Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 34 304
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 285
  • DE
Не разбирам какво ми обясняваш. На мен ми харесва многообразието, света вече е едно голямо село. Гледам конкурса откакто се помня, не съм млада. Говоря за 20+ години Grin
Имах предвид, че нямаме нужда от американските "звезди".
От друга страна може да искат европейците да ги гледат и на другите континенти Thinking тя и сега публиката не е малко, вероятно е най-гледаното шоу в световен мащаб.
Абе просто си разсъждавам Bowtie

# 286
A, потвърждавам си убеждението, че нищо не съм пропуснала без този Венци Laughing
 Нямам против страните сами да избират от кого да се представляват, в смисъл, не държа Швеция да се представлява от швед (примерно). Но такъв тип гост-звезди като Флорида или някой който по принцип не живее в дадена страна да я представлява ей така, само заради конкурса...е, това вече ми е много странно... Thinking
То ще излезе, че Виктория е една от малкото които представляват нацията си Sweat Smile
Не ми хареса естонецът на жури репетицията. Грузинецът обаче се справи добре този път. Най-много ми харесаха Виктория, Стефания и швейцарецът (вокално).

# 287
@dolce miele, напълно вярно. Дразнещо е някой, който сигурно не е и стъпвал в дадена държава, да отиде просто да я представлява на конкурса и да си ходи, какъвто е случаят със Сан Марино за пореден път.
А българка мисля, че е представяла Германия, нали?  Люси Дяковска, а преди много години и Нора Нова.

Гледам конкурса откакто се помня, не съм млада. Говоря за 20+ години Grin
Споко, и аз оттогава. От 1996 всяка година по TVE, а от 2005 и по БНТ. А преди 2 години ги изгледах всички издания, има ги в тубата, без първото (то е само аудио). Значи от четвърт век следя туй чудо. А Санремо и от по-рано Wink

Препоръчвам на всеки тук да изгледа целите издания от 70-те и 80-те. Не са толкова дълги. Песните са хубави. Гласуването е малко първобитно, сцената доста опростена, публиката малобройна. Но песните са важни

# 288
На мен ми харесаха норвежката и украинската и гласувах за украинската.
Ти в коя държава си? От територията на БГ не можеше да се гласува Wink

Гласувах с норвежкия ми номер Simple Smile Утре ще гласувам с българския, ако има за какво да се гласува.

# 289
Дано да можеш. Май СМС към кратък номер може да се праща само в рамките на държавата, от която е и мобилният оператор. Тоест не може в роуминг.  Но... така беше преди, сега вече ако е възможно... не споря. Ти си в Норвегия ли сега? Леко ти завидях Wink Heart Прекрасна страна

# 290
Fenris, а как разбра на кой номер трябва да гласуваш с норвежкия номер? 🤔 Стана ми любопитно.

# 291
Ноу ейнджълс на Евровизия е невероятен флоп, не знам Люси откъде има самочувствие изобщо отново да се асоциира с конкурса (близка е до Виктория и беше на представянето й).
За Австралия ясно, че няма как да спечели, говорехме теоретично.

# 292
Ммда, и при Детската Евровизия за една бройка да спечели Казахстан (останаха втори) и щеше да е интересно къде ще се проведе догодина.
Относно No Angels - вярно беше пълен резил. Ясно помня как България даде 12 точки. Като казаха в директния телемост: 12 points go tooo... Germanyyy... и направо се пляснах по челото. Егаси резила. Ама само защото е българка. Тогава да не се смеем на гърците, които гласуват за Кипър и обратното.
Като споменах Нора Нова, която е първата българка, пяла на Евровизия през 1964 (тогава за ФРГ), издирих песента й. Все едно слушам Марлене Дитрих, хахаха...

Колкото до @Fenris, явно е в Норвегия и гледа държавната норвежка телевизия NRK1, там се изписват номерата към норвежки оператор... и така е гласувала за украинската песен.
Но да не говоря от нейно име. Интересно ще е,  ако това може да се случи от България Wink

Аз съм пробвал от чужбина да гласувам на Евровизия с българския ми номер, но не ставаше в роуминг, заради краткия номер. Има някакво ограничение за тези номера.

# 293
Исландия няма да пее на живо.Днес още един от групата е имал положителен тест.
Останалите са отрицателни.
В тясно сътрудничество с EBU и водещия телевизионен оператор, Daði og Gagnamagnið взеха трудното решение да се оттеглят от участието си в тазгодишните шоута на Евровизия, тъй като искат да участват само като група.
Песента им ще остане в състезанието и ще излъчим тяхното репетиционно изпълнение, записано на сцената на 13 май. Исландската делегация ще остане в карантина и ще бъде наблюдавана от здравните власти.

# 294
# 295
Дано да можеш. Май СМС към кратък номер може да се праща само в рамките на държавата, от която е и мобилният оператор. Тоест не може в роуминг.  Но... така беше преди, сега вече ако е възможно... не споря. Ти си в Норвегия ли сега? Леко ти завидях Wink Heart Прекрасна страна

Fenris, а как разбра на кой номер трябва да гласуваш с норвежкия номер? 🤔 Стана ми любопитно.

По принцип съм там, но в момента не Simple Smile Казаха ми кой е номера за гласуване и пратих SMS. Получих обратно автоматичен SMS по-късно, че гласът ми е регистриран. Не съм чула да са променени правилата за роуминг, но ако са, то излишно съм пратила SMS и гласът ми не е регистриран въпреки потвърждението Grinning Едва ли моят глас е решаващ. Последните няколко години почти не съм следяла Евровизия и не съм гласувала, та не знам дали има ограничения за гласуване от чужбина. Иначе е прекрасна страна в много отношения, да. Но като всяка друга страна, и тя не е идеална.

# 296
Не така прекрасно е било едно норвежко тв предаване с голяма част от участниците в Евровизия. Върхът беше неуместни шеги с починалата през декември баба на Блас, както и с баща му...Последва вълна на възмущение и недоволство в социалните мрежи, а след това и опит за оправдание (дори не същинско извинение- уж коментирали песента без да знаели за личната ситуация на Блас)...
https://www.google.com/amp/s/junipersports.com/blas-canto-respon … o-stay-alive/amp/

# 297
Не съм гледала тази програма, не знам кой какво е казал и в какъв контекст, но предполагам, че става дума за някой, който се е опитал да остроумничи в ефир без да му се получи. Такива хора има навсякъде за съжаление.

Добавка.
Сега разпитах за какво става дума и ми разказаха. В предаването участват 4 известни хора и 4 доброволци - обикновени случайни хора, които коментират и си казват мнението за песните. Единия от доброволците, някакъв младок на име Jim, си дава оценката и казва, че баба му е умряла от коронавирус, та сигурно тя се появява в клипа, бащата е умрял, докато певецът е пишел песента и че има нещо, което ''раздвижва'' (чувствата?), но не стига до него (не го развълнува в достатъчна степен) и затова дава оценка 4. Водещата се опитва да реагира и казва ''Не, Jim'' и се хваща за главата и се чува женски смях зад кадър, но не става ясно кой се смее. После други участници се шегуват с него, че въпреки че не му харесва, дава оценка 4 и тогава повече хора избухват в смях. Тоест с изключение на жената, която се разсмива след коментара му, другият смях е бил адекватен. Младокът, който изръсва коментара, завършва с: ''Музиката се оценява''. Моята роднина, която е гледала предаването, мисли, че става дума за някой, който се опитва да каже нещо оригинално, но дори не се усеща какъв гаф прави. Другите 3-ма доброволци дават висока оценка и харесват песента. Така че единствените 2-ма, които правят гаф, са младокът-доброволец с коментара и жената зад кадър, която се смее. Едва ли тоя младок ще го поканят в телевизия в ефир отново.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 11:27 от Fenris

# 298
Всъщност, става дума за група от хора. Ето какво казват за българската песен, ще потърся и за испанската:
https://m.youtube.com/watch?v=8KBJOZBOt4U
Ето и за Блас:
https://m.youtube.com/watch?v=zwBtkv3nD04
Считам, че подобно поведение в ефир е недопустимо (надявам се това да не е представителна извадка на норвежкото общество). 👎 И забележете накрая каква им е класацията и кои 3 държави са класирани най-добре (случаЕност?)... 😉
П. С. Мисля, че това е излъчено по телевизията им която има правата за излъчване на Евровизия, но все пак да не ви подвеждам с тази информация. (Предаването се казва "Аdresse Rotterdam", телевизията е NRK).

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 11:48 от dolce miele

# 299
Осем човека - 4 известни лица и 4 доброволци - е група хора, да. Но не организирана група.
Българската песен, а и повечето песни тази година не съм ги чувала. Това заглавие не го разбрах - ''Да пораснеш е да остарееш'' или ''Да пораснеш е демоде''? Но шегата, че заглавието е като нещо, което можеш да си закачиш като магнитче на хладилника, я разбрах. Типично норвежка шега. В книжарниците им е пълно с такива магнитчета с разни умни неща от типа ''Приятелите се губят лесно, но се намират трудно'' или ''Най-добрият приятел ще е с теб и в лесното, и в трудното''.

Целта на предаването е да е хумористично, а и те си казват личните мнения. Не виждам нищо лошо в коментара за българската песен, но онзи Jim можеше да си спести коментара за бабата и бащата за испанската песен. Не може всички да харесват всички песни и да ръсят само суперлативи да не би някой да се обиди, че някой не му е харесал песента. Никакви граници не бяха прекрачени в това предаване за българската песен, но за испанската можеше онзи младеж да си спести коментара за бабата и бащата.

NRK е националното радио и телевизия. Представителната извадка на норвежкото общество изобщо не се интересува от Евровизия.

Чух песента сега и наистина е тъжна, приспивна и пасва да лежиш в леглото и да плачеш, както едната от коментаторките каза. Не е лоша, има потенциал. Но не е мой фаворит.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 13:02 от Fenris

Общи условия

Активация на акаунт