Отговори
# 30
Айде стига с тия килограми. Тук теглят и мерят бебетата на няколко месеца веднъж, та явно е не е толкова важно. Пък и оЩе не се движат много, не могат да иzраzхождат много енергия, пък и йм трябва много енергия zа да растят. Ина4е съм съгласна с Екс4ето като става въпрос zа zахар, бисквити и тем подробни. И аz смятам да ги въведа въzможно най късно. Детето няма да има ниЩо против, нали не поzнава вкуса, та не може да му липсва  Mr. Green

А zа килограми на майката, не слу4айно хората каzват 4е на корема му трябваха 9 месеца да порастне, и zа 9 месеца Ще си отива. Радикалното отслабване е може би по опасно, отколкото затлъстяването. И аz имам да сваля оЩе малко кг, 4 някъде (zнам ли, нямам кантар у нас). Голям прас. Ще ги сваля когато малката се отбие. Но zдравето на детето ми, или по скоро желанието ми да давам на детето си, каквото е най добре zа него, е дале4 по важно от суетата.

Хайде лек ден.

# 31
  • София
Eeee, Танче, така е, ама друго си е мамата да е финно гадже, ей, на мойто - финно гардже, пък аз... Затова Деската почти се съгласи да си ги менкаме, нейния по ми отива  Mr. Green

Мисти беше питала за следваща среща - какво ще кажете други месец да си наприме среща без бебоците, по случай 1 година от първата ни сбирка? Така де, и майката е човек  Mr. Green

# 32
Здравейте и от мен аз се оправям за сватба ще разказвам после
Мимка здрасти, Дея много си готина  bouquet

# 33
Дея, много си хубава!!! bouquet Hug
Не ме брой мен при никакви сравнения, не е честно, защото съм някакъв уникален случай - изписаха ме по-малко отколкото съм и трябваще да качвам, не да свалям. Не е честно, защото не съм полагала никакви усилия и не ставам за сравнение с жените, които се лишават, за да си върнат формата.

Мисля, че Х_d_mama е права, има логика, аз като бебе съм била по-слаба, въпреки, че съм ядяла и досега съм така - колкото и да се тъпча просто не ми се лепи. Крис също папа доста, а не дебелее. Майка ми е била доста пухкаво бебе и цял живот си е била пухкавка... Сигурно има зависимост. А наднорменото тегло наистина влачи куп болести и усложнения, което разбира се не значи, че ако си с поднормено си железен! Crazy Laughing

Обличането/събличането: Крис е винаги облечен като мен - ни повече, ни по-малко. Naughty Вчера излязохме в студеното и беше с якето на космонавта, влязохме в кафето и му го свалих. Остана по боди с къс ръкав и тънка блузка с дълъг ръкав и джинси. Пак излязохме и пак му облякох якето.
По принцип ненавижда дрехи и винаги се тръшка като го обличам, а шушлека как мразиии! ooooh! В него не може да се движи, ръцете стоят напред и върти само очите и много се дразни. Mr. Green

И аз завивах досега само като спи, но вчера метах едно одеялце на крачетата, защото под джинсите е гол, а пък и в количката не се движи и може да му стане студено.

Вашите бебчета потят ли се?

Да, ако пропусна да го съблека е вир вода по врата отзад и гърба. Нощем спи само по боди и чаршаф, ако метна пеленка почва да се мята и веднага се изпотява /но и в стаята е жега/.

# 34
А като сравнявате кой как си облича детето, имайте предвид, че климатът в различни региони на България варира и дори 1 градус е от значение, както и силата на вятъра. Peace

# 35
А zа килограми на майката, не слу4айно хората каzват 4е на корема му трябваха 9 месеца да порастне, и zа 9 месеца Ще си отива. Радикалното отслабване е може би по опасно, отколкото затлъстяването. И аz имам да сваля оЩе малко кг, 4 някъде (zнам ли, нямам кантар у нас). Голям прас. Ще ги сваля когато малката се отбие. Но zдравето на детето ми, или по скоро желанието ми да давам на детето си, каквото е най добре zа него, е дале4 по важно от суетата.

Е разбира се всеки както се чувства добре,мен корема ми се прибра още на вторият месец,не съм гладувала за да ги сваля,така е аз избрах да не кърмя не за да изглеждам добре , поради др. причини които и да обясня няма да ми повярвате или да сте съгласни/но не отричам че съм суетна-така е,искам да изглеждам добре и да се чувствам добре/.Не искам да започвам нова война кой дава по добър старт в живота на детето си щом го кърми или не,всеки си има глава на раменете и преценя и решава  Peace Аз казвам,само да са здрави-кърмени не кърмени да са здрави!!!

Здравейте и от мен аз се оправям за сватба ще разказвам после
Мимка здрасти, Дея много си готина  bouquet

Blush   bouquet после искам цветен разказ /нали е моята специалност  Mr. Green Приятно изкарване  Hug

Дея, много си хубава!!! bouquet Hug
Не ме брой мен при никакви сравнения, не е честно, защото съм някакъв уникален случай - изписаха ме по-малко отколкото съм и трябваще да качвам, не да свалям. Не е честно, защото не съм полагала никакви усилия и не ставам за сравнение с жените, които се лишават, за да си върнат формата.

Grinning тц ти не влизаш в категорията "борба с кг-мите",но имаш хубаво тяло за раждала жена,затова те прибавих  Mr. Green
Абе аз знам,че на първо място е Мимка,качи 20 кг през бременността и до втори месец ги нямаше вече,а аз още бях на половината  Mr. Green

# 36
И ние спадаме малко към дребчовците, но в това отношение ме притеснява единствено дали ми е здраво детето.

Данче, и аз това имам предвид. хич не я намирам за несъвършена, но нали беше болничка и болестта и беше свързана с некачване, и аз оттогава съм леко параноична на темата...

Мимка, ние се обличаме като Стаси, може би малко по-тънко - не слагам пуловер а памучна блузка и без терлици засега, само с едни термочорапки (хавлиенки отвътре, да не са баш като летните).

Ех, като гледам оплакванията на Мимка и Дея че имали косопад, да им имам грижите. Моята коса (макар и силно скъсена в момента) е повече от обилна, обаче и всичко друго ми е... повече от обилно  Embarassed

Мдааа, ние кърмещите мами ще си влачим килцата още известно време, но пък напролет каква изненада ще ви спретнем (визирам себе си, множественото число го слагам просто за мое успокоение)

Докато пишех излязоха нови отговори и гориня абзац замалко да го изтирия като видях каква тема се заформя - но нека си стои, аз съм го сложила точно като негатив на кърменето, това е факт; и въпреки, че съм избрала да кърмя, отчитам килограмите като негатив който с удоволствие бих избягнала ако можех.

# 37
Ех, като гледам оплакванията на Мимка и Дея че имали косопад, да им имам грижите. Моята коса (макар и силно скъсена в момента) е повече от обилна, обаче и всичко друго ми е... повече от обилно  Embarassed

Confused ужас,по едно време ми падаше направо кичури ,сега от една седмица си взех едно лекарство да ти кажа има ефект  Grinning ,по малко е,започвам и маска за по бърз растеж и сгъстяване,че до пролетта си искам пак дългата коса /е не както преди до кръста ама почти ай де  Mr. Green/

Исках и да я изсветлявам,още ама се отказах пак черна ще я боядисвам нека само се възстанови  Rolling Eyes

А за обличането- отдолу е с боди ,отгоре блузка памучна слагам понякога /ако духа или е много студено/ чорапогащник и маратонките  Grinning

# 38
Честит празник на Давид Grinning
И на семейството на Joyka  bouquet

Мисля, че Х_d_mama е права, има логика, аз като бебе съм била по-слаба, въпреки, че съм ядяла и досега съм така - колкото и да се тъпча просто не ми се лепи.

А не винаги, не винаги. И аз ще се прибавя към Мимката. Пухкаво бебе - а след втората година ходещи щекички. Вярно, че през бремеността качих 30 кг, но аз мисля, че в случая природата си знаеше работата, защото бременост, раждане и кърмене ми се отдават с лекота. А килограмите постепенно изчезват.

Мама79, не е смешно Hug Hug

А ние днес ходихме мама да си търси бутуши и се върнахме със столче за хранене

# 39
  • София
Дея мерси, коса си имам бол, вярно е, но си е генетично, с нищо не съм я заслужила, та немога да ти помогна със съвет! Ама и Данчето е в тази категория както и мецанка.
Много сте готини на снимките и двете, както се казва " такава мама да си имам баща не ми трЕбе"  Joy

От както застудя ме гони вълчи апетит, при вас така ли е?

Черепахова, честито столче, много готско, и на Симонка много и отива, на кенгуру нали? Бе голяма съм скрънДза не ми се дават 150 лева и т'ва си е !

# 40
  • София
Ей, ей, ей, като се пише не се чува интонацията и затова явно е прозвучало като обида! няма такова нещо - аз със смях го казах - май трябваше няколко смигвания и плезения да сложа, за да се разбере!
Мисти, не съм се обидила или нещо подобно, просто споменах, че не е фатално да е 9 кг на 6 месеца, защото има значение колко е високо или като Емо на Раче от колко е стартирало!

За косите една маска ще ви кажа - много е ефективна : 1 ампула вит. А и една вит. Е, един жълтък, една супена лъжица зехтин и една ракия, балсам колкото 5 стотинки1 чаоете се и стоте, колкото можете по-дълго! Има страхотен ефект като се прави 2 пъти седмично!

# 41
Черепахова, голям бонбон е Симонката в този стол, много й отива, да си хапва с охота в него  Heart Eyes
Татянка, желазна си, както винаги Hug
По повод косата, моята започна да пада 3 месеца след раждането ужасТно, но напоследък забелязвам че косопадът се е нормализирал, ей така от самосебе си.

# 42
  • София
Здравейте и от мен  Hug Отдавна не съм писала, но това е защото рядко идвам при компютъра  Tired ( вкъщи си нямам).
Да дам и аз отчет за нашите килца: Бебо е 8,450 и е висок 67см. (което е доста относително, защото той много мрази меренето на височина и винаги мърда много). Имаме си гривнички и големи бузи (но и той си се роди с бузки  Laughing ), но не смятам, че е дебел. А пък и сме все още само на кърма. Аз моите килограми си ги върнах, само остава още малко да си прибера коремчето. Та по този повод да ви питам: правите ли упражнения за коремната стена?
А за обличането: в момента Христо е облечен с боди-потниче и отгоре е с блузка с дълъг ръкав и якенце (което събличам,като влезем някъде). Надолу е с памучно панталонче, което е като ватирано отвътре и с термо чорапки. Завивам го само като заспи, или ако излезе силен вятър.

# 43
Момичетааааааа на ръба на нервна криза съм вече - на Йоан му никне зъб и от снощи е мноого кисел, а на моменти реве нистово, не иска да спи, не иска да яде. Хем ми е жал за него, хем вече нервите ми не издържат, добре че преди малко майка ми дойде да вземе Люс, че тая сутрин изпаднах в истерия и горкото ми момче си изпати най-много. Сега ми се иска да го напрегръщам и нацелувам, да му се извиня. Който се е замислил за второ дете с малка разлика да се въоръжи с огромно търпение и запас от нерви.
МъжО е на работа, свеки събота и неделя си взема "отпуска" и аз невротичката  smile3511 smile3511 smile3511
Ексче, съгласна съм с тебе, че не трябва да оставяме децата ни да затлъстяват и да ги тъпчем с вредни захари, просто имах предвид, че децата са различни. И както каза ти на някои костите и мускулите им тежат - както е при нас. И наистина Йоан е момче, а за мъжете е по-добре да са леко наляти и здрави, отколкото прекалено слаби.
За обличането - боди с къс ръкав, блуза, панталон (дънки), обувки, а когато е по-хладно и тънко яке. Навън го завивам само когато спи.
Пак се разрева маника......

# 44
Maй и на нас ни расте зъб, защото сме ужас кисели, реве ме, трудно заспиваме, абе ужас.
Да Дея правилно си запомнила 20кг, и на 2 рия месец пак 48, а сега сигурно съм 46 някъде,ама пак казвам аз съм ниска 166 съм.

Общи условия

Активация на акаунт