Какъв крем за лице използвате? – 20

• 83 874
  • 736
  •   2
Отговори
# 540
Указанията за възраст върху кремовете са маркетингов трик. На всяка кожа й трябват сама четири неща. Вит.Ц и слънцезащита през деня и ретинол/ретиноид и хидратация през нощта. С уговорката, че хидратиращите продукти само хидратират, нямат анти ейдж ефект. Ретиноидът само има такъв.
Какъв ретиноид използваш? За кожа скоро  35г. Фини линии, които от недоспиване стават по-видими. Почистих несъвършенствата и искам по-усезаема анти-ейддж грижа.

# 541
Третиноин с рецепта ползвам.

# 542
Аз не знам вече какво да ползвам. И в дрогерия да ида само ти пробутват някакви- не знам дали са за моята кожа или не. На 31г. съм- бръчки нямам все още, освен между веждите от цупене и мръщене хаха. Ползвала съм единствено хидратация за лице- кремчето на Clinique- Moisture Surge и едно подобно на Clarins- Re Boost. И двете кремчета ми харесаха, но не знам има ли нужда да включвам и в състава им anti-age действие или да използвам такъв крем само на кожата около очите.
Освен това имам акне по брадичката и около устата от години си стоят едни петна, понякога стискам там черни точки и стават на пъпки. Иначе кожата ми нормална- към мазна.
Та някакви съвети?

# 543
Аз също все още нямам бръчки и кожата ми е нормална, само лятото се появява леко омазняване по челото. Не бива да стискате пъпките, защото така се размножават. Използвам серията на Eucerin - hyaluron filler по препоръка на д-р Денкова и съм много доволна от него. Много е лек и попива бързо.Blush

# 544
Аз да попитам за киселините. Как ги нанасяте? Конкретно млечната на то (ако имате други предложения). Преди ходех на козметик и тя ми редуваше, но сега съм се насочила към домашна грижа.
Върху тях слагате ли крем, след колко време се отмива.. до сега не съм използвала
Благодаря за всяка информация 🌺

# 545
Киселините могат да са съставка на ексфолиращ продукт, тоник, серум или крем. Някои са нежни - млечната е от тях, други като гликоловата - доста по-агресивни. Млечната може да се ползва ежедневно според мен и не е проблем да се комбинира с почти всякакви продукти.
Аз внимавам какви комбинации ползвам - ретинол и киселини едновременно не нанасям, например. Редувам ги и едновременно с тях - обилна хидратация. Лятото - нито киселини, нито ретинол ползвам. Само хидратация и леко ексфолиране с продукти с нежни абразивни частици. Плюс ежедневна слънцезащита.
От няколко дни въвеждам вит. С. От него се лющя много силно в първите седмица-две. В началото на октомври започвам да ползвам и продукти с ретинол 2 до 3 пъти седмично. С тях съм още по-внимателна, защото при мен много лесно се стига до зачервяване и парене на лицето. Ежедневна употреба определено ми идва много.
Това за нормална към суха, тънка, чувствителна и доста реактивна кожа на 45.

# 546
Ако е ампула с примерно 10% гликолова киселина, слагам крем отгорр и лягам да спя. Така ми каэа коэметичката ми да ги полэвам, аэ си ги вэимам и от нея(интересно эащо от тях не се обривам, но от тинерът на пикси глоу да). Много щипят.

Ако е нещо на то-примерно 10%вия пилинг с хиалурон- не слагам нищо отгоре. Той обаче и не е толкова ефективен според мен.

30%-овият пилинг на то е маска и аэ я оставям эа малко по-дълго от препоръчителното време, эащото пак мисля, че не е нищо особено.

Като цяло эа мен никой пилинг вкъщи, който е годен эа беэопасна употреба,  не може да эамени пилингите при коэметик. Правила съм си 30 и 40% пилинг при коэметичката ми и още от първия път има невероятна раэлика, а дори и не е включена друга услуга в процедурата, само маска след това. Тоест си е от вида продукт. При теэи на то... има ефект, но минимален в сравнение.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 17:49 от snowwhite12

# 547
  • Някъде там
Крема ми привършва.
Чудя се дали да го подновя.
Използвам този
Или да разнообразя и да се върна отново към този.

# 548
Искрица
И двата са ми много любими и се връщам към тях много често.
Oxygen-glow използвам и в дневна и нощна грижа. Обикновенно го ползвам повече през зимата и съм доволна от хидратацията. Не бих казала, че заглажда кожата толкова.
Естедермския прополис обаче в това отношение се справя чудесно. Оптически заглажда кожата много, изравнява релефа и тушира лъщенето. Изобщо не харесвам матираща грижа за кожата, но този крем някак се справя с прекомерното омазняване без да имам чувството за матирана кожа, а по-скоро кадифена. Използвам есента, когато ми се появяват и много несъвършенства, тъй като се бори с тях доста добре.
Маската от серията ми е много любима също, а серума е едно от най-неприятните нещо, които съм ползвала някога.
Твоите впечатление от двата продукта какви са ?

# 549
На мен Oxygen-glow не ми е фаворит. Много по-доволна съм от Хидра филър мат, кожата стои по-изгладена и по "кадифена". Поне моята де. С това описание на Естедермския, Pinki много ме заинтригува, тъй като не съм го ползвала, но пък ревюто, което си дала е съблазняващо да го опитам. Имат ли тестери тази марка?

# 550
  • Някъде там
Искрица
И двата са ми много любими и се връщам към тях много често.
Oxygen-glow използвам и в дневна и нощна грижа. Обикновенно го ползвам повече през зимата и съм доволна от хидратацията. Не бих казала, че заглажда кожата толкова.
Естедермския прополис обаче в това отношение се справя чудесно. Оптически заглажда кожата много, изравнява релефа и тушира лъщенето. Изобщо не харесвам матираща грижа за кожата, но този крем някак се справя с прекомерното омазняване без да имам чувството за матирана кожа, а по-скоро кадифена. Използвам есента, когато ми се появяват и много несъвършенства, тъй като се бори с тях доста добре.
Маската от серията ми е много любима също, а серума е едно от най-неприятните нещо, които съм ползвала някога.
Твоите впечатление от двата продукта какви са ?
И двата крема харесвам много.
Oxygen-glow , като минус бих посочила ,че не матира достатъчно кожата и стои по лъскава.
Естедерм ми прави кожата страхотна, в същото време е хидратирана, но ми свършва доста по бързо от Oxygen-glow.
Серума , не съм пробвала, маската ми е в списъка с wish лист продукти.

# 551
Момичета, препоръчайте ми хубав крем за очи, имала съм Estee, сега ползвам  Kheils, но не съм впечатлена особено и от двата. Искма нещо подхранващо, като проблем са ми фините линии. Мерси!

# 552
  • Sofia
Olay Collagen Peptide 24 eye cream

No7 Protect & Perfect Intense Advanced Eye

# 553
  • София
Записвам се в темата в търсене на крем. До сега все някакви дрогерийни съм ползвала до 5 -10лв основно хидратиращи + разни серуми, околоочни и т.н. от мистериозните  кутии.

Та, на почти 34г. Нямам бръчки никъде никакви. Една идея по разширени пори по носа, но не са кой знае какво. Кожата ми е по скоро нормална или смесена. Единствено ми се иска по свеж и сияен вид, не знам как да го обясня. Знам как ми е изглежда кожата след козметик, просто сияе, чудя се може ли да го постигна в домашни условия. За съжаление не мога да отделя кой знае каква сума за крем. Да кажем макс до 50лв.

# 554
Здравейте, Елена. Аз съм със същата кожа като Вашата, използвам Eucerin и съм много доволна. Също така имам опит и с Pharma Hyaluron, икономични са и попиват бързо.

Общи условия

Активация на акаунт