Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 073
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, позволявате ли си понякога 20/50мл бира или винце?
Аз до скоро и глътка не пиех, но преди 2 седмици си сипах 30 мл. червено винце, сега също си сипах малко. Синът ми утре е рожденик и ми е мнооого празнично. Допи ми се малкичко 😁😁😁
Аз като човек, който по принцип си пие си позволявам. Преди бременността по поводи твърдо-водка иначе в парка с майките и децата биричка.
Сега като се събираме с приятели една чаша бяло вино или една бира. Сега тамън си я отварям, че нещо се напрегнах тия дни и имам нужда.
Днес мина и феталната. Всичко е наред с девойката, 450гр е, каза, че не я усещам хем защото още е мъничка, хем заради плацентата че е предна, хем щото е послушно бебе. Прегледа я супер бързо, заставаше като по учебник🤣

# 106
Cкъпи момичета , алкохолът е забранен през цялата бременност ! не си играете с огъня 👎

# 107
Мъжът ми е медицинско лице и ми казва, че веднъж на 2,3 седмици 20,30мл. не вреди.
Със сина ми си позволих за цялата бременност да пийна 3 пъти по 30,40мл.
Аз мисля, че цигарите са много, много по-вредни, отколкото няколко глътки вино или бира веднъж в месеца.

# 108
Хей чакайте без караници. Това че човек пийва по 1 бира 1 път месечно, не е кой знае какво. Предпочитам да се отпусна с една бира при нерви и проблеми от колкото да вдигам кръвно, да отключа диабет и още куп неща.
Дишаме скапан въздух. Ядем кофри храна, живеем в толкова напрегнато ежедневие с кофти проблеми,че ако човек пийне една чаша, вярвам нищо няма да му стане.
Питала съм АГ за алкохола, казвала е твърд алкохол категорично не. Нискоалкохолна бира 3-4% или чаша вино от дъжд на вятър може.

# 109
На мен миналата седмица ми биха 5 инжекции мускулно Б12. Не се притеснявай толкова, нищо не е. Дали защото по принцип съм на Клексан инжекция всеки ден, дали заради инжекциите при инвитро процедури, но мускулната Б12 изобщо не я усетих. Заболява за момент и минава, нищо работа.

# 110
Лекаря ми е казал, ако ми се пие , да си пия по- малко. Мисля , че няма драма от 30 грама вино или бира. Алкохолното съдържание е минимално.

# 111
Благодаря ти, Teri.  Боляло, не боляло ще се прави, то е ясно. Аз през три дни трябва да си сложа общо 3 инжекции плюс B12 на таблетки, които започнах от днес.
След три седмици ще знам дали няма да мина и на фраксипарин.

На мен миналата седмица ми биха 5 инжекции мускулно Б12. Не се притеснявай толкова, нищо не е. Дали защото по принцип съм на Клексан инжекция всеки ден, дали заради инжекциите при инвитро процедури, но мускулната Б12 изобщо не я усетих. Заболява за момент и минава, нищо работа.

# 112
  • Варна
Когато ми се пие, пия бира 330мл. (1,2 пъти месечно) Има достатъчно материал по темата , както и мнения  на лекари. За виното не знам , но бирата в умерени количества е дори полезна 🙂

# 113
  • Варна
Аз също си пийвам биричка, по една чаша. Друг алкохол не Simple Smile

Сндъщеря ми половината бременност пиех по една чаша на ден 😁 това което стана е че тя сега много харесва вкуса и си пийва по някоя глътка тук там.

# 114
Доста неща сте понаписали момичета вчера,и аз да се включа 😃За бирата и винцето съм склонна да подкрепя майките ,че от време на време чаша вино или бира,не е кой знае каква драма.Аз също се консултирах с моето АГ като разбрах ,че съм бременна,защото ние с моя мъж сме почитатели на виното зимата,а лятото биричка ,когато седнем на вечеря заедно.Разбира се,не в промишлени количества 😃😃😃Иначе спиртните напитки отдавна са история.Позволявам си рядко сега и по малко 🙂Ядем съзнателно или не такива боклуци,дишаме мръсен въздух и какво ли още не така ,че идеален вариант не мисля ,че е възможен.
Темата за Ковида ми е болна ,специално на мен.Вчера пак ми беше криво,защото бащата на моя приятелка си е отишъл,сравнително поддържащ се човек,без сериозни заболявания.Аз,както писах го изкарах в начална бременност,вкус загубих на 3 ,4ден,силно главоболие така започна,после всички екстри,за щастие обаче без усложнения на белия дроб,но сърцето месец след това биеше много сериозно от нищото.С майка ми трудно минахме после ,викахме линейки,задух и вече ви казвам,че направо като чуя Ковид и ми идва да хвана гората от притеснение.Правих антитела на долна граница съм?Има ли майка правила антитела след Ковид?Какво мислите за клетъчния имунитет?
Друго не се сещам,чакам си прегледа по график ЖК ,другата седмица на 12.Моята втора мина в 20г.с. на 25.03 и момчето си е добре слава богу 💙

# 115
Добро утро,
 Да ви окуража с антителата Simple Smile Аз боледувах Ноември и забременях през Декември, та тогава имах антитела. През февруари боледува моята половинка и не съм се изолирала и нямах никакъв проблем. Изследвах наскоро пак антителата и са си на същите нива от Декември, което значи, че или намаляват бързо или са се образували нови при срещата с вируса.
Не седя постоянно вкъщи и ползвам градски, общувам в офиса и мисля, че все пак имам някакъв имунитет. Ще се тестват след месец пак и ако са съвсем намалели може би ще се пазя пдо раждането, но нека мислим позитивно  Simple Smile

Иначе по темата с алкохола и аз съм на мнение, че живеем в такъв свят, че няма как да се опазим от токсини и т.н. Позволявала съм си 2-3 пъти по малко вино и не чувствам вина. Просто мисля, че като не мога да си пийна както си трябва 2-3 пръста вино само ме раздразват Grinning Всеки да действа както се чувства добре с мярка !

# 116
Първите три месеца пиех понякога по глътка вино, сега рядко по половин чаша. Двете ми АГ-та сами дори отвориха темата и казаха, че по-малко е ок за ниското ми кръвно.

# 117
Момичета, как сте с болките в таза. Аз от няколко вечери място не мога да си намеря като легна. Започнала съм явно да се разширявам и са щръкнали някакви кокали и както и да се завъртя все ми е неудобено. Качила съм +3.5кг, та явно я карам все още само на арматура и си е неудобно. Мъжът ми по цяла нощ чува само "Ох", завъртане на другата страна, "Ох", връщане в начална позиция.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 11:40 от teri__90

# 118
Аз, като изключим боледуването сега, се чувствам супер. Коремът ми е голям, но не ми тежи. Като си пия но шпато и магнерота, не ме и стяга. И на всяка консултация се почва, кг. били в повече, околоплодни води много, не знам си какво недобре. Ще спра да ходя на прегледи Grinning

# 119
Имам чувството, че някои доктори прекаляват с всяването на паника.. и с допълнителните прегледи и изследвания.. да, понякога може би за добро, но се натрупва едно напрежение у нас, правейки хиляди манипулации, търсейки проблем там, където го няма.. аз, например, вчера бях на втора фетална - видяха всичко на бебчето, гледаха му сърцето доста обстойно и всичко казаха, че изглежда идеално, но пък ми препоръчаха да отида на фетална ехокардиография при еди-кой-си (единствен в България) в София, за всеки случай (?!) И като попитах защо, дали има някакви индикации за допълнителни прегледи, докторът ми отговори "да, бременна си".. Да не дърпам дявола за опашката, много съм доволна от този доктор, но тази практика наистина не я разбирам.. при напълно нормално развиваща се бременност да те пращат на такива изследвания.. как да не се шашка човек.. иначе после 10 пъти ми обясни, че всичко изглежда много добре.. Thinking
Иначе девойката ни вече е 400гр, върви с около 10 дни напред, но тя от начало още изпреварваше с около седмица, казаха, че е в рамките на нормалното. Според доктора е почти сигурно, че няма да дочака термин (ранна овулация и голямо бебе). Grinning Иначе пък ни изнесе цяло представление - големи акробатики, голямо чудо! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт