Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 080
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Имам чувството, че някои доктори прекаляват с всяването на паника.. и с допълнителните прегледи и изследвания.. да, понякога може би за добро, но се натрупва едно напрежение у нас, правейки хиляди манипулации, търсейки проблем там, където го няма.. аз, например, вчера бях на втора фетална - видяха всичко на бебчето, гледаха му сърцето доста обстойно и всичко казаха, че изглежда идеално, но пък ми препоръчаха да отида на фетална ехокардиография при еди-кой-си (единствен в България) в София, за всеки случай (?!) И като попитах защо, дали има някакви индикации за допълнителни прегледи, докторът ми отговори "да, бременна си".. Да не дърпам дявола за опашката, много съм доволна от този доктор, но тази практика наистина не я разбирам.. при напълно нормално развиваща се бременност да те пращат на такива изследвания.. как да не се шашка човек.. иначе после 10 пъти ми обясни, че всичко изглежда много добре.. Thinking
Иначе девойката ни вече е 400гр, върви с около 10 дни напред, но тя от начало още изпреварваше с около седмица, казаха, че е в рамките на нормалното. Според доктора е почти сигурно, че няма да дочака термин (ранна овулация и голямо бебе). Grinning Иначе пък ни изнесе цяло представление - големи акробатики, голямо чудо! Heart Eyes

Tinkii_Winki моята АГ като цяло има практика да изпраща и на Фетална ехокардиография. С дъщеря ми пак тя ме следеше преди почти 5 години и тогава също ме изпрати. Сега живот и здраве другата седмица съм пак. Та не е защото има нещо което ги притеснява а просто да са сигурни отвсякъде че всичко е наред ❤

# 121
За да се потвърди, че всичко е наред, значи има съмнение за нещо. Трябва ли в това време да се размъкват бременни по лаборатории, болници и тн. Всичко е за пари и изпращащият лекар взема нещо, затова се насочва пациентката при конкретен специалист, дори да има и други.
На феталната, края на 21г.с. ми обясняваха колко била голяма девойката, почти половин кг. В края на 23г.с. синът ми го теглиха 666гр. и си ми казаха, че е супер. Роди се 3кг, ден след термин. От сега нищо със сигурност не могат да кажат. Какви са тези приказки, изменяне на термини и тн. Само шашкат мамите, на които им е първо.

# 122
  • Варна
Здравейте дами 🌹 Нова съм изобщо в сайта! Бих искала да се представя. На 22 години съм, от град Варна с термин 28.08.2021 и очакваме момченце 💙

# 123
Аз няма да ви окуража с антителата Grinning Нямам такива, боледувах началото на ноември. Доскоро имах някакви, вече нямам абс. никакви.

# 124
Докторът, при който ходи Tinki_Winkii, също има практиката да съветва за ехокардиография. Въпреки, че има невероятна техника, той не е кардиолог и не се наема да каже: "Залагам си образованието, че всичко е наред". И не е редно. Всяка жаба да си знае гьола. Той казва, че това, което вижда е ОК, но дава препоръка да се види и от специалист.
Аз съм записана при него на пълен пакет проследяване и в пакета ми влиза след 18 г.с. запис на сърцето на бебето и изпращане на записа при специалист. Преди веднъж месечно идваше докторката през уикенда да прави фетални ехокардиографии, но заради вируса тази практика е спряна в момента. Просто така работи техния кабинет, това са неговите убеждения за добра практика. Това кой и дали ще иде някъде на преглед си е личен избор.
Едно време, ако обикновено АГ ми беше казало: "Вашия случай не е по моята специалност", щях шапка да му свалям и да го препоръчвам на всички. Сега друго говоря за него. Аз лично много уважавам лекари, които осъзнават къде е границата на тяхната специализация и не я прескачат. Но това е заради личен опит предполагам.

# 125
Моят опит и на хората около мен, е как докторите си препращат пациенти помежду си или определен специалист изпраща пациент за нещо, в конкретен магазин и от това взема %. Има и коректни лекари, но аз вече гледам със съмнение. Ще търся второ мнение как да раждам, точно защото практиката в частната клиника, в която се следя, е в 95% от случаите да режат. Така и пациентките сигурни,парите повече и не им губят времето.

# 126
  • София
Bellatrixxx добре дошла!
Да споделя и моя опит с фет.ехокардиография. Реших по мнения от форума да се запиша и бях при д-р Маринов в Надежда. Докато чаках видях, че в съседния кабинет преглежда д-р Михова-фет.морфология, при която си правих и двете ФМ. Два пъти след пациентките доктора я викаше в кабинета за да и показва някакви находки. Явно си има специфики, в които тя не е специалист и той и ги обясняваше. Тя се зарадва като ме видя, че чакам и съм решила да си направя прегледа, спомена че профилактиката е чудесна за повече сигурност. Само ми спомена  че съм отишла рано, най-добре било около 22 седмица.

# 127
  • Варна
Ясно е че си имат техните начини и практики но заради времената в които живеем и мръсотиите с които сме заградени е по добре да се направи някой и друг допълнителен преглед.

За съжаление го научих от личен опит и си изпатих много след като с първата ми бременност лекарката не ме изпрати на никакви изследвания. Не искам да влизам в подробности за да не натоварвам по чувствителните мами.

# 128
  • Варна
Аз днес бях на фетална ехокардиография , препоръчана ми, заради видимо петънце на сърцето. Всичко е наред , очакваме да се резорбира след 28ма седмица , но дори и да не се случи не е опасно , но препоръчват консултация след раждането 🤗 С баткото не бях ходила на такъв преглед , роди се с дупчица в сърцето (затвори се до годинката,вече вс е ок) , но ако знаех за нея щях да съм подготвена по един или друг начин , а да ти го кажат при раждането е по-голям шока. Това си е мое мнение. Аз препоръчвам за гр.Варна д-р Емил Христов , един от най-добрите специалисти в града е и е супер любезен и изчерпателен. 🙂

# 129
  • Варна
Simba и аз при него ще ходя в понеделник. А ти при кой лекар се следиш? Да не се окаже сме при един и същ 😁 Аз съм при Др Красимира Желязкова

# 130
  • Варна
Дани при Желязкова ходя саамо на ФМ , инъче се следя при Кузманова в Сити клиник. Исках при Желязкова ,но това чакане пред кабинета и еее ужаснооо , и няма на кого да оставя баткото. 🤷‍♀️ Чаках 3 часа за феталната пред кабинета 😂 но съм доволна много!

# 131
  • Варна
Дани при Желязкова ходя саамо на ФМ , инъче се следя при Кузманова в Сити клиник. Исках при Желязкова ,но това чакане пред кабинета и еее ужаснооо , и няма на кого да оставя баткото. 🤷♀ Чаках 3 часа за феталната пред кабинета 😂 но съм доволна много!

Понякога се случва повечко чакане да 😁
Ходих 2 пъти с дъщеря ми и ме вкарва по бързо защото хем съм бременна хем с малко дете 😁
Нооо сега последния път си откарах 2 часа след записания ми час.

# 132
Здравейте, дами ☺ Искам да попитам момичетата от Варна доволни ли са от избора си на лекар за втора ФМ? Бях шокирана от МД - двойна цена на това, което чувам, че е стандартното, и то за преглед с 2Д, защото за 4Д не били разбрали...

# 133
  • Варна
Аз си правя всички ФМ при един специалист, и разлика няма как да има нито в отношението нито в апаратурата 🤗 д-р Красимира Желязкова  препоръчвам , цената е една и съща - 80лв., изпраща всички снимки и кличета на e-mail .

# 134
Добро утро! На някой случайно да са му казвали, че матката е много висока за съответната седмица 🤔
На последният преглед в 19та седмица докторката каза, че моята е високо като за 22-23та седмица🙄 за пръв път чувам за това и не мого да разбера дали е проблем. Иначе нямам някакъв турбо голям корем. Нещо се ошашках на прегледа, че обсъдихме сто неща още и не питах, ама сега го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт