Евровизия (Тема 26 - II) Rotterdam 2021 Openup

• 33 865
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 60
Половината песни са от минали години

# 61
Tака е Grinning
Дания и Португалия се раздвижиха при букмейкърите... Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 00:17 от dolce miele

# 62
Tака е Grinning
Дания и Португалия се раздвижиха при букмейкърите... Simple Smile
Заради добри позиции на полуфинала. Дания завършват, Португалия са към края (преди Виктория btw) и в по-слабия полуфинал, може и да се класират, нормално. Дания може и да мине, но за Португалия силно се съмнявам.

И все пак след като преди 2 дни изгледах Евровизия 2011 очаквам, че всичко е възможно (Поли Генова - На инат не е на финал, а в 25-те са няколко супер слаби песни + най-слабият и незапомнящ се финалист на всички времена).

# 63
Интервю с Виктория (доколкото разбрах, от молдовска телевизия е):
https://m.youtube.com/watch?v=CmSeiOxWosg
Виктория ще участва на Eurovision PreParty в Испания (не разбрах дали тази година ще е онлайн или на живо) на 24.04.

# 64
след като преди 2 дни изгледах Евровизия 2011 очаквам, че всичко е възможно (Поли Генова - На инат не е на финал, а в 25-те са няколко супер слаби песни + най-слабият и незапомнящ се финалист на всички времена).

Поли Генова май беше първа под чертата. Не помня точно, но не ми се проверява сега. При някои полуфинали ние сме с една държава повече и това ни прецаква. А и друго, което е доста важно при полуфиналите е... кои три държави от големите 6 (тоест Big 5+домакините) ще гласуват в нашия полуфинал. Ако се паднат Испания и Великобритания в нашия полуфинал да гласуват, там живеят доста българи (и роми Grinning ) това ни носи повече гласове. А като се падне в нашия полуфинал държавата домакин (Швеция, Дания, Азербайджан, Израел, или Португалия например) тогава no chance. На финалите най-много СМСи за бг песен идват от Гърция, Великобритания, Испания и Кипърската гръцка част.  А от Италия и Германия също идват, но по-малко . Но... журитата на въпросните държави пък не гласуват за нас.

# 65
  • в сърцето на един мъж...
diziler, човек, дори да не харесва човек българската песен, след твоето мрънкане и обяснение как някой я харесва, щото е българин, ще започне да я харесва на инат. Ами спри се де, това вече е досадно, всеки трети пост твой как не може някой да хареса Виктория. Еми на инат ще я захаресаме вече.
Tuon, мерси за темата и за анкетата! Аз нещо не мога да реша коя песен да харесам, нямам изявен фаворит и дори фаворитите от предишни години, тази година изобщо не ми харесват Sad Май израелската като най-прясно слушана много ми харесва. И няма нищо, което да затанцуваш или да ти легне на сърце от раз. Благодаря ти и за споделените клипчета с българска музика, много са хубави! А този с Диляна е разкошен!

# 66
@Geia, хайде пак прочети предишния ми пост и ми кажи какво общо има това с българската песен ТАЗИ ГОДИНА? Аз говоря по принцип от кои държави получаваме най-много СМСи, не съм говорил за качествата на българските песни. Пак прочети написаното от мен и после ми се карай.  Основното, което исках да напиша е, че поне на три пъти през годините сме останали първи под чертата и не сме се класирали на финала заради лошо стечение на обстоятелствата... подредбата на държави в нашия полуфинал и жребий, който да отрежда държавите, в които има най-много българи.. да гласуват в другия полуфинал, което прецаква нас. Аз си мисля, че при песните на Поли Генова (На инат), Софи Маринова и Дийп Зоун проджект се случи точно това нещо.  Докато Миро и Красимир Аврамов бяха доста по-назад и по... очевадни причини

P.S. Жена, пък с профилна снима на мъж... Това не го разбирам...

# 67
  • в сърцето на един мъж...
Ти от предната тема набиваш как някой харесва песента на Виктория, защото е българска. И да не я харесва човек, щото мънка, ще я захаресва след твоите постове.
В Евровизия винаги се е гласувало по геополитически признак. И това ние няма как да го променим. Въпреки това последните години се борим упорито и показваме, че нещата могат да се променят.

# 68
Diziler, съгласна съм, че по принцип от някои държави получаваме повече гласове- така е. Дали защото има повече българи, дали просто повече се харесват нашите песни там. Само не мисля, че точно ромите са особено активни в гласуването от чужбина (освен може би при участията на Софи, Азис Simple Smile ).
Виктория е много харесвана в Испания (поне моите впечатления са такива), няма да се изненадам изобщо, ако точно оттам дойдат много точки. Simple Smile Това не го казвам във връзка с последните няколко поста, просто тези дни се наблюдава раздвижване в гледанията особено на едното видео на Виктория (това в нейния канал- само за вчера засякох 45 000 гледания и съм сигурна, че голяма част идват точно от Испания). Доколкото разбирам, представителите на Швейцария и Франция са участвали в популярна испанска документална поредица и сега феновете тагват Виктория и искат и тя също да изпълни песента си:
https://los40.com/los40/2021/04/05/musica/1617630779_582972.amp. … r_impression=true
И понеже следя букмейкърите, точно след участието в Испания на французойката започнаха да и' се покачват и %-тите при букмейкърите.

# 69
Ти от предната тема набиваш как някой харесва песента на...

Ти отговаряш на постове от предната тема или на последния ми коментар? Защото сега изрично не съм писал нищо за българската песен тази година, а писах ПО ПРИНЦИП в кои държави има най-голяма българска общност и когато те се паднат в наш полуфинал е по-добре и ни е носело ползи. Много пъти не са били в наш полуфинал и сме били първи под чертата.  Или просто ръчкаш за разправия ... ей така, да има противопоставяне и скандал, от любов към спора. В два поредни постинга пиша нещо, което очевидно не можеш да схванеш, ти пак ме връщаш на преди. Ако просто искаш конфронтация, кажи си го. Пиша си най-нормално разсъждение за разпределенията в полуфиналите и се появява тука да ми размахва пръст и да ми вика... я малко calm

@dolce miele, не се доверявай толкова на букмейкърите. Това не е реално гласуване на хора и нищо не означава. И Франческо Габани беше първи месеци наред, накрая беше шести! А уж щеше да спечели според същите букмейкъри в същия сайт. И нашите Equinox щяха да са в Топ 3, ама накрая баха 14-и или 15-и. Така че... не се подлъгвай много.

# 70
Diziler, някъде написала ли съм, че им се "доверявам" толкова на букмейкърите или пък, че се "подлъгвам" по тях? Simple Smile Навързах 2 и 2 просто.

# 71
Между другото OGAE мисля, че някъде имаха таблица в кои години са познавали първенеца или поне кога са прогнозирали кой ще е в челната тройка и с различни цветове в таблицата имаше примерно.. кого те са посочили на първо място, пък той бил на второ и т.н. Не помня, май беше в уикипедия тази таблица. Преди години съм я засичал.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 00:06 от diziler

# 72
Ще ми е интересно, ако някой попадне на подобна таблица да я сподели. На мен не ми се рови 🙂
Междудругото, Виктория ще бъде гост в "Търси се" по Бтв този уикенд.

# 73
Да, ето линка: https://en.wikipedia.org/wiki/OGAE

Правилно помня, че 2017 сочеха Франческо Габбани (Италия) за победител. Тогава не познаха за нито една песен във финалния Топ 3. Но в други години са познавали:

# 74
Интересно ми е кой ще са избрали за 2021. Кога минават тези гласувания?
Току-що изгледах конкурса от 2017 и тотално ми умря желанието. Добре си спомням, че 2018 се заинтригувах от конкурса чак към полуфиналите, толкова ми е било апатично. То сцената не става, водещите не стават, интервал актовете са пълна пародия, песните - от слаба по-слаба... дано 2021 не е така, макар че холандците за две години трябва да се подготвили добре, а и песните ми се струва, че са по-силни.

Общи условия

Активация на акаунт