Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 691
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • гр.Варна
И нашите ги скъсват от контролни, докато са присъствено. С идеята да имат и реални оценки все пак. В класа има деца, които от началото на годината са онлайн и си вдигнаха успеха драстично. Учителите знаят, че не са започнали да учат повече, но няма какво друго да направят, освен да пишат 6 на тест без грешка. А има и случаи на подсказване по дискорд по време на онлайн контролно, при които Балатон се оказва гейзер Joy
Много е несправедливо,но и аз виждам такива случаи.
Според мен трябва да има основателна причина,за да може детето да остане и учи дистанционно-хронично заболяване,карантинирано е или нещо от този род.

# 481
  • София
А какви бяха стъпките,за да не се връща едно дете присъствено?
...

Да се провери в съответното училище какъв е редът за преминаване на даден ученик на обучение в електронна среда от разстояние (ОЕСР). Ако в класната стая има необходимото техническо оборудване, спокойно може да не спират детето от училище, а само от присъствено обучение. Класът и преподавателят са си в ПО, учениците в ДО чуват всичко от вкъщи, гледат дъската на камерата и т.н. Така се обучават и всички деца в карантина, които не са болни, но не може да ходят присъствено.

Училището на седмокласничката ни има формуляри, имало е случаи на деца, които се обучават така заради карантина или желание на родителите. При осмокласника ни пък това е много широко ползвано. Там е достатъчно да звъннеш на класната сутринта и да кажеш, че днес ще е е ОЕСР. Едното дете е в общинско училище, другото - в частно, но и на двете места си има работещи микрофони, камерите по принцип следят дъската и макар да не е идеално, не е имало и големи проблеми. Все е по-добре от хич да не се обучава.

# 482
  • София
Синко иска да е "наживо", а и не виждам здравословна причина, поради която да не ходи, така, че ще си ходи присъствено, аз просто отбелязах, че според мен е малко 2 седмици, а и както се пада другия период да е през юни е доста недогледано, освен ако не се вземе междувременно друго решение. Което пък решение ако няма правителство, не знам кой ще им го вземе...

# 483
Това, което мога да споделя от личен опит. Февруари месец, дъщеря ми/втори клас, ходеха си присъствено на училище/  се събуди една сутрин с леко неразположение на стомаха.  Остана си вкъщи и  класната ми писа на лично съобщение, че не е редно, но ще я присъедини към групата на децата с ОЕСР, за да не пропуска. Т.е. ако детето се води в болнични може и да не искат да го включат дистанционно.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 14:17 от vox

# 484
  • София
Много глупава идея на МОН за пореден път
Сега трябва да търсим бележки, за да не ги карантинират точно за НВО. За мен риска е безумно голям , след толкова зор не можем да си позволим да не се яви и на двата изпита. Със 100 т  дори в Бузема няма да стигнат.

Доста е прозрачно, мисля, защо си зададох предишния въпрос...

# 485
§ 15. През учебната 2020 - 2021 г. обучението по чл. 115а, ал. 4 и 5 може да се извършва независимо дали е обявена извънредна епидемична обстановка.
Ал. 4 включва обучение от разстояние по желание на ученика ( родителя).

# 486
Дидева, благодаря. Редактирам си горното мнение, да не заблуждавам и други Simple Smile

# 487
  • София
Колкото и безотговорно да звучи , затова ще го спра от училище. Ако случайно се разболее някой от техният клас, целият клас под карантина ...
А ако случайно някой от нас вкъщи е болен(а той е без симптоми ), ще кажа че е бил при баба си и дядо си и нямаме контакт. Знам , че това е много безотговорно , но така ще постъпя ... Ако вече той е със симптоми няма какво да се направи няма да отиди Sad Дано да не се стига до там и всички да могат да се явят на матурите

Много глупава идея на МОН за пореден път
Сега трябва да търсим бележки, за да не ги карантинират точно за НВО. За мен риска е безумно голям , след толкова зор не можем да си позволим да не се яви и на двата изпита. Със 100 т  дори в Бузема няма да стигнат.

Подозирам, че ще има изключително малък брой седмокласници в тези 2 седмици, ако наистина имат глупостта да ги пуснат присъствено точно тогава.

# 488
  • На морето!
А чухте ли мнението на министъра, че ДО е супер, няма изоставане и няма причина да намалят материала за изпита? Това щяло да е един спомен на учениците, за него било важно да са щастливи и нищо нямало да им стане ако научат 2 теми повече...
Нямам търпение да си тръгва този неадекватен човек, дано никога повече не се докосне до ръководна позиция.

# 489
  • София
С други думи - НВО със задачи като за 5. клас... Лошо

# 490
  • София
Според графика, който пуснаха 7 клас трябва да се върнат на 17.05 отново, което с колкото и празници да има 2 седмици са си максимум до 3-4.06. Това би трябвало да означава, че точно 2 седмици преди НВО децата от 7 клас са дистанционно. Аз мисля, че това си е по-добрият вариант...

По този график излиза да се върнат обратно 7-ми клас на 24-и май. Което просто няма как да се случи. Т.е. повечето родители определено не биха били склонни да го допуснат.

# 491
  • София
А чухте ли мнението на министъра, че ДО е супер, няма изоставане и няма причина да намалят материала за изпита? Това щяло да е един спомен на учениците, за него било важно да са щастливи и нищо нямало да им стане ако научат 2 теми повече...

За пореден път се убеждавам, че тоя живее в някаква друга, паралелна реалност.
Както и цялата свлоч, начело с джипката...
Извинявам се, ама много се ядосах!

# 492
От това,което аз разбрах, 7 клас ще се върнат отново от 17 до 30 май,т.е. преди изпитите трябва да са ДО. Или не съм разбрала... То трудно им хващам логиката и без това....

# 493
  • София
Вече честно казано ми е все тая, ама наистина за всичко. Наборът го е ударил на сън и мързел... Е аз пък започнах курс по френски, само и само като съм в къщи да съм заета с работа и със себе си. Уморих се да се караме и за ги преследвам... Каквото-такова: здрави да сме, все ще учи някъде и все ще дойде време за море.
Иначе за себе си го решила като Аничка - каквото и да се случва на 4 юни последно ще ходи присъствено където и да било.

На мен ми се струва, че е 1-ви... не са ли 16-и и 18-и датите? 2 седмици напред означава 1-ви да е "датата x" (или по-скоро - омега) за присъствено... каквото и да е?

Догоних ви, освен информацията от брифинга, която исках да споделя, че намирам за не най-удачното решение - поне за повече време да ги бяха върнали, метнах и око на ПИ на Регалия по математика- не помня коя беше писала, че от нейното математик няма да стане, ами то и от моето, не че се надявах да е 100 процента, ама ако добре съм се справила с ключа и като се има предвид, че бяха дали оценка на 2ра част, резултата макар и за първи път е нисък 50 т. На втора част, за разлика от БЕЛ, е фиаско...
Според мен и той си го знае... Чудя се какви са му шансовете вече, ако по БЕЛ се представи по-добре от ПИ, а по математика е на този хал. Нещо започвам да се отчайвам...

Къде намирате ключове за оценяване? В пощата ли има? За ПИ на Междучасие (че днес го дадох) има ли такива? Или трябва да изтегля и Регалията?
Мерси...

А какви бяха стъпките,за да не се връща едно дете присъствено?
Моя приятелка смята,че ако има тази възможност до НВо въобще няма да го пуска,защото го стресирали излишно с контролни....

Абе за контролните не знам, но от потресаващата липса на каквато и да било превенция в училищата определено се притеснявам... Обаче на Осрам не съм готова също.

Скрит текст:
А децата ако ги оставите дистанционно (тези 2 седмици) няма ли да ги пускате навън?

Моето като е навън не е вътре. На открито и с маска е доста по-безопасно от 8 часа в затворено помещение с още 30 души, повечето (или всички) - без маски.

Скрит текст:
Много е несправедливо,но и аз виждам такива случаи.
Според мен трябва да има основателна причина,за да може детето да остане и учи дистанционно-хронично заболяване,карантинирано е или нещо от този род.

Ми те са основателни. Родителите искат детето им на "изхода" на училището да е толкова здраво, колкото е било на входа... Не искат да бъде убито или осакатено. Не искат да треперят дали ще получи сърдечни проблеми... такива ми ти работа. Не го намирам за неоснователно желание.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 14:56 от katiABV

# 494
  • София
Изявлението за материала не съм го гледала, но вече и не им разбирам игрите. Никога не съм подкепяла управляващата политическа сила, но този министър и екипът му миналата година си бяха много смислени даже. В цялата истерия около ланските НВО, решенията му бяха добър компромис, избор на най-малкото възможно зло. Не малко материал отпадна и това се знаеше в началото на май - над месец преди НВО, http://www.danybon.com/obrazovanie/otpadnal-material-maturi-7/.  И датите на НВО се преместиха с около седмица, да дадат още малко време на децата.

В началото на тази година той всъщност беше за локален подход по училища (да си избират дали са ПО или ДО, понеже има училища с достатъчно стаи и входове, малки населени места или частни училища с малки класове) и през окт издаде такава заповед, която беше надцакана на следващия ден от здравния министър и се влезе в ДО за цялата страна едновременно. Сега обаче вече не знам кой какво мисли, защото според мен те едно си мислят, а друго ги карат да говорят в пред/след изборна обстановка. Не разбирам иначе как и защо един лекар би разхлабил мерките с болни, повече отколкото в момента на затягане, нито пък разбирам защо винаги решенията за учениците  идват в 12 без 5 и без смислена аргументация - кога кой ще е ПО/ДО, кога ще са ваканциите. Та и това за материала в НВО още даже не е предпоследно.

Общи условия

Активация на акаунт