Отговори
    АПРИЛСКИ ЩУРАЦИ!!!

Първите Мартенски-Априлчета!

13.03-Рая на jenny_K, 30 г
    19.03  -Маргарита на buble, 29г., София
    20.03 - Ина на pegi, 26 г., Г. Оряховица
    25.03-Екатерина на snej_7, 25 г., В. Търново
    26.03-Тони Чаено момиче, 26г., София
    26.03- sesil2006, 29 г., София
    27.03-Георги Dezy, 29г., Варна
    28.03- Калоян на desi, 29 г., София 
    28.03-Христо на hriskata, София
    29.03-Боян на mimi75
    29.03- Михаил на MTania, 30г., София
    29.03-Анита и Владимира на Zorry, 22г., София
    30.03-Калина на DIS_M, 24 г., Русе
    31.03- Невена mama meca, 29 г., София
    31.03- Христо на ~Цвети~, Асеновград

Родени Априлчета:

01.04  -Ана-Мариа на diabet mama
    01.04- Матей на Вени*, 35 г., София
    01.04  -Станислава на natali_sl, 26 г., София
    02.04-Пресил на Филипа, 26 г., Русе 
    02.04-Симеон на IKI_79, Силистра
    02.04- Христо на Танина, 25г.,  Бургас
    02.04-Радослав на зени, 27 г., Варна 
    03.04-, Иван на adyto, 30 г., Смолян
    03.04 - Ивайло на юл4е, 27 г., Пловдив
    03.04- Йоана на ~клио~, 35г.
    04.04-Христо и Юлиян на nadiaeuro, 27 г., София
    04.04 -Пламен на Катя (Сливен), 28 г. 
    04.04 -Сами на kremakula
    04.04-Симона на Cherepahova, 27 г., София 
    04.04-Реа на ramama, 25 г., София
    06.04 - Иван на ladye,31г София
    07.04 -Давид на Beauty, 24 г., Русе
    07.04- Ивайло на Vaska, 23 г., Благоевград
    07.04-Ивайло на nokon2, Варна
    07.04–Деница на dibo, 27 г.
    09.04-Елена на polia_bs, Бургас
    09.04- Огнян на silvanka, 27 г., София
    10.04. -Виктор на elica s, 22 г., Плевен
    10.04-Емил на bobbi, София
    10.04-Теодор на mama79, 27 г.
    10.04-Гергана на ani80
    10.04-Ина на tusana
    10.04-Емил на ra4e
    11.04-Ивайло на Rossi, 30 г., София
    11.04- Даниел  на burka, USA/Пловдив
    12.04- Мадлен на elima, София
    12.04- Алекса на missZ
    12.04-Явор на Me4o Puh, София
    13.04- Александър на sminscho, Варна
    13.04-Ивелин на muni, 21 г., Варна
    13.04-Дениз на tsachi, 30 г., Бургас
    14.04-Виктория  на g_genova 
    14.04-Валентин на amoritka, Германия 
    15.04-Християн на yacek bs, София
    15.04-Соня на renni79, 26 г., София
    16.04- Кристиaн на Misty, 23 г., София 
    16.04-Милена на Tatjana, 30 г., Франция
    16.04-Димитрина  на galiabalq 
    16.04-Иван на anna.r, София 
    17.04-Станимир на Dan4eto-Kalpazan4e, 26 г., София
    17.04- Моника  ДесиМ, 30 г., Червен Бряг
    17.04-Тони на skarlet#
    17.04-Златомир на коко
    17.04-Мартин на deninas, 27г., София
    18.04- Дея-Мария на Дея, 21 г., Карнобат
    18.04-Валентин на renkata, 28 г., София
    18.04-Йоана  на Ivka, 24 г., София 
    19.04-Ема  flowered, 29 г., София
    19.04-Яна  на nuni, 22 г., София 
    20.04-Александър на petia p p, София
    20.04-Йоан на lessy, В.Търново
    20.04- Димитър на анна мария, 26 г., София
    21.04- Анжела  на мимка   
    21.04-Йоана  Pa-pa Las Vegas
    22.04- Велизар danislavkova, София
    22.04-Мария  Zarka, 33г., USA, NY 
    22.04-Стилян на Nadeto, 21 г., София
    23.04– Велина на envia на 30 г.
    23.04   Диляна  на Иленка
    26.04–Стилиян на iveta76
    27.04–Скарлет-Елизабет на-Rina
    27.04-Юлиан  на petrovavania
    28,04-Мартин на PetyaP
    30.04-Мартин на 6u6i

Майски Априлчета:

1.05-Кристиян на zori2005

02.05-Даниел на Chance 

02.05-Илиян на Rossica_G

Именни дни:

Януари 
    7-ми> Иван на  adyto & ladye,anna.r  Йоана на ~клио~, Ivka,Pa-pa Las Vegas, Йоан на lessy, Калоян на desi
    12-ти (Татяна, Таня)-Тони Чаено момиче,skarlet# & Теодор на mama79

Февруари:               
    11-ти>>Валентин на Аморитка & renkata

Март                                                                                   
    28-ми>>Боян на mimi75

Април

14>>Мртин Мартин на 6u6i
    16-ти>>Цветница Невена на mama meca
    Великден->>Велина на envia

Май                           
    6-ти >>Георги  Dezy  & Гергана на ani80                                                                                  
    21-ви>>  Елена   на polia_bs                                                             
    30-ти>>Емил на bobbi & Ема на  flowered

Юни
    24 ти,( Еньовден)-Яна на nuni

Юли                     
    16-ти>>Юлиан  на petrovavania                                                                                      
    17-тиСв. Марина                                                                                         
    20 -тиИлинден>>Илиан на Rossica_G                                                                                              

Август
    15 -ти>Ана-Мария ( ех_diabet_mama) & Дея-Мария (Дея) & Мария на Zarka
    26-ти Имен ден на: Адриан и Наталия
    30-ти>>Александър на sminscho и  Алекса на missZ и Александър на petia_p_p

Септември               
    1ви>>Симеон на  IKI_79 & Симона на Cherepahova

Октомври
    26-ти>>Димитър на анна мария & Димитрина   на galiabalq

Ноември 

11 -ти>> Виктор на elinkata
    16-ти>>Матей на Вени*
    24-ти>>  Екатерина на snej_7
    26-ти>>Стилиян   на iveta76

Декември
    17-ти>>Даниел на burka & change
    25-ти <<Христо на hriskata, ~Цвети~,Танина & nadiaeurо и Кристиан на Misty

Нашето албумче: Потребител: Aprilki Парола: 2006 и на новото  aprilkidwe Парола: 2006-2

Нещо повече за нас

Полезни връзки: www.mama.start.bg/, www.deca.start.bg/, www.bebe.start.bg

Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред

Автор на заглавието на новата тема е mama meca  Hug[/size]

Предложения за теми!
    от Чаено момиче
    1. АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф!
    mama meca:
    2. "АПРИЛчето порасна вече в любопитно мъничко човече"
    3. "Растат АПРИЛските душички - зъби им никнат, хапват от лъжички"

Малко полезна информация

Схема на захранване - българска /старата/

Как да въведа жълтък?
    Глутен

Линк с рецепти за деца от 0-3 годинки

Пюретата-разхлабващи и запичащи
    Как да дам месното пюре
    Месни пюрета

Биберон, лъжичка или и двете?

Храни, които да се избягват в менюто на бебето #26 постинг

алергените по степен на алергенност
    за реда на въвеждане на потенциалните алергени:

всичко за храненето

[/list]

# 1
    Здравейте и от мене, пиша на бързо, че преди няколко часа си дойдохме от Виена.
    Малката се държа прилично в самолета на отиване, на връщане милото издържа геройски 1000км в кола.
    Имам да споделям много, но като имам време.
    Също така и ще напиша примирната схема , за ядене, която дава най-известният им професор педиатър, който взима на консултация 150 Евро Peace и едно момиче беше така дбро да ми напише какво и е казал.
    Много съм учудена, че има и други видове пюрета, който ги няма тук  newsm78

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 17:59 от МИМКА

# 2
    Лелеее, докато ние си ходим по гости, мадамите се разпределили.... а за нас дали е останала някоя снахичка.....??!?!!?!!!
    Ние с Дими ще се сватосваме, нали Галя married , нали сме си съграждани....
    http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1336709

Нямам много време за писане. Само да кажа на Мимка, че с нетърпение очаквам схемата виенския професор. Винаги е интересно да видиш други народи как процедират...
    ........................
    Е не става нищо - приключвам.
    Поздравления за новата темичка. Чудесна е!

# 3
    най-известният им професор педиатър, който взима на консултация 150 Евро Peace

Скица, това хи4 не е много, наШето квартално педи не вzима много нпо малко от това, просто такива са тарифите тук  Laughing

# 4
    Писах в старата тема..... Ще се повторя, но много ме вълнува този въпрос  - за каква урина и каква кръв си говорите. За някакви профилактични изследвания ли? Ние още не сме ходили на 6-месечната консултация. Може би там ще ни кажат, но по-добре да ме подготвите. Не ми се вярва педито да пропусне, но все пак......

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 19:00 от bobbi

# 5
    Мацки дайте да заключат другата тема и тогава ще пишем тук! Hug

# 6
    Мимка, да разкажеш как беше по Виената. Мале малката как е издържала в кола толкова време, голяма героиня.

Боби, ще ти отговоря, въпреки че тамошната схема не ми е ясна, ама нали чета редовно, та знам уж какво става. Става въпрос за профилактични изследвания, които се правят там на 6-я месец. По чужбинско такива не правят, но там в БГ- да. И аз бих направила, ама няма. Някои мами казаха, че техните педита не им били споменали за тези изследвания, така че питай като отидеш. До колкото разбрах се полагали от здравната каса или незнам там каква далавера беше. Дано някой друг ти отговори по-подробно от мен, че нали ти казвам не съм веща в тази сфера.

# 7

Писах ,писах и я заключиха темата  Tired

Дейчка,и ние правим стъпки,но аз все избягвам да го подтилквам.Ортопеда каза,че ранното прохождане не се препоръчва

Grinning да и аз го знам това,не я подтиквам напротив аз винаги съм казвала ,че съм и за проходилките и за прохождането без помощни средства  Grinning ,но от всичко по малко  Grinning

Дея, от 4-ти месец момичетата би трябвало да наддават не повече от 400 грама на месец.
    Както знаеш винаги съм пледирала срещу зталъстяването в ранна детска, не казвам че Дея Jr. е, ти най-добре можеш да го прецениш, но кашите са много калорични особенно, ако имат празни въглехидрати - кристална захар, а ти даваш и плодове и бисквитки.

Честно да ти кажа не знам какво да пиша/кажа според мен е добре,според двамата ни педиатри теглото и е чудесно за възрастта,верно е има бузки ,но в никакъв случай не е затлъстяла  Naughty ,а пък аз съм на мнение че детето най добре си определя дали му стига млякото примерно  Peace ,не смятам да я ограничавам от разните хубави неща ,като са в малко количество проблем няма  Grinning

Ние същ сме слабички 7кг.,66см Hug
    Обици Дея нали сме се разбрали с тебе Wink

А ето Мимка има чудесен хубав педиатър и искам Мимка да те питам какво казва той за теглото ви?
    Нормално ли е или е много за възрастта ви?

Аааа ние за обеците сме се разбрали да  Mr. Green помня аз

И си инсталирай кю ,че ще се караме  Crossing Arms

# 8
    Какво затлъстяване?!?!  Shocked Крис го наричат "кльощо", аз се комплексирам вече, макар че и гривнички си има и малко пупе. Laughing

Затлъстяване е бебе на 6 месеца да е 9 кг - толкова беше на съседката щерка й. ooooh! Те се опасяваха от рахит, а мамчето не стига че не спря да я блъска с каши и месни пюрета всеки ден, ами и я мъчи да ходи на 8 месеца (сега), като детето не може изобщо да стои стабилно на краката си и ги е изкривила вече. Това вече е страшно!

Аааааааааааааааааааууууууууууууууууууууууууууу как щях да забравя!
    Ами да, като съм завеяна, пиша, пиша и половината забравям!
    На Криси му прозира зъбчеее  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning - ясно се вижда, но не е пробило, до два дни ще пробие. Още повече ще се радвам да ме изненада за рождения ден! Долу, негово ляво - от първата двойка резци. Нааай-после мъките доведоха до нещо!

# 9
    • София
    Ей, Мисти, ми то Мати е 9 кила на 6 месеца, но пък е и 75 см все пак! Има си гривнички, но в никой случай не е дебел - просто е бебе!
    Дея, колко сте вие, че да сте дебели?

# 10
    И Пресил преди няколко дни на консултацията беше 9500гр, на външен вид не изглежда дебел, дори хората които ме питат колко тежи се очудват, че е толкова.Костите му ли са тежки, що ли ThinkingА и допреди 3 седмици не бях му давала нищо освен кърма.На мнение съм, че децата качват малко, респективно-много, независимо на какво са, дали кърма или АМ.Просто си зависи от детето.И аз се бях стреснала, че от АМ сега ще ми качва съвсем, ама се оказа, че за тези 3 седмици е качил 600гр, което докато беше на кърма не се е случвало, винаги е било по кило и отгоре.

# 11
    Ааааа,Мисти,
    Нема да се разберем така душа.
    МоЙто син е почти 10кг  на 6 месеца,ама не е затлъстял newsm78 Яде само 4ти ден
    Пухкав е,но все пак не сме в Сомалия

# 12
    Писах в старата тема..... Ще се повторя, но много ме вълнува този въпрос  - за каква урина и каква кръв си говорите. За някакви профилактични изследвания ли? Ние още не сме ходили на 6-месечната консултация. Може би там ще ни кажат, но по-добре да ме подготвите. Не ми се вярва педито да пропусне, но все пак......
    Боби аз да ти отговоря на въпроса - изследванията на шест месечна възраст по каса са задължителни. Нас ни предупредиха на последната консултация, че ще правим такива следващия път. Значи:
    Два пъти годишно – при навършване на шестмесечна и едногодишна възраст - се прави изследване на хемоглобин, брой еритроцити, MCV, MCH, MCHC,брой левкоцити,хематокрит, както и изследване на:
    - албумин в урината
    - седимент в урината
    Лекарите са задължени по договора си с НЗОК да ги назначават, иначе подлежат на санкция при евентуална праверка. Ако не ви ги направя, със сигурност ще пишат че са ги направили, така че направо си питай и си ги искай.

Спас пък е 7 600 гр. и ми казват, че бил пълничък.... hahaha

# 13
    • София
    Мисти, какви са тези статистики и норми? Колко трябва да тежи тогава жена на 30-години? И колко да е висока? Та всеки човек си се развива самосиндикално. Синът ми като се роди 5,180кг, колко трябва да е на 6 месеца - 9кг? Че нали още преди 3 месеца щяха да ме линчуват докторите и да ме накарат да подхранвам с АМ и вече да съм захранила.
    Не се заяждам, но не мога да започна да държа бебето си на диета, защото на някой лекар детето му тежало Хкг на Y месеца и следователно всички деца трябва да се съобразят с този норматив. Синът ми макар, че е близо 12кг и му викам "Дундьо" не мисля, че е дебел. Доста жизнено хлапе е и си качва нормално.
     Hug на малката ти красавица.

# 14
    понеже се вихри тема за килцата, да кажа че сме 65см и 6.150 кг, та да се успокоят мамите на по-дребни дечица. Негативи - някои досадни квартални бабета, с реплики от типа на "Колко месеца?" и я оглеждат с подчертано учудване от горе до долу и обратно - много мъничка била. Положителни страни - обичайните за всички фини мацки - пъргава е и един номер дрешки и става дълго време  Joy

Ани, столчето е Чико Поли, 250лв май беше - повечето ги дадоха роднини. Струва си всеки лев, много и е удобно със сума ти екстри, ползваме го не само за хранене но и за "базов лагер" в кухнята, ако имам да свърша нещо там. Ползва се до четири години, мърда му се практически всичко вкл. облегалките за ръцете  Crazy Едвам го намерихме обаче, но пък за късмет ми се върза и на мебелите  Mr. Green аз по принцип съм леко маниачка на тема синьо-жълти работи.

Общи условия

Активация на акаунт