Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 937
  • 397
  •   1
Отговори
# 255
Скрит текст:
Жената пита дали някой е бил в такава ситуация и търси мнения от опит, а не сочене с пръст каква лоша майка е.

Да, и? С какво това ще има отношение към точно нейната ситуация? Ще й гарантира нещо?

А форумът за какво е?
Дава гаранционни карти, нещо безплатно?
Идеята е да се обменни опит, ако не се лъжа.
А твоят опит по темата какъв е?
Би ли си пуснала децата по начина на авторката ?

Защо ми се струва, че от вчера всички сме загрижени, по един или друг начин, но си изразяваме личната позиция и тя е в интерес на децата.
Твоята каква е ?
За мен поведението на майката е безотговорно и не следва да бъде насърчавано, защото не е притисната от никакви обстоятелства, не е инцидентно, а планирано събитие.

# 256
Надявам се, че авторката е уреждала наглеждането от служителите във влака без обещаното съдействие на Ивчо БДЖто и съответно не му е уточнила деня на пътуване и други подробности.

# 257
  • София
Threemafan, а дали погледна старите постове на авторката във връзка с възгледите й за отглеждане на децата?
Може да почерпиш опит.

# 258
Жената пита дали някой е бил в такава ситуация и търси мнения от опит, а не сочене с пръст каква лоша майка е.

Да, и? С какво това ще има отношение към точно нейната ситуация? Ще й гарантира нещо?

А форумът за какво е?
Дава гаранционни карти, нещо безплатно?
Идеята е да се обменни опит, ако не се лъжа.

Тоест ако мислим 50 човека, че нещото, което авторката планира, не е ОК, да си замълчим, щото не сме съгласни? Ами, тогава защо се пуска тема? Щом иска само да чува YES YES YES YES, защо задава въпроси? Ние тук YES MEN ли трябва да сме? Да подкрепим всичко? Да нямаме свое мнение и виждания за разни неща?

# 259
БДЖ може ли да поеме целодневна грижа за децата?
Тъй де, качваш го рано на влака и вечерта след работа си го прибираш от машиниста. Хем детето свят е видяло, хем мама е спестила от ски училище на Витоша.

# 260
Ивчо не мисля, че работи в БДЖ, щом разсъждава как никъде не било написано дали е разрешено или забранено служителите да обгрижват сами деца без придружител. То все едно да стоиш пред някакво помещение с табела "Забранено влизането на външни лица", с охрана и аларми, и да разсъждаваш как не било изрично написано позволено или забранено е охраната да играе на карти с влезлите външни лица.

# 261
Аз мълчах по въпроса, който ми направи силно впечатление, ама понеже се появиха защитници на това да се качат децата и да ги нема, нека да повдигна въпроса -

първо щяха да пътуват 4 часа! После баба работила до обяд.

След това се оказа, че ще пътуват 4 часа, ще имат 3 часа престой и отново 4 часа път.

Баба щяла да затвори пощата малко по-рано.

На баба са ѝ нужни 4 часа да стигне до децата.

Как точно баба ще стигне преди децата, след като те ще тръгнат в 9ч от София, а тя ще затвори примерно 11ч? И има ли влак, който ще обслужва желанията на баба като час на тръгване и час на пристигане?

Или децата ще седят 1-2 часа да чакат баба на някоя ЖП гара?

За децата е ясно, че на никой не му пука. Кака отива на хижа да си живее la vida loca, бате при тати, тате си бие камшика да изкара готини парички, мама иска да си почива, на баба не ѝ се лашка по влаковете.

Къде са социалните в този случай? Ние сме тук да си помагаме, казва потребителят - къде е органът на реда, който е там да помага на малолетните? Закрила на детето, нещо?

# 262
На касата на БДЖ ми казаха същото като него - не е регламентирано дали е позволено или не е. Казаха че колегите им едва ли ще откажат, но все пак носят отговорност колкото за децата, толкова и за всички останали пътници във влака. Ако във влака няма полиция, отговорност носят служителите вътре.
Баба им ще отиде с маршрутка до Димитровград и ще е там на време.
А пък с хижата не виждам какъв ви е проблема, тя след няколко месеца ще е пълнолетна, а и от 1-2 години ходят с приятелките й на пътувания из страната.

# 263
На касата на БДЖ ми казаха,че колегите им едва ли ще откажат.

Щом това ти стига да спиш спокойно - хев фън.

# 264
  • Варна
Да не дава Господ да се случи нещо, че ще видиш тогава как изведнъж всички, които сега се кълнат, че носят отговорност, ще се изпокрият в миши дупки.

# 265
Не съм прочела всички коментари, но ще се включа с опит. Бях студентка, когато един луд ме нападна във влака. Прави ми впечатление, че немалка част от пътниците във влаковете са маргинали. Сами деца  - йок!
А майката може малко да се понапъне да измисли график как точно да ги заведе. Да помоли колежка да я смени за няколко часа, да размени смяна, да пътува нощем... Все ще се намери начин. Това са 4 часа във влака - достатъчно да поспи между 2 работни смени.

# 266
Тука някои и социалните взеха да призовават...къде пропуснахте Инспекцията по труда, как така бабата ще затвори пощата по- рано?Grinning

# 267
Цитат
но все пак носят отговорност колкото за децата, толкова и за всички останали пътници във влака.
Е тогава каква отговорност е?

# 268
А бе авторката плаче мамата да я намери по айпито и да се обади в ОЗД.

# 269
  • София
Вие сериозно ли вярвате, че Гери е реален образ?!
Твърде уравновесена е за такъв.

Общи условия

Активация на акаунт