Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 755
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Ред, не е досаждане - носите ни само полезна информация, така че сте добре дошли Simple Smile
Марини, много неприятно това със счупената ръка! Да минава по-бързо и повече да не ви застига.
Светли, задачката си я бива, утре ще питам "моите" седмокласнички дали могат да я решат (силно се съмнявам учителката им да им е наблегнала на основните задачи).
По-рано днес питах за ПИ на Милениум и Клас. И в този на Милениум попаднах на интересна геометрична задача (23-та), та я препоръчвам Wink Макар, че като чета колко домашни имат децата на някои от вас, май е по-добре да не препоръчвам още задачи Simple Smile

# 406
  • София
Ние скоро вадихме лк, във 2 РУ, отидохме към 16,45 и свършихме за 15 мин., но пък девойката има валиден паспорт и част от инфото го има готово попълнено на формуляра. По моему към края на деня няма много хора.

# 407
  • София
Dive, Милениум Софийският ли имаш предвид?

Марини, наистина много неприятно, бързо даде възстановява.

# 408
А дали е възможно някой за ги качи тук и в тази тема?. Миналата година щадях нервната си система и не четях нищо за 7 клас.
И аз ще се радвам, ако някой го качи тук. Нямам достъп до пощата.
Всеки ден се опитваме да решаваме с моята седмокластничка задачи. Никак не и е приятно да го прави при положение , че е във ваканция, но определено има нужда.

# 409
svetli, в училището на дъщеря ми също учат по учебника на Просвета. Има я решена задачата - стр.182, урок 90 Упражнение - медиана към хипотенуза в правоъгълен триъгълник.

# 410
  • София
Добро снежно утро, момичета - определено се изненадах от зимната картина, видяна през прозореца Hug
Red, много са ни ценни вашият опит и съвети - внасят успокоение Kissing Heart
Искам да ви попитам нещо - имаше ли информация кога ще ни съобщят дали учениците се връщат ПО от 12-ти април и кои ще са първи в ротационния принцип. Малката има състезание в Пловдив и силно се изкушавам да отида с нея, но не смея да "зарежа" седмокласника Joy
Dive, може ли да качиш задачата тук, че нещо не успях са се разровя в пощата както трябва? Знам, че си на релакс, ако имаш време, разбира се Kissing Heart

# 411
  • София
Би трябвало днес да вземат решение, как ще учат децата и кои ще бъдат първи . Вчера по Нова дадоха два примерни  варианти. Единият 2/2 седмици, а другият 1/1 седмица.

# 412
  • София
Аз ги имам Основните задачи на ПДФ файл, но нещо не мога да ви ги кача тук. Ако иска някой да ми прати имейла си ще му ги пусна и той ще ви ги качи в темата. Много помагат за първата част.

# 413
  • София
А "у нас" да те отнесе вятъра на открито.
Поздрави с едно сгушено пухче:
Скрит текст:

Мама Мони, ще пусна на ЛС мейл.
И ще кача писле снимки тук.

# 414
  • София

Мама Мони, ще пусна на ЛС мейл.
И ще кача писле снимки тук.

ОК
П.П. Вече са изпратени. Успех на децата!

Провокирана от една друга тема във форума се замислих, че при вашият набор никак не е малка вероятността по време на НВО някое дете или цял клас (ако ги пуснат присъствено) да се окаже под карантина. При нас също го имаше този момент и се опитахме да издействаме втора дата с този мотив, но въпреки писмата и участията по медиите не успяхме. А тогава дори вирусът хич не беше толкова разпространен колкото е сега. Може би трябва да опитате и вие да искате втора дата, използвайки ситуацията, която е в момента.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 12:20 от мама МОНИ

# 415
Може ли в групата да ги качите в пдф файл. По-лесно се принтират.

# 416
  • София
Нашето априлче, реколта 2007, пък вчера се сдоби със счупена лява ръка при тренировка по тенис ...

marini, да минава бързо и безболезнено!

Истинска случка в класа на едното ми дете, с учителката по БЕЛ:
- Госпожо, Х си счупи ръката в часа по ФВС и няма да дойде сега.
- Коя ръка?
- Лявата.
- (видимо успокоена) Е, добре, той пише с дясна, няма да му пречи на подготовката за НВО...

Та така, всички сме с тези приоритети.

# 417
Благодаря на Мама Мони! Качих файла в FB групата.

# 418
  • България, София
Не мога да смогна да ви следя Stuck Out Tongue Winking Eye

На патерици  - честити да са рождениците: Neri и детенце и на Bonanza младежа! Живи и здрави и с много късмет напред към сбъдване на всички мечти и желания Simple Smile

Dive, направо сте за завиждане Simple Smile Ние си оставаме тук през ваканцията.
Наборката има да допопълва помагала по някои предмети, че се оказаха различни от тези в предишното училище и докато узнаем кои са, пък да поръчаме, се заформиха дупки, които трябва да се запълнят.
С БЕ и литературата сме вече ОК, остават химия, география и история.
Давам й да се упражнява и по БЕЛ и математика. Тази ваканция няма да се почива много.
Но пък я оставям да се поспива повече, а вчера използва хубавото време и следобяда покара колело с приятелка.
След дългия престой в къщи, сама отчете, че се е обездвижила и днес има лека мускулна треска.

Marirni, много неприятна случка. Да минава бързо счупеното и най - вече да няма силни болки.

Red, никак не досаждаш. Много са полезни включванията ти, както и на други осмокласни мами Simple Smile

Мечтая си за лято, плаж, море в днешния снежен софийски ден Sunglasses

# 419
  • София
.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 08:11 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт