Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 707
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Десети. После за три седмици са 5, 9, 12. След тях са 6 и 11. Ако от даден клас в училището има само една паралелка, тя също ще е присъствено. С уговорката, че в заповедта на министър Ангелов, ще бъде посочен периодът до 30. април, тъй като дотогава е обявена извънредната епидемична обстановка.
т.е. 7 и 8 клас ще се върнат отново през юни в клас?Точно когато е НВО-то и по-скоро е добре да са на ДО.
Не ми харесва идеята!Никак!

Все пак имаме уговорка, нали... Т.е. нищо не е ясно още за по-далечното бъдеще Simple Smile
Аз се чудя, сега да отивам ли да купувам бонбони за рожденика другата седмица или да изчакам четвъртък вечерта(рожденик е в петък)?! Satisfied

Най-добре четвъртък за петък след 24 часа - спокойно, Метро затова работи денонощно, за да може да се отреагира на среднощните министерски заповеди... *greensmile*.

# 466
Хаха, katiABV, право в десятката. Толкова ми писна от тези неясни и противоречиви заповеди, издадени в още по-безумни часове, че вече го избивам на смях и ирония Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 13:19 от vox

# 467
  • Бургас
Колкото и безотговорно да звучи , затова ще го спра от училище. Ако случайно се разболее някой от техният клас, целият клас под карантина ...
А ако случайно някой от нас вкъщи е болен(а той е без симптоми ), ще кажа че е бил при баба си и дядо си и нямаме контакт. Знам , че това е много безотговорно , но така ще постъпя ... Ако вече той е със симптоми няма какво да се направи няма да отиди Sad Дано да не се стига до там и всички да могат да се явят на матурите

Много глупава идея на МОН за пореден път
Сега трябва да търсим бележки, за да не ги карантинират точно за НВО. За мен риска е безумно голям , след толкова зор не можем да си позволим да не се яви и на двата изпита. Със 100 т  дори в Бузема няма да стигнат.

# 468
При нас ще е още по- тъпо , защото ноември изкара вируса и има стабилни количества антитела . Но според мен ще имам проблем с директора и няма да ни позволи да го спрем по дом.причини макар за 7 години да не съм ползвала тази опция нито веднъж.

# 469
  • София
Трябва да направят ДО последните две седмици преди НВО и ДЗИ. Ние трябва да направим сега, веднага, петиция за това и за никакъв друг присъствен вариант преди изпитите.
За ДЗИ и да искат не може две дати.  Няма време да е по-късно,  заради дипломите, нужни за университети, няма и за по-рано, заради много по-близките дати,  а и разнообразието - там са по всички предмети!
Това е пълния мимимум, който трябва да направи МОН!
Моят минимум е детето да не ходи на училище в последните две седмици, ако те не направят ДО.

# 470
.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 19:19 от Tsugumi_

# 471
  • Varna
Според графика, който пуснаха 7 клас трябва да се върнат на 17.05 отново, което с колкото и празници да има 2 седмици са си максимум до 3-4.06. Това би трябвало да означава, че точно 2 седмици преди НВО децата от 7 клас са дистанционно. Аз мисля, че това си е по-добрият вариант...

# 472
  • София
Вече честно казано ми е все тая, ама наистина за всичко. Наборът го е ударил на сън и мързел... Е аз пък започнах курс по френски, само и само като съм в къщи да съм заета с работа и със себе си. Уморих се да се караме и за ги преследвам... Каквото-такова: здрави да сме, все ще учи някъде и все ще дойде време за море.
Иначе за себе си го решила като Аничка - каквото и да се случва на 4 юни последно ще ходи присъствено където и да било.

# 473
Може  би трябва да се изчака заповедта да излезе и наистина да се действа да са ДО 7 клас преди НВО. ( Леле не съм вярвала , че  и аз ще искам  да сме дистанционно - жива да не бях Simple Smile )

# 474
  • Перник
Само аз ли нямам намерение да си спирам детето от училище заради НВО? Thinking Поне засега не смятам да го правя Simple Smile Той и без това се вълнува повече от лагера по лека атлетика през септември, отколкото от матурите Grinning
Нашите имат късмета да са единствен 7-ми клас в училището и се радвам, че ще се върнат присъствено от понеделник без графици и т.н.
За ваканцията имаха 250 задачи за домашно по математика. Реши ги. А днес се сетил, че има още някакво домашно, но и баща му не разбрал по какво точно, ама седнал да го прави след тренировка Simple Smile

# 475
  • София
Догоних ви, освен информацията от брифинга, която исках да споделя, че намирам за не най-удачното решение - поне за повече време да ги бяха върнали, метнах и око на ПИ на Регалия по математика- не помня коя беше писала, че от нейното математик няма да стане, ами то и от моето, не че се надявах да е 100 процента, ама ако добре съм се справила с ключа и като се има предвид, че бяха дали оценка на 2ра част, резултата макар и за първи път е нисък 50 т. На втора част, за разлика от БЕЛ, е фиаско...
Според мен и той си го знае... Чудя се какви са му шансовете вече, ако по БЕЛ се представи по-добре от ПИ, а по математика е на този хал. Нещо започвам да се отчайвам...

# 476
  • гр.Варна
А какви бяха стъпките,за да не се връща едно дете присъствено?
Моя приятелка смята,че ако има тази възможност до НВо въобще няма да го пуска,защото го стресирали излишно с контролни....
Крис иска да си ходи,макар предният път в края на присъственото да сподели,че е уморен от всичките контролни,които им дали през двете едмици на училище.

# 477
  • София
Само аз ли нямам намерение да си спирам детето от училище заради НВО? Thinking Поне засега не смятам да го правя Simple Smile Той и без това се вълнува повече от лагера по лека атлетика през септември, отколкото от матурите Grinning
Нашите имат късмета да са единствен 7-ми клас в училището и се радвам, че ще се върнат присъствено от понеделник без графици и т.н.
За ваканцията имаха 250 задачи за домашно по математика. Реши ги. А днес се сетил, че има още някакво домашно, но и баща му не разбрал по какво точно, ама седнал да го прави след тренировка Simple Smile
И моя заяви, че майките не сме били добре 😂 какви били тези мисли за болести и контузии. Той имал намерение да си ходи на училище и тренировки. 😆

# 478
  • Перник
И нашите ги скъсват от контролни, докато са присъствено. С идеята да имат и реални оценки все пак. В класа има деца, които от началото на годината са онлайн и си вдигнаха успеха драстично. Учителите знаят, че не са започнали да учат повече, но няма какво друго да направят, освен да пишат 6 на тест без грешка. А има и случаи на подсказване по дискорд по време на онлайн контролно, при които Балатон се оказва гейзер Joy

# 479
Може ли и на мен някой да изпрати пдф файл със задачки. Не съм във ФБ групата, намерих ви съвсем скоро и още се ориентирам.
Знам, че съм се сетила навреме, но по- добре късно отколкото никога.
Предварително благодаря, ако някой се отзове.
А децата ако ги оставите дистанционно (тези 2 седмици) няма ли да ги пускате навън?

Общи условия

Активация на акаунт