Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 30 140
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Desem, забравих да те поздравя за успеха на детето - браво Kissing Heart
Предполагам, че упоменатото съотношение ДО:ПО се променя и поради факта, че наистина им дойде в повече изпитването и то заради нерегулярно учене Joy При моя син със сигурност някои предмети са неглижирани, но лошото е, че и БЕЛ и Математика започнаха да си проправят път към тази графа Joy

# 151
  • София
Честно казано, и аз съм попълвала полезни изкопаеми в контурната карта (над 50 бяха на формат А4, карта на цяла Европа - кому е нужно това?! Та един знак заема място от Варна до Шумен - какво ще научи детето? Че има медна руда във Варна или в Шумен? Все тая...) И по ТП съм рязала картончета за някакви картички, но по друго гледам да не се меся. Слава Богу, тази година не прекаляват като миналата - влязоха в ритъм и учителите (поне при нас).
A за ваксинирането - след като дебнах в системата две седмици, се записах за ваксинация другия уикенд в Търговище... Хич не ми е близко, нямам път натам, но просто във Варна всички часове са заети още с опресняване на системата и е мисля невъзможна.
Защо не звъннеш във вашето РЗИ и да попиташ за "зелен коридор"? Току-що видях, че в Бургас откриват от днес.

# 152
  • София
То май го превърнахме на ДО + присъствени тестове, което изобщо не е ПО. Като сесиите на студентите, само дето това никак не е подходящо за тази възраст.

В класа на моето разбрах, че има деца, които изобщо не влизат в часовете, дори не си пускат тиймс. Никакъв контрол няма нито от страна на родителите, нито - от преподавателите.

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и при нас има такива.
много демотивиращо е за другите, които присъстват.

# 154
  • София

При нас за щастие голяма част от проектите са по желание и ако прецени че няма време, просто не се заема. Приоритета в следващите 10 седмици са изцяло БЕЛ и Математика и след 3 месеца опяване от моя страна, най-накрая го проумя. Не ме интересуват другите оценки, те не касаят приема. По-важно е да съхраня психиката и здравето й.

Всъщност, не е точно така. При еднакви точки от НВО + балообразуващи оценки, ако се окаже, че все пак баловете на две или повече деца са еднакви, се гледа т.нар. раздел А от учебния план (дипломата)

И аз да дам отчет- тази седмица има 5 контролни. Почти всички са с мноооого въпроси (25-35) за 35 минути. Класът е настръхнал, че ако се върнат присъствено, отново ще ги "спукат" от изпитвания, вместо да се наблегне на пропуските в обучението. А най- потресаващото в предишното ПО, не беше толкова броя на писмените работи, колкото факта, че голяма част от учителите оставяха на спокойствие преписвачите...
По география и младежът се е справил прилично (е, не е сред първите 10 Simple Smile, но определено успя да си остави вратичка за НПМГ (ако реши, де)

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 12:26 от molive

# 155
  • София
Момичета, не изпускайте и другите предмети освен БЕЛ и Мат. Ако трябва помагайте и вие, но понякога дипломата има значение при равен бал и равни точни от НВО се гледа като трето именно общият успех. Миналата година при синът ми се получи точно това и се стигна до дипломата. Беше 5,73, а явно на другото дете по-висока и съответно моят остана за второ класиране за желаната гимназия. Да приеха го, където искаше, но все пак си потреперихме дали ще се случи на второ класиране.

# 156
  • София
Това за дипломата наистина е важно за деца, борещи се за топ 10 гимназиите или знаещи какво искат.

Моят син, примерно,  си няма идея къде иска да учи, няма и да има скоро. Не е ученолюбив и не мисля, че ще му е добре сред отличници.
След 2-3 години като му дойде акъла, сам ще седне да учи.

# 157
  • София
Тамън се зарадвах, че не съм изпуснала много, а то и нова тема даже Simple Smile Догоних ви, като започвам с резултата от Регалия по БЕЛ. Първо има ли шанс да има грешка някъде? Според ключа и моите сметки, не може да има под 50 т., а според оценката в сайта, сега я проверих, има 46? Че не съм добре по математика, не съм, ама чак пък толкоз... Това настрана, добрата новина идва с преразказа има 32 от 35, което си е супер. Тоталът е малце, но освен, че не е правил досега, нямам друго обяснение - 78 т.
В неделя предстои ПИ МАТ, направо ме втриса, напоследък е много по-неубеден в усилията си по МАТ, отколкото по БЕЛ, та стискам палци - и на него и на мен...

# 158
  • София
... резултата от Регалия по БЕЛ. Първо има ли шанс да има грешка някъде? ...

elpet, в лявото меню, намираш изпита, разгъваш менюто, намираш Първа част > там в основния прозорец се зарежда оценката и вдясно имаш "Преглед" - вече се виждат всички въпроси и точките, които детето е получило на всеки от тях.

Иначе браво за преразказа, все така да върви, че и по-добре!

molive и Desem, браво на децата, хубаво е да имаш вече план Б.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 13:23 от marmotche

# 159
Моят син в момента е изключително уморен. Денят не му стига за всичко. Освен че трябва да работи по предметите  в училище и за нво (подготовката за което в училището ни е клони към нула) , има подготовка и по специален предмет. Тъй като обаче  рамката на изпита е различна за двете училища в града ни, които имат по една паралелка с този предмет, се получава че се готви и за два различни изпита по специалния си предмет. За едното място оценките нито от нво нито от дипломата  му трябват, но пък ако не се класира понеже за един сравнително голям град две паралелки са твърде малко, оценките от диплома и нво ще определят класирането му във втори вариант, който дори не бих нарекла резервен с тази конкуренция.
Той е адски объркан и много уморен. Чакаме да дойде ваканцията, но и там ще се наложи да придърпаме по това или онова, т. Е почивка не се очертава. Дано ентусиазмът му дава сили, защото виждам симптоми на преумора и от там много ниска продуктивност. А време не остана.

# 160
Всъщност, не е точно така. При еднакви точки от НВО + балообразуващи оценки, ако се окаже, че все пак баловете на две или повече деца са еднакви, се гледа т.нар. раздел А от учебния план (дипломата)
Това е така, ако сте последния приет в последната паралелка, но все пак шансът е минимален
Предпочитам за това време да реши пет задачи повече и да изкара три точки отгоре

# 161
  • Бургас
Преди малко във вайбър децата от класа са си направили анкета: за ДО - 75%, за ПО - 25%.
Или вече силно привикнаха със ситуацията или има и много други мотиви, които излизат на повърхността. Преди месец - два силите ДО-ПО бяха разменени.
Попитах дъщеря ми какви са нагласите в техния клас. Те също са правили анкета като резултата е бил 100% за ДО:joy:

# 162
  • София
elpet, в лявото меню, намираш изпита, разгъваш менюто, намираш Първа част > там в основния прозорец се зарежда оценката и вдясно имаш "Преглед" - вече се виждат всички въпроси и точките, които детето е получило на всеки от тях.
Иначе браво за преразказа, все така да върви, че и по-добре!
Уф, да, видях, благодаря ти. Ами според прегледа, няма грешка в резултата му, 46 си е. Взел е максимума от тези с повечето точки, има няколко грешни и 1 без отговор, което си го знаех, ама и на тезата има 1 т., аз май 2 му сложих Simple Smile, макар, че малце субективно как са я определили тази 1 т., ама няма да придирям, понеже преразказът ме притесняваше повече, не е правил с оценка скоро, а от началото на тази година- хич. Така, че направо го броя добре Simple Smile Той се разочарова, макар, че аз досега пърхах доволно, че има много на преразказа Simple Smile
Забравих и аз да споделя за картите - е много са яки, нищо че им е такава цената, доволна съм, освен че знае, се и  забавлявахме двамата. А и си откри пропуски - Серафим например, има откъслечни спомени, в други е много добър, така, че определено има полза и си заслужават.

# 163
В на сина ми класа повечето деца искат присъствено
Харесват се и искат да ходят
За картите още се чудя дали няма да събират прах като останалите помагала и сборници, които амбициозно бях накупила

# 164
  • на Мелмак
Прочетох в края на предишната тема за учителката по математика. За София мога да препоръчам нашата.
Пп. Тази тема още не съм я прочела, ако има развитие по въпроса, за което да не знам.

Общи условия

Активация на акаунт