Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 30 131
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Картите сега ги има на промоция на сайта на издателството - https://www.literaiko.com/produkt-kategoriya/promotsii/uchebni-p … magala-promotsii/. У дома са на почит - имаме батко-осмокласник с литературен уклон, забавляват се дружно да се изпитват, дано задържат този интерес.. Иначе - да, каквото и помагало да захванат да прочетат, все ще е от полза.

# 166
Прочетох в края на предишната тема за учителката по математика. За София мога да препоръчам нашата.
Пп. Тази тема още не съм я прочела, ако има развитие по въпроса, за което да не знам.
Мисля, че става въпрос за преподавателка във Варна.

Като гледам масово по-големите ученици предпочитат ДО, докато на тези на възрастта на по-малкото ни дете им липсват живите контакти със себеподобни!

# 167
И аз помагах по изобразително изкуство, първия срок им даде да рисуват Давид на Микеланджело в пропорции и светлосенки. Намерих го в интернет, уголимих го до размер А4 , принтирах го и на стъклото го прекопирах . Господина естествено нали е голям художник не го хареса. Правих втори опит и се бях запалила да ходя да му отворя страницата от учебника , където е показан и да ми го нарисува в мащаб. Размина му се.

# 168
  • София
Увредихме децата с това ДО, щом някои вече го предпочитат.... Дъщеря ми иска да са ПО, всички в класа й искат, но при тях тестовете вървят независимо дали ПО или ДО и обичайно децата не лъжат - малък клас са, много мотивирани деца.
Но пък чух за първокласничка, която искала да е ДО, повече й харесвало, и ми стано много тъжно за тези малките.

# 169
ваксини и часове има почти навсякъде. телефоните на центровете се виджат много добре от chipirai.me и звъните директно, питате взимат ли, без да си в регистъра, и - обикновено има. в софия има на няколко места вкл болницатата на мвр, окръжна болница, т.н. но това практически за тази уч.г. няма да има ефект, тъй като на астра зенека срокът за втора доза и времето след нея е баш покрай НВО-тата. според мен това затваряне и мерки трябва да продължат до лятото, оттам нататък ваксинираните да се надяваме, че са достатъчно много. и че скоро ще има безопасни ваксини и за деца.

аз за школите си мислех, че отварят от 12ти април, но ред казва края на април... и в двата случая дано не междучасие пробните са присъствени и обстановката е с по-малко заразени, че да отидат децата като за последна тренировка.

# 170
По повод дискусията за ДО. Детето ходи на училище присъствено февруари. Само дето ходиха присъствено и 2 деца, болни от коронавирус, чиито родители скриха от всички ( правили са им бързи антигенни тестове ) и след 2 дни ги пуснали на училище, болни. Резултатът- целият клас заразен, родители също. Аз и мъжът ми го карахме тежко, в болница, със пневмонии.  Детето остана само в къщи, научи се да пуска пералня, прахосмукачка, да си прави сандвичи, (да си поръчва храна знаеше от преди  Simple Smile ) Беше кошмар,  а аз още не мога да се оправя! Не упреквам никого, станалото- станало! НВО й беше последната грижа, за съжаление,  и много изостана с материала!

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 15:09 от jennyb

# 171
Моята девойка днес изведнъж се светна че остава не много време до изпитите.
На последния изпит на Регалия съм доволна от нея. Тя е разочарована, явно е очаквала повече. Максимум точки има на тезата, което мен много ме кефна.
Да видим математиката как ще е тази неделя.
Аз забегнах малко от града, от 7-мия клас, от новини и всичкия стрес дето го живеем. Ми много добре ми се отрази, дано ми държи повечко време.
Мисля си ваканцията да пратя госпожицата малко на въздух. Не мога да я гледам вече зад компютъра по цял ден, че няма и желание да излиза навън.

Оо jennyb, справят се децата, хем са малки, хем като се наложи....
Добре да сте всички.

# 172
  • София
В класа на моето разбрах, че има деца, които изобщо не влизат в часовете, дори не си пускат тиймс. Никакъв контрол няма нито от страна на родителите, нито - от преподавателите.
Оф, имаме такъв случай и в класа на сина ми, с навъртяни над 100 неизвинени отсъствия и никой нищо не му казва на това дете. Другите деца се дразнят много на това, защото ако някой от редовно присъстващите дори за минута да закъснее, учителите му правят забележка, някои дори се карат.
Преди 2-3 седмици, когато трябваше да заведа сина на преглед, първо писах в Школо да предупредя официално, после се обадих на класната, накрая и бележка им занесох от лекаря. И пак имаше неразбрали учители, които се вживяха и написаха отсъствие в ел. дневник. Класната ги извини, естествено.
Как да не се дразнят съвестните деца, като виждат подобно поведение и отношение.

jennyb, не мога да намеря думи, за да опиша що за безотговорност са проявили тия родители Confounded !!!
Да знаеш, че си болен, че детето ти е болно и да го пуснеш в училище.... Потрес! То, вярно, че е масово явлението и по ДГ и училища да си пускат децата сополиви и грипозни, но Ковида е съвсем различно и много по-опасно нещо. Те явно са били от онези, дето си викат, че е "просто грипче и само ни плашат по телеФизора".... Close

Не чакаме ли вече резултат от ПИ по БЕЛ на Междучасие? Или твърде много бързам?

# 173
  • София
Според мен дори за децата, които учат, тези ударни контролни им идват твърде много (и двамата ми учат е добри училища, единият - старателен, другият - енергоспестяващ, но учи бързо)

molive, браво на детето.

Благодаря за поздравленията, наистина и за нея това е нещо като план Б, въпреки че много харесва Географията...
а за мен е нещо като амнистия пред свеки
и не пропускам да я похваля пред баба-географ Joy
Преди 3 г. заявих по време на НВОто на баткото, че "Географията не ми е важна"
Скрит текст:
Беше дошла в София да помага с контрола на  ученика за НВОто, но го натискаше по География, а той я бе намразил заради учителката си... не разбраха с внука и ми върна щафетата.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 16:01 от Desem

# 174
  • В светлината на слънцето
Доживях да видя 80 т по бел. Като знам от колко почна есента, надеждата ми беше да ги докара поне до 50. Той пък така се амбицира, че вече пресмята как спокойно може и 90 да станат, понеже грешките му са действително от недоглеждане.
Де да беше така и по мат. Изобщо не храня големи надежди за неделя.

# 175
Чета и се забавлявам с вас, кой какви проекти е правил.
И понеже и аз съм в това число искам да кажа много да внимават учителите, какви оценки поставят на проектите Wink Да си имаме уважението.
Засега съм отличничка Satisfied

jennyb, за съжаление безотговорни хора може да срещнеш навсякъде. Не ми е ясно само, за собствените си деца не ги ли е жал? Аз не мога да си представя да пусна детето си на училище болно.
Бързо възстановяване на теб, а на дъщеря ти пожелавам въпреки всичко да пребори успешно матурите.

Desem, molive и от мен поздравления за страхотните резултати на децата ви!

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 15:47 от vox

# 176
  • София
...
Ти пък, само след 1 седмица да ни отговорят? Joy

# 177
Да се похваля, вчера имахме родителска среща. Бях много приятно изненадана от похвалите за моят син Simple Smile не го очаквах.
И много се зарадвах от това, че учителката им по математика предложи през ваканцията да правят всеки ден консултации за да им се изясни по-добре материала.
Относно вида обучение, предпочитам ако е възможно две седмици преди матурите да са ДО за да се намали риска от заразяване.

# 178
  • София

К. Тодоров е казал на децата, че ако успее да ги провери, до края на тази седмица ще има резултати. Друг е въпросът кога Междучасие ще изпрати имейлите.

# 179
Aз ще помоля, някой от София, който може да ми препоръча (на лични)  Присъствен частен учител по БЕЛ. Не знам кой ще ни вземе два месеца преди изпита , но с тия онлайн школи яко се прецаках и резултата е налице . Всеки следващ ПИ е по-зле от предходния .

Общи условия

Активация на акаунт