ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 720
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ох ясно. Нищо, поне знаеш в такъв случай, че период. Ще го издържите.
При нас няма никакви наченки на зъби. Не ми се мисли като дойдат какво ще е. Тук се реве за спорта, а като има истинска причина за рев - сигурно ще е апокалипсис сега.

# 511
  • София
Палачинките аз му късах и давах иначе само хвърля на земята. Почнал е много добре да дъвче. Иначе ги направих с 1 жълтък, 1/2 ч.л. кокосово масло, щипка бакпулвер, половин намачкан банан и около 1 1/2 - 2 с.л. (равни) лимецово брашно. Направих ги миньончета, около 4-5см диаметър. Станаха 6-7бр. и изяде половината кажи-речи (отделно от другото).

Аз ако съм с малкия на спалнята спи и по 3 часа. Решила ли съм да пия кафе и чета книга се буди след 30-40мин. Вчера спа сутринта 1 час, стана към 10:30 и чак към 14:30 заспа за обеден сън. Стана към 16:00 и после чак в 21:00 за вечерта. Рязко вече почти нищо не мога да свърша в нас.

# 512
И моето спи много малко през деня, три-четири пъти по около 40 минути. Слагам я за нощен сън в осем вечер, което ще е по-неудобно, когато ходим на почивка. Това с палачинките е супер идея 💐
Дагни, за съжаление болестите са част от израстването, просто ме свари неподготвена сега това. Не очаквах толкова малка. Много се притеснявах като бяха малки и като се разболеят. Големият ми правеше ларингити на всеки вирус, при високи Т също ми беше неспокойно, защото сестра ми едно време пред очите ми направи гърч и споменът още ме държи. После сякаш свикнах. Хванат някой вирус, вадя инхалатора, давам витамини, вода, чайчета, ряпа, дюля, някакви илачи, ако е по-тежко и знам, че ще мине. Сега обаче се върнах в изходно положение. Като я гледах толкова мъничка и отпусната от Т. На всичкото отгоре се оказа, че между 6-12 месеца почти няма какво да дадеш. Авирон Рапид за тази възраст бил спрян от производство, добре че намерихме залежал в една аптека. Взех си и Шуслерова сол 3 (първа помощ за имунната система) и пак ми става първи помощник при разболяване. Много пъти ме е спасявала тази измишльотина за някои, но аз й имам супер доверие.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 10:29 от Amelin

# 513
И моето спи много малко през деня, три-четири пъти по около 40 минути. Слагам я за нощен сън в осем вечер, което ще е по-неудобно, когато ходим на почивка. Това с палачинките е супер идея 💐
Дагни, за съжаление болестите са част от израстването, просто ме свари неподготвена сега това. Не очаквах толкова малка. Много се притеснявах като бяха малки и като се разболеят. Големият ми правеше ларингити на всеки вирус, при високи Т също ми беше неспокойно, защото сестра ми едно време пред очите ми направи гърч и споменът още ме държи. После сякаш свикнах. Хванат някой вирус, видя инхалатора, давам витамини, вода, чайчета, ряпа, дюля, някакви илачи, ако е по-тежко и знам, че ще мине. Сега обаче се върнах в изходно положение. Като я гледах толкова мъничка и отпусната от Т. На всичкото отгоре се оказа, че между 6-12 месеца почти няма какво да дадеш. Авирон Рапид за тази възраст бил спрян от производство, добре че намерихме залежал в една аптека. Взех си и Шуслерова сол 3 (първа помощ за имунната система) и пак ми става първи помощник при разболяване. Много пъти ме е спасявала тази измишльотина за някои, но аз й имам супер доверие.

Амелин, понеже каката донася няколко пъти вече вируси вкъщи , а последният беше с висока температура и кашлица , да ти кажа на нас какво ни помогна. На бебка давах Биозин Кидс с коластра , инхалации с физ.р-р, вит.Ц и Калциев глюконат ! Бебето изкара вируса бързо за разлика от как си , която повече от 10 дни кашля здраво и накрая не се размина без антибиотик.

# 514
Amelin добре, че бързо си реагирала и успяла да стопираш вируса. Така е , права че вирусите са част от израстването, но просто като всеки родител, нормално да те притесни... Но важното е, че всичко е отшумяло.
JayRay за палачинките наистина е страхотна идея , понатътък ще я пробвам и аз записвам Си рецептата.
 За жълтъка -аз го вкарах почти паралелно с първото месо- няколко дни след като дадох пилешко дадох 1/4 жълтък в зеленчуково пюре. В момента се давам един ден месно ,един ден зеленчуково с жълтък случвало се е да пропускам жълтъка умишлено и да дам само зеленчуково. От месата съм дала само пилешко и пуешко за сега. Имам заместен обед и следобедна закуска.

За водата Да ме казвам голям дума , но предлагам и пие , не съм засича конкретно понеже често предлагам, но пие повече от 50мл.  на ден.

# 515
Амелин, браво, че си приложила адекватно и навременно лечение. Аз сигурно щях да се паникьосам в началото.
Да се оплача, че коликите ни не отшумяват. Вече ще се побъркаме с ММ. Не спим, мрънка постоянно, незнам докога ще продължава това положение. Захранвам бавно, имаме заместен обяд и давам по 100гр каша с АМ.
Не се обръща, не стои самостоятелно, не и харесва май. Обаче скача доста в бънджито и на краката ми. Вчера станахме на 7м и сме 7кг, 64см. Не качва много, финна мадама. Ние с ММ сме слаби и го отдавам на това.

# 516
  • София
Може би заради коликите като я мъчат и не иска да се обръща?

Малкият от вчера се научи да сяда сам и го прави нон стоп. Просто изведнъж почна. До предния ден вечерта още се чуди на тва нещо аджеба как трябва да стане.

# 517
Браво, JayRay, твоя мъник май е най-активния в групата. Simple Smile
Нашият бузанчо се задържа седнал, понякога се подпира на ляво и на дясно, понякога не. Назад пада, но аз съм винаги покрай него и го хващам. Прави опити за пълзене, но по скоро се върти като часовник.
Спи по два пъти на ден в повечето случай по 1.5-2ч. Ако излезем, когато му е време за сън спи по-малко - около 40мин.  Вечер заспива между 8 и 9, а сутрин става между 6-7, с едно събуждане за нощно ядене.

Водата въобще не му се нрави, взех му неразливна чаша, но само я върти и си мокри дрешките.

Амелин, аз също давам Шуслерова сол н3 и виждам положителния ефект.

Какъв грамаж ви е обяда? На нас все не ни е достатъчно и търси мляко.

# 518
  • София
Аз пък все си мисля, че се бави нещо. Накрая само зъбите ще се окаже, че се бавят. Да, много е активен. Направо не знам от къде я вади тая енергия. Аз нямам толкова Grinning

Изправянето стигна само до тук:

Иначе доста се дрънва и удря, вчера си издрънча главата в паркета и имаше цицина. Днес почти не се вижда.

Всичките му хранения са горе долу 190-200гр. Давам му и няколко хапки банан след зеленчуковото пюре или ако закуската е била солена. Това е най-признаваният плод у нас Grinning

# 519
  • София
Моят пък е най-забавеният в групата Grinning Старая се да го поощрявам и подтиквам да прави нови неща, но той си следва негов ритъм и ми се ядосва като му се надвисвам.
Бях се притеснила много в 5ти месец като още не се обръщаше по корем. Той от четвърти се обръща доста от корем по гръб, но обратното - не. Просто мразише да стои по корем, сигурно заради колики или киселини. Нали е рефлуксен. Явно неволята учи.
Точно седмица преди 6м, един ден от нищото се врътна по корем и така сигурно 30 пъти. На следващия ден и помен нямаше от това умение. Е от тогава спрях да го мисля Grinning
Тия дни пак почна. Вече му е много интересно навън. Не плаче, но иска да гледа и участва във всичко.
Тук заспиването е твърдо в 20:00 и аз не знам какво ще правим като пътуваме. Не, че сме тръгнали където и да е било за сега, де.
И тук бананът е любим. Авогадото също. И ние с мъжа ми ядем много.

# 520
  • София
Авокадо яде, ама не мога да кажа, че му е топ избор. Аз обичам, ММ с отвращение хапва 2-3 парчета, че било полезно Grinning

Режимът нещо се измести при нас. Заспива към 21:00 и става към 6:00 тези дни. Ще видим как ще е по почивките лятото. Чак за юли гласим едно море. Едната баба ще е с нас уж да може с ММ да излезем и двамата.

# 521
Може би заради коликите като я мъчат и не иска да се обръща?

Малкият от вчера се научи да сяда сам и го прави нон стоп. Просто изведнъж почна. До предния ден вечерта още се чуди на тва нещо аджеба как трябва да стане.

Може да е заради коликите, може и от зъбите да е, вече имаме 2 и продължава да тъпче всичко със злоба в устата.
Установих, че горната ни юздичка/ципа е къса, когато правех опит да видя горния венец. Незнам дали е проблем, но вероятно заради нея не успя да засуче и все още се цедя......

Вода пие по малко, около 40-50мл на ден. Заспива в 8-9ч вечерта и се буди в 6ч. Няма нощно хранене, давам водичка само. Към 12ч-1ч започва едно въртене и постоянно търкане на очи и нос, ритане с крачета и слагане, и махане на бибата. После към 3-4ч пак същата работа.

# 522
Нашия заспива между 9-10ч. Последните няколко дни заспива 10ч. Ако е много уморен се е случвало 8-8:30ч. да заспи. Иначе през деня си спинка поне 2-3 пъти. Първо към 10-11ч. после към 14ч. и към 17-18ч. Като гледам тогава да не спи дълго, че да може вечерта по-лесно да заспи. Иначе спането вече му се удължи по 1,5- 2часа. Вечер като заспи към 10ч. откарва до 7-8ч.
От плодовете му харесва много банана и синя слива. Авокадо също му давам и си го хапва добре. На ябълката се мръщу, че му е кисела. 😄 От месата съм въвела пилешко, пуешко, заешко, сьомга. Скоро сигурно и телешкото. Остава да започнем  млечните и глутена.
Иначе и ние сме малко манекени- 65см. 7,500кг.

# 523
Моят юнак все още не се върти сам от корем по гръб, нямам идея защо, но и не го мисля. Напоследък изобщо не иска да стои по корем, започва да се ядосва и плаче докато не го вдигна. Вчера и днес мрънка изключително много, дано е период.
Ще започвам и аз с жълтъка, благодаря ви за отговорите. Искам да въведа спанак, лук, зелена чушка и подправки, за да е по-разнообразно менюто, но четох, че се дават след 8-мия месец. А какви комбинации на т. нар.  паучове най-много харесват мъниците ви?

# 524
  • София
Спанак и зелена чушка въведох в 5м. Лук и подправки давам от 6м, не съм ги въвеждала отделно. Червените чушки са по-нататък, мисля след 2 седмици някъде да я вкарам и нея (ще е на 7++++).

Паучове най-често взимам ябълка, праскова + манго. Сега съм взела да пробва и круша + ябълка + сухар и ябълка + манго + праскова + овес. Взимам от лидълските, дм-ските и Хип. Видях, че Плазмон имат някакви, но не съм ги купувала още.

Общи условия

Активация на акаунт