Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 681
  • 755
  •   1
Отговори
# 510

vox, аз ще купувам в неделя бонбони за рождения му ден другата седмица (в сряда се пада). И сега съм в голяма чуденка - дали да го накажа за поредния провал на ПИ без подарък за РД? Той единственото, което иска, е нов телефон, но някак си изобщо не го заслужава, но от друга страна сърце не ми дава да го оставя без подарък Sad Дайте идея какви подаръци мислите за наборите.
catty m, моят син за подарък иска маратонки, като им гледам цената сигурно са "летящи" Grin
За бонбоните не се притеснявам и вкъщи много ги ядем Laughing

# 511
Аз го оставих моя да почива. Рисуването не се брои за дейност. Уморен е, лесно се обижда, личи си как е изнервен... Освен това  помня как на предното кандидатстване след четвърти клас от стрес и стремеж да се представи максимално добре стигнахме до невродермит - ръце крака ужас - и цяло лято се борихме с него. И резултатите са важни, но здравето според мен е преди всичко.

# 512
.... Дайте идея какви подаръци мислите за наборите.
catty m, моят син за подарък иска маратонки, като им гледам цената сигурно са "летящи" Grin
....

Толкова е добре като знаят какво искат за подарък...Вече цял месец го разпитваме и нищо...Това, което споменава са някакви мърчове на влогъри, които гледа, но се поръчват от хАмериката и са на някакви безумни цени, та това няма да го огрее и...генералска шапка (лудостта му по всичко свързано с ВСВ продължава).Rolling Eyes И, въобще - не знам. Миналата година му подарихме фитнесгривна, която не сваля вече година (е, сега със счупената ръка я свали), но тази година сме пълен блокаж. Ще следя внимателно за идеи и аз. ( Друго са си момичетата - сестра му имаше списък от 12 точки.)

# 513
  • Варна
Голяма въртележка ми е с ПО, малката е 5 клас, баткото 7. Започнах да се обърквам на кой кога са му ангажиментите, кога да съм такси, кога линейка. Последните 2 седмици преди НВО, мисля, че половината клас няма да може да се събере.  Чудя се вместо болничен или по семейни причини дали за последният месец само не може да се мине ДО с молба до директора или до когото трябва.

# 514
  • София

vox, аз ще купувам в неделя бонбони за рождения му ден другата седмица (в сряда се пада). И сега съм в голяма чуденка - дали да го накажа за поредния провал на ПИ без подарък за РД? Той единственото, което иска, е нов телефон, но някак си изобщо не го заслужава, но от друга страна сърце не ми дава да го оставя без подарък Sad Дайте идея какви подаръци мислите за наборите.
За бонбоните не се притеснявам и вкъщи много ги ядем Laughing

Ех, поне иска нещо практично. Моят се влачи с едни летни маратонки на Скечърс и зиме, и лете. Много ме дразни това, а не е като да не съм му купила и други. А иначе, телефонът, който иска, и той не е хич евтин и за това не знам какво да направя. А и някак си не ми се струва възпитателно да не дава нищо насреща, а да получи толкова скъп подарък. В неделя е на друг ПИ, ще видим как ще се представи.

Да, реално почти всичко се отваря при 4000 болни на ден и над 10 хил. в болница, и втори в ЕС по смъртност. Не ги разбирам вече какво си мислят, че правят. Но школите остават затворени.

# 515
  • София
За рождения си ден моята девойка не получи подарък, тя си го знаеше и не се почувства обидена. За всички глупости, които сътвори, това беше най-малкото наказание. И все пак, за да не съм толкова зла майка, й позволих да си покани приятели у дома.
Иначе си е харесала едни дънки и едни кецове, за които "живота си ще дам, за да ги имам" 😏 Отговорих й, за тези дънки да даде всичко от себе си на изпита, пък живота да го остави за себе си. 😉

# 516
Леле, за два дена да в опусна и няма изчитане! Честито на всички пораснали! Съчувствам на всички пострадали/баткото 2 пъти един след друг си чупи ръката/. Задачата за 15те градуса ми беше много полезна.
Аз да си кажа, съм доста обезсърчена за влизането на моят синковец в мечтаната гимназия. Хич го няма, ни по математика, ни по БЕЛ. Колкото и да се напрягам, натискам, говоря. Ми не му се иска на човека да влага усилия, ако може от само себеси да се случат нещата. Много ще ме е яд да невлезе при брат си. И квартира взехме на 50 метра от училището. Но шанса да вледе в единствената паралелка с английски е нищожна с неговите показатели. Не ми се мисли как ще може да смогнем да тичаме в два различни града. Харесвше ми до преди 2 години малкия град, но ще е много трудно с двама гимназисти.

# 517
Ние не им подаряваме подаръци за рождените дни. До преди няколко години правихме големи празнувания...вече не искат и това. Всичко което са поискали им се купува при първа възможност, телефони, таблети, часовници...а дрехите никога не са били подарък Simple Smile И за мен е странно, за тях още повече - дрехите се купуват когато са необходими Simple Smile За игри също никога не съм отказвала, най-много да помоля да отложим до промоция.
Като бяха малки - на 5,6,7 години им правехме подаръци за 1 юни. Например всички колелета са получили тогава. И задължително за Коледа...но за РД-не. Свързано беше с финанси - за РД доста средства бяха необходими за 1001 тържества Simple Smile а когато пораснаха и не искат вече да празнуват с толкова много гости, вече ни е станало навик. Но, задължително от мен имат специална вечеря и торта, домашна, каквото си поръчат Simple Smile
Иначе заслужават много подаръци и ги получават, но не точно в този ден!

# 518
  • София
Аз се чудя също какво да взема на набора - обикновено не получава подаръка си точно на деня, но е "нарочен" за такъв. Помня, че веднъж си беше поискал часовник G-shock, отидохме по някое време и си избра. До ден днешен си то носи с кеф. От мен са тортата/тематична/ и, до миналата година, украса навсякъде вкъщи - малките се радват повече от него вече. Задължително има нещо малко от брат си и сестра си - бяха избрали медал с надпис " Най-добрият батко". Сега са се наканили с баща си да си купят безжични слушалки  - рожденици са в два последователни дена. Ще черпя идеи от вас, за да го изнинадам с нещо.
Допълвам се - миналата година направих колажи  от снимки на близнаците, баткото също много го хареса. От мен задължително имат и по едно стихотворение  - акростих Joy

# 519
  • София
МолиБи, и у нас е така за РД. Няма подаръци (евентуално нещо със символика и за спомен), получават парти (кой както го разбира, но не на деня), празнична вечеря/обяд и специалната торта на мама.
Тази година каката навършва 18 и ще има малки изненади, но по-скоро като част от празнуването, а не като подаръци.

# 520
  • София
Кати, ключа по математика го свалих от сайта на Регалия, от профила му за изпита. Ако не го достъпваш, пусни ми мейл на лични и ще ти го пратя.

Между другото, и на сина ми за домашно са дали ПИ - и по БЕЛ, и по математика, отделно са и домашните по тези предмети. +тест по музика Simple Smile Иначе, като никога не са ги товарили, но той има и от уроците, като утре и вдругиден ще ходи на урок по БЕЛ, математичката го изостави за ваканцията Simple Smile

Пуснах - много благодаря!
Ще ми се поне някой и друг ден истинска свобода...
Може би май - можем да отскочим до Сливен заедно с учебниците и лаптопите - без тях няма как да стане - само да се махне този зимен студ, че така... не става, там отопление няма.

Врячо иска телескоп. Изобщо не си представям къде и как би могъл да го ползва - при светлинното замърсяване в София и минималното парченце небе, видимо от нашия прозорец - ама нА, телескоп иска. А цените им са... бррррр...

Голяма въртележка ми е с ПО, малката е 5 клас, баткото 7. Започнах да се обърквам на кой кога са му ангажиментите, кога да съм такси, кога линейка. Последните 2 седмици преди НВО, мисля, че половината клас няма да може да се събере.  Чудя се вместо болничен или по семейни причини дали за последният месец само не може да се мине ДО с молба до директора или до когото трябва.

Това е умна идея!
А... към по-запознатите - как се процедира и колко време отнема организирането на такова нещо?

Скрит текст:
[Ех, поне иска нещо практично. Моят се влачи с едни летни маратонки на Скечърс и зиме, и лете. Много ме дразни това, а не е като да не съм му купила и други. А иначе, телефонът, който иска, и той не е хич евтин и за това не знам какво да направя. А и някак си не ми се струва възпитателно да не дава нищо насреща, а да получи толкова скъп подарък. В неделя е на друг ПИ, ще видим как ще се представи.

Лично мнение, но... не е ли идеята на подаръка тъкмо в това, че няма нищо насреща? Обратното би било някаква форма на покупко-продажба...
Да не се приема като агитация за скъпия телефон. Аз така, принципно си разсъждавам.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 00:54 от katiABV

# 521
Аз обичам да правя подаръци с повод и без повод. Не мога да си представя да отида на чужд рожден ден без подарък пък какво остава за моето дете. Естествено, че и през другото време се купуват дрехи и маратонки, то си е консуматив:)
Това, което истински ме радва е че приключихме с огромните тържества и организации. Сега празнуваме семейно и ако иска с приятели, но той си организира почерпката.

# 522
Допреди няколко години за всеки 1 юни, 24 май и рожден ден купувах книга.
Е как не възпитах любов към книгата, как не стана от четящите. Разбрах, че си давам парите на вятъра и спрях Laughing

# 523
  • София
katiABV, права си за подаръка, не трябва да е вид покупко-продажба, никога не съм го възприемала така. За мен подаръци за рожден ден и за Коледа са нещо задължително. Проблемът е, че той драстично си влощи успеха и демонтрира едно тотално нежелание за учене и сякаш нарочно го прави. И предвид, че на пробните по МАТ особено изкарва по 30-тина точки, някак си не мога да преглътна. Даваме доста пари за школи и частни уроци, всички се въртим около него сега, а това, което той демонстрира е неуважение към нашите усилия. За Коледа получи хубав и скъп подарък, не го очакваше и много се изкефи. Очаквах, че ще се освести малко, но уви... Миналата година имахме уговорка, че ако влезе в ТУЕС ще му купя смартфон по негово желание, независимо от цената. Сега обаче понеже вижда, че няма шанс за там, вече не искал толкова скъп телефон, но иска нов телефон сега и веднага. Не мога да го приема. А и тази пристрастеност към електронните устройства не искам да стимулирам излишно. Ходих на няколко психолога, всички предлагат различни варианти на пълно откъсване от телефони и компютри, което пък аз не виждам как може да стане. Стана дълго, но показва колко объркана съм. Но са ми полезни вашите мнения.

За книгите загубих битката. Купувах преди доста, имаме и от наше време детски и тийн книги, купихме му Киндъл, ползваше го, но от година просто отказва да чете.

# 524
  • София
Всеки почва да чете по някое време, само трябва да попадне на точната книга.

А за гимназиите, психолози твърдят, че отличниците не успяват повече в живота от другите.
Ако на някой не му се учи на някой, няма да стане с натискане. На тази възраст по някое време ще се опъне.
Трябва сам да си намери пътя. Момчетата са така, не знаят какво им се учи и не разбират защо ги караме. За тях дали е 1ва немска или 1-та патагонска, все тая, и там ще ги мъчат както сега.

Аз моят съм го приела какъвто е. Това ДО му отне всичкия ентусиазъм. Мързи го, две не вижда. Не си отваря учебниците, не пише в тетрадките, дори не ги знае къде са. Иначе присъства в час.
Изкарва ниски точки на ПИ по БЕЛ, ами толкова може. Няма дар слово, тезите са му тъпи,  не запомня текста за преразказа в подробности.

Сигурна съм, че и такива деца ще си намерят мястото.

Общи условия

Активация на акаунт