Любители на кучета - 116

• 27 164
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Пак тя, за коя треньорка става въпрос?
Считам, че е добре да се знаят имена на треньори и специалисти, от работата на които сме доволни.
Факт е, че напоследък в тази област се увеличи броят на хората, които получават сертификати за работа с кучета и обучение на хора, и това помага на по-голям брой стопани да бъдат по-компетентни и отговорни в отлеждането на домашните любимци.
Нямам проблем да споделя името ѝ, мислех да не се приема за реклама. Ина Хаджиева се казва. Харесва ми нейния подход, защото е изцяло положителен. Тя също има ФБ група, но не е толкова развита като тази на мама Еми. В последната аз рядко влизам, защото ми идва една идея по агресивно отношението към задаващите въпроси. Пък и не следя седмичните задачи. Та дори и да ме изключат, няма да е особен проблем.

# 646
Скрит текст:
Пак тя, за коя треньорка става въпрос?
Считам, че е добре да се знаят имена на треньори и специалисти, от работата на които сме доволни.
Факт е, че напоследък в тази област се увеличи броят на хората, които получават сертификати за работа с кучета и обучение на хора, и това помага на по-голям брой стопани да бъдат по-компетентни и отговорни в отлеждането на домашните любимци.
[/quote]
Нямам проблем да споделя името ѝ, мислех да не се приема за реклама. Ина Хаджиева се казва. Харесва ми нейния подход, защото е изцяло положителен. Тя също има ФБ група, но не е толкова развита като тази на мама Еми. В последната аз рядко влизам, защото ми идва една идея по агресивно отношението към задаващите въпроси. Пък и не следя седмичните задачи. Та дори и да ме изключат, няма да е особен проблем.
[/quote]

Дайте моля Ви линк към групата във Фейсубк на Ина Хаджиева, защото и  мен не ме приемат в "Мама Еми" въпреки изпратената заявка. От тук разбрах, че трудно се влиза там, а на мен сега ми е необходимо, пък и никак не обичам да съм някъде, където не е за " всеки" и имат големи изисквания. Бях в такава група за Етси магазина и продажби, ами трябвало да съм активна, да пиша съвети, да имам публикации на продуктите си.........е не бях и ме изключиха, но това е друга тема. Може в скрит текст или на лично съобщение, ще ви бъда много благодарна!

# 647
  • тук-там
Има известна разлика между групата на мама Еми и останалите. При първата ти помагат да св смоподготвиш, за да обучиш кучето си - безплатно. Всички останали маркират своите компетенции, но на практика работят индивидуално и срещу заплащане. Ако търсите такава помощ, аз също мога да препоръчам.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 12:20 от mtz

# 648
  • София
Има известна разлика между групата на мама Еми и останалите. При първата ти помагат да св смоподготвиш, за да обучиш кучето си - безплатно. Всички останали маркират своите компетенции, но на практика работят индивидуално и срещу заплащане. Ако търсите такава помощ, аз също мога да препоръчам.
Да, аз затова и първоначално не писах с конкретни имена. Всеки знае, какво търси. Аз не мисля, че съм компетентна да си обучавам кучето съвсем сама. Просто защото нямам времето и познанията. То е малко като с учителите и онлайн обучението. Предпочитам някой да ми покаже конкретно с моето куче какво и как, а аз после съобразено с моето свободно време, да продължа с игрите и обучението.

# 649
  • София
В групата на мама Еми мисля не се харесва масово това,че без да се прочетат хилядите качени материали се пита за едно и също многократно,което наистина е дразнещо. Но толкова неадекватни стопани има ,които си мислят че то кучето ще се самообучи без грам усилие от тяхна страна. Ина Хаджиева също си обучаваше кучетата по системата на мама Еми преди да се сертифицира за треньор,предполагам прилага същите или подобни практики.

Дайте моля Ви линк към групата във Фейсубк на Ина Хаджиева, защото и  мен не ме приемат в "Мама Еми" въпреки изпратената заявка. От тук разбрах, че трудно се влиза там, а на мен сега ми е необходимо, пък и никак не обичам да съм някъде, където не е за всеки
Защо да не е за всеки,просто е важна много там обратната връзка,тя неслучайно иска да се качват/изпращат клипчета с изпълнение на команди ,за да види поведението на кучето и дали някъде не бърка стопанина,за да се коригира.

# 650
  • Sofia
Групата на Ина е "Моето куче"

Жената качва клипчета с Мъфин и обучението му (изплагиатствах си няколко за моето дзверче) ,дава насоки за обучението при конкретен въпрос,но не и с по задълбочено обяснение. При такова предлага индивидуално среща и съответно заплащане за услугата.
Провеждат и платени курсове.

# 651
  • тук-там
Да, аз затова и първоначално не писах с конкретни имена. Всеки знае, какво търси. Аз не мисля, че съм компетентна да си обучавам кучето съвсем сама. Просто защото нямам времето и познанията. То е малко като с учителите и онлайн обучението. Предпочитам някой да ми покаже конкретно с моето куче какво и как, а аз после съобразено с моето свободно време, да продължа с игрите и обучението.
Всички сме компетентни и сме способни да си възпитаме и обучим кучето. Колкото насоки съм прочела и получила в групата на мама Еми, и наполовина не получих от индивидуален треньор, а съм ползвала двама срещу солидно заплащане. Аз мога да сравня, защото пробвах и двете!

# 652
  • София
mtz, предполагам, че и ти като мен си се убедила, че високата цена не винаги е гаранция за качество. А щом един човек успява с кучета и стопани, няма как да няма втори такъв - дали треньор, дали доктор с хоби тренировки... все някъде има втори такъв човек Simple Smile Дано всеки си намери "правилния" ментор (безплатно или срещу заплащане), както ти си открила мацката Еми!

# 653
  • тук-там
Не ме разбра - аз съм много доволна и от двамата си треньори, препоръчвам ги с две ръце. Просто няма как да сравня няколко часа с тях с всекидневната работа и четене, които посветих с групата на мама Еми. Без да се впрягам чак толкова, просто ми стана интересно и започнах всеки ден четене и гледане на задачи, които пробвах с моите кучовци.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:37 от mtz

# 654
khalesi ние сме с душач, ама метален. Взех и го по-голям уж да не я стиска много,но ако реши да се измъкне си върти главата, и дава назад и се измъква 😂.. Така, че си намери точен размер.

# 655
  • София
За удушвача да пиша. Лесно се измъкват, като дадат на задна, но за нетеглене помага.  Най-сигурен ми е бил нагръдник. Пробвай и с холти.
Като се научи кучето да ходи редом, няма значение какъв е повода.
Аз все големи кучета съм имала и нямаше как да не са обучени. Не съм позволявала спане в леглото, защото хъркащо, чешещо се 35-40 кг. добиче не ме умилява в 2 през нощта 🤣.  Диваните си бяха място за гушене.  Храна, само след разрешение.
При еднакво обучение, кучетата бяха различни. Едното изключително игриво и неагресивно, другото териториално.

# 656
  • София
Не ме разбра - аз съм много доволна и от двамата си треньори, препоръчвам ги с две ръце. Просто няма как да сравня няколко часа с тях с всекидневната работа и четене, които посветих с групата на мама Еми. Без да се впрягам чак толкова, просто ми стана интетесно и започнах всеки ден четене и гледане на задачи, които пробвах с моите кучовци.
Ама верно не съм те разбрала, извинявай! Разбира се, че двете неща са различни и даже едното никак не изключва другото. Аз не съм влизала в такива групи за възпитание (по обясними с размера причини и защото си решихме, че можем да си позволим Буба да е лигличка). Но ако/като гледам работно куче (или две!) със сигурност бих постъпила като теб - от където мога ще събирам полезности.
Ама аз съм лесна, имам си близък човек треньор, който познава и живота ми, и кучето Simple Smile

# 657
  • о`майна лунна нощ е

Може ли да се надуя като листна въшка
Скрит текст:

... на кой намества чакрите и балоните между ушите тук Ина Хаджиева? А Simple Smile
Тя вложи много в нейното лично обучение и това на Петя и сега развиват своята школа за стопани и кучета. Точно сайтът Моето куче, за който съм писала неведнъж тук. Първо почна с Кофата, а след смъртта на Локо с помощта на няколко момичета и момчета от кокерската секта започна и пътят на Моето куче.

# 658
И аз подадох заявка за тази група, но се изумих колко много групи за кучета има във фейса. Аз и сега не виждам почти нищо друго освен кучета в новините, а ако вляза в още някоя ще стане страшно Simple Smile

# 659
  • София
Сърдечно благодаря за всички отговори.

Аз искам да работя с нея, но това със седмичните задачи, фактът, че пропусната стъпка се смята за непоправима, и подобни, просто малко ме отказват. Аз имам и проблем, че хвана ли тема, започвам да я нищя и само чета, чета, чета, и накрая пълна каша става...

Сега опитвам да я уча на Ела. Иначе Фу... при нас е просто Не. Знам, че уж кучетата не приемат думата Не, но Роузи отлично знае какво значи, когато чуе Не. И всъщност използвам Не доста ограничено Simple Smile

Тук ме успокоява всичко 🥰

И снощи беше цялата в кал, та мина през душ и сешоар. Тук е преди сешоара:

Общи условия

Активация на акаунт