
  • Sofia
Синът ми е почти на 12 г. и най-много сме го пускали да пътува с метрото за 3 спирки, когато се прибираше от училище. По време на епидемия не припарва до градски транспорт, метро, междуградски автобус, влак. Ако беше нормална обстановка, тогава бих разсъждавала, какво щях да направя в подобна на авторката ситуация. Сега изобщо не ми минава през ума такава дилема.
Също така синът ми ще си поучи и по време на ваканцията...

# 175
Не знам защо е това превъзходство на майките на мноо деца. Ми смешно е. Личен избор е кой колко ще се възпроизвежда.
Имам едно дете, защото дотам ми стигат силите и възможностите да го обрижа емоционално, финансово, психически.
Ама Монца да дойде да ми каже, че съвети от майки с едно и две деца не приема е пълен смях. Аз поне не пращам деветгодишно само по влака.

# 176
Интересно ми е защо така настървено някои защитават идеята каката да заведе децата, а за баткото нито дума. Баткото все пак се предполага, че е по-силен физически. Или дай да товарим момичетата от първия брак да ни гледат децата от втория. Момчетата са друга бира....
Ако е пък чак толкова невъзможна ситуацията най-добре двете големи деца да заведат двете малки. Момичето ще ги обгрижва, а момчето ще ги пази.

# 177
По този повод да ти кажа един виц:
Как се гледат деца. За първородното четеш какво пише в книгите и изпълняваш всяка една заръка. За второто всичко е позволено. но трябва да внимаваш да не яде от храната на кучето. Ако третото яде от храната на кучето, това си е проблем на кучето.

Това го знам с котка. Joy

# 178
Не знам защо е това превъзходство на майките на мноо деца. Ми смешно е. Личен избор е кой колко ще се възпроизвежда.
Имам едно дете, защото дотам ми стигат силите и възможностите да го обрижа емоционално, финансово, психически.
Ама Монца да дойде да ми каже, че съвети от майки с едно и две деца не приема е пълен смях. Аз поне не пращам деветгодишно само по влака.
Ти видя ли някъде да я съветвам да го направи?
Аз също не съм избрала да имам 3 деца. Исках две, но родих близнаци. И никой не ме е питал дали ще ми стигнат силите. Знам колко е трудно с три или с близнаци и по тази причина гледам да не съдя хората.

# 179
4 деца може и по-лесно да се гледат от едно. Всичко е много индивидуално, няма как да се правят сравнения.

Общи условия

Активация на акаунт