Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 687
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Моят син е в шок и ужас от връщането ПО, цял следобед учим наизуст Опълченците, много му е трудно. Отделно взе да мисли по какво ще го почнат с контролните. Има и 2 ПИ да прави за домашно, още 4 теста, 3 домашни за събота (аман от учители идиоти)...
Пак ще се караме с колата, не иска да чуе за автобус, страх го е.

# 496
  • София
Мормотче, само където нашите седмокласници са вече една година (без 2-3 седмици) в ДО, а той обяснява как всичко е "цветя и рози", смисъл от втори дати - няма, смисъл от отпадане на материал - също...

# 497
А чухте ли мнението на министъра, че ДО е супер, няма изоставане и няма причина да намалят материала за изпита? Това щяло да е един спомен на учениците, за него било важно да са щастливи и нищо нямало да им стане ако научат 2 теми повече...

За пореден път се убеждавам, че тоя живее в някаква друга, паралелна реалност.
Както и цялата свлоч, начело с джипката...
Извинявам се, ама много се ядосах!
И аз съм много ядосана.Този министър не иска да признае нито чу трябва да отпаднат теми, нито че към настоящия момент много малък процент учители са ваксинирани и шансът за заразяване остава висок.

# 498
  • София
А какви бяха стъпките,за да не се връща едно дете присъствено?
...

Да се провери в съответното училище какъв е редът за преминаване на даден ученик на обучение в електронна среда от разстояние (ОЕСР). Ако в класната стая има необходимото техническо оборудване, спокойно може да не спират детето от училище, а само от присъствено обучение. Класът и преподавателят са си в ПО, учениците в ДО чуват всичко от вкъщи, гледат дъската на камерата и т.н. Така се обучават и всички деца в карантина, които не са болни, но не може да ходят присъствено.

Училището на седмокласничката ни има формуляри, имало е случаи на деца, които се обучават така заради карантина или желание на родителите. При осмокласника ни пък това е много широко ползвано. Там е достатъчно да звъннеш на класната сутринта и да кажеш, че днес ще е е ОЕСР. Едното дете е в общинско училище, другото - в частно, но и на двете места си има работещи микрофони, камерите по принцип следят дъската и макар да не е идеално, не е имало и големи проблеми. Все е по-добре от хич да не се обучава.

Намирам, че помощ от мен и от уча.се е по-продуктивен подход от тази нелепица... Спомням си и споделеното от... Дъждец май (извинявам се, ако греша) за това как протича това "обучение".

А чухте ли мнението на министъра, че ДО е супер, няма изоставане и няма причина да намалят материала за изпита? Това щяло да е един спомен на учениците, за него било важно да са щастливи и нищо нямало да им стане ако научат 2 теми повече...
Нямам търпение да си тръгва този неадекватен човек, дано никога повече не се докосне до ръководна позиция.

НВО с материал от дистанционното обучение миналата година, в 6-и клас, ме стресира още повече като идея.

Скрит текст:
От това,което аз разбрах, 7 клас ще се върнат отново от 17 до 30 май,т.е. преди изпитите трябва да са ДО. Или не съм разбрала... То трудно им хващам логиката и без това....

Ти си направо определението за оптимист: човек, търсещ логика в действията на МОН...

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 15:11 от katiABV

# 499
Кати, ако училището съдейства, всъщност е много добър вариант. При нас просто отказваха да включват тези деца във всички часове,  а една от главните учителки постоянно саботираше и малкото включвания.
Там, където ги включваха и учителките имаха желание да преподават и проверяват, не е имало никакъв проблем. За две седмици пък ще е съвсем лесно, ако ви включват поне в БЕЛ и мат.  Така че това хич не е за изключване като вариант, ако ги пуснат ПО точно преди НВО.

# 500
  • София
Кати, ключа по математика го свалих от сайта на Регалия, от профила му за изпита. Ако не го достъпваш, пусни ми мейл на лични и ще ти го пратя.

Между другото, и на сина ми за домашно са дали ПИ - и по БЕЛ, и по математика, отделно са и домашните по тези предмети. +тест по музика Simple Smile Иначе, като никога не са ги товарили, но той има и от уроците, като утре и вдругиден ще ходи на урок по БЕЛ, математичката го изостави за ваканцията Simple Smile

# 501
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-накрая успях да ви прочета.
съжалявам за счупената ръка, дано бързо се оправи.
голямо "браво" на музикантът в темата.
другото съм позабравила, извинете ме.

на вас разчитам за новини за новата "въртележка".  нещо хич не се оправям с разбирането на заповедите на МОН и МЗ. Sad

# 502
  • София
И аз не хващам никаква логика в заповедите на министъра, а дали той така мисли или така му е наредено да "мисли" май няма никакво значение 😶
Тук почти нямам достъп до телевизия (за краткото време когато сме в стаята се гледат детски, а в механата спорт или музика). Интернета пък ту го има, ту го няма, вкл. и мобилния. Така че не съм сигурна правилно ли съм разбрала: От понеделник се връщат ПО малките от 1-4 клас и нашите седмокласници за 2 седмици?

# 503
  • София
Нямам търпение да си тръгва този неадекватен човек, дано никога повече не се докосне до ръководна позиция.

Хахахаха, уникално. Неговите деца май са малки и не са в ученическа възраст, иначе би ми било интересно наистина ли ще мисли така.
А иначе не забравяйте, че получи награда з анай-успешен министър Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Подозирам лесна матура, за да докажат колко успешно е ДО.

Дано наистина ги върнат от 17 май, че иначе и аз започвам да се замислям за двете седмици птеди матурата да го задържа вкъщи (не мога да повярвам, че го мисля даже, ама ако карантинират класа му и не знам... а той има антитела, всички сме го изкарали, аз и се ваксинирам сега).

vox, аз ще купувам в неделя бонбони за рождения му ден другата седмица (в сряда се пада). И сега съм в голяма чуденка - дали да го накажа за поредния провал на ПИ без подарък за РД? Той единственото, което иска, е нов телефон, но някак си изобщо не го заслужава, но от друга страна сърце не ми дава да го оставя без подарък Sad Дайте идея какви подаръци мислите за наборите.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 17:17 от catty m

# 504
  • София
Ей, не мога да ви насмогна на четене. Отдавна не бях влизала, че нямам време от работа. Моето момче е при баба си и дядо си и доколкото разбирам не се е преуморил, все едно, че няма да има скоро сериозни изпити. Днес видях резултатите му от МАТ и направо съм си розочарована, ама си знам, че там не му е силата. Пък и май няма да успея повече от това да направя, не иска и не иска я учи пустата му математика. Каквото - такова.
Иначе от ония хубави дни ходи по Витоша с баба и дядо, тези дни повече у дома, играе, вчера правил преразказ, днес на МАТ при учителка. Домашни май няма, освен по история. Ще погледна аз и в тетрадките дали има нещо записано, да не се скатава. Разбрали сме се по един час да прави тестове и преразказ през ден и да решава задачи пак през ден. Няма желание повече и естествено няма да има резултат, та се навих на този вариант.
Честито на успелите дечица, радвам им се, все така да вървят нагоре!
Министерските заповеди все са предпоследни, та не им обръщам внимание. Има още време, докато кажат окончателен вариант за материала. Simple Smile

Ами, май това е от мен. Сега ще се върна назад, че имам да чета поне 30 поста.

Хубава вечер с чаша винце! Wink

# 505
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият получи екскурзия.
Wink днес каза, че бил най-хубавият му подарък "евър". Simple Smile
той го казва всяка година - доволна съм, че все още успявам да го впечатля. Simple Smile

# 506
  • Варна
Аз съм със смесени чувства за започване на присъствено обучение от понеделник. Чух се днес с класната, не беше много ентусиазирана и тя. Въпреки всички притеснения все пак няма да го спирам или да му взимам медицинска бележка.
Доволна съм, че поне със сестра му ще са в една смяна.
Днес се замислих за сегашните шестокласници. Миналата година 5ти клас са го изкарали половината онлайн. Тази година те най-малко бяха присъствено. А какво ли им предстои?

# 507
  • София
Много тъпо.
Сега почват контролните до откат. Всеки ден по две-три. За капак може и да се разболеем.

Не мога да повярвам, че ще пуснат децата на училище при 4 000 болни на ден.

# 508
На практика отварят всичко.

# 509
На практика отварят всичко.

Дами, я вижте заповедта - в т. 4 и в т.6. Това означава, че школите остават офф. https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/08/zapov … 20-08-04-2021.pdf

Общи условия

Активация на акаунт