На море в Гърция 2021 - I

• 63 372
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Нови рестриктивни мерки, не се препоръчва пътуване до Гърция до 10ти май

https://nova.bg/news/view/2021/04/23/324221/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 22:48 от Мацето

# 211
До миналата седмица важаха условията от миналата година - до 10 г. без тест.
Преди няколко дни, когато премахнаха задължителната карантина за влизащи в страната, гърците го промениха. МВнР както обикновено са една обиколка назад Simple Smile Можете да видите изискването на сайта на PLF формата - travel.gov.gr.
В темата е коментирано преди 1-2 стр., когато беше прието от гръцките власти.

Няма нови мерки, пак свободни съчинения на Нова тв. Свободното придвижване между областите в Гърция е забранено от ноември м.г. Това са старите мерки, даже ще има някои облекчения от 3 май, като например отваряне на ресторантите на открито. Единственото ново е в последното изречение - че МВнР не препоръчва пътуване през празниците за българи. Но това си е българска препоръка и няма нищо общо с мерките в Гърция.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 23:22 от Параход

# 212
Ние няма да се ваксинираме, а го и изкарахме, но нямаме тестове. Все си мислех в Гърция с Пср пък тук ще махнат ограниченията поне за българи но уви...
Кяк точно ще търся в Гърция да ми правят пср за наобратно Rage и кой знае колко пари е там за 4 човека.
Новите ни планове са Гърция чак август/септември, дано до тогава паднат ограниченията но надали, нали са напипали вече причина да ограничават свободата на хората няма да се дадат лесно...

# 213
  • София
Ние няма да се ваксинираме, а го и изкарахме, но нямаме тестове. Все си мислех в Гърция с Пср пък тук ще махнат ограниченията поне за българи но уви...
Кяк точно ще търся в Гърция да ми правят пср за наобратно Rage и кой знае колко пари е там за 4 човека.
Новите ни планове са Гърция чак август/септември, дано до тогава паднат ограниченията но надали, нали са напипали вече причина да ограничават свободата на хората няма да се дадат лесно...
В момента ПСР-и при пристигане от чужбина не се правят преди да преминете границата, а само ви карантинират и ви записват данните от РЗИ, след това имате 24ч., за да си направите тест в България и да изпратите резултата по имейл, за да ви свалят карантината. Ако не го направите оставате в 10-дневна карантина.
Но вероятно ще се промени или поне се надявам да  приемат и антигенен тест.

# 214
  • София
Ние с моя съпруг от вчера сме с първа доза ваксина, на 17.05., живот и здраве, следва втората и в началото на юни сме на старта. Тъй като имаме годишнина от сватбата на 15.06. съм запазила хотел с минерален басейн в България за 3 дни откъсване на ежедневната рутина, но ако всичко е наред, май ще сменим дестинацията и ще отскочим до любимото моренце за 3 нощувки. Ще трябва да е по-наблизко, но все пак ... определено предпочитам плаж с море пред басейн, пък и в България времето е доста нестабилно през този период и не ми се рискува да стоя затворена в хотел. Дано само няма неприятни изненади дотогава. Пожелавам на всички прекрасно лято!

# 215
В момента ПСР-и при пристигане от чужбина не се правят преди да преминете границата, а само ви карантинират и ви записват данните от РЗИ, след това имате 24ч., за да си направите тест в България и да изпратите резултата по имейл, за да ви свалят карантината. Ако не го направите оставате в 10-дневна карантина.
Но вероятно ще се промени или поне се надявам да  приемат и антигенен тест.
И за децата трябва тест, нали? Независимо от възрастта?

# 216
  • София
Да, и за децата има тест, ако искате да ги освободите от карантина. Иначе си седят 10 дена вкъщи и не излизат.

# 217
  • В.Търново
Как разбрахте, че сте го изкарали без тестове, не че тестовете са много точни...

# 218
  • София
И ние много пъти си мислихме, че сме го изкарали ама уви антитела 0 🤷♀

# 219
  • В.Търново
Аз за това попитах, защото имам познати, които си мислеха, че са го изкарали, но са с антитела 0, което означава, че не са го карали.

# 220
Аз за това попитах, защото имам познати, които си мислеха, че са го изкарали, но са с антитела 0, което означава, че не са го карали.
Не е така на 100%. Доста лекари са на мнение, че има хора, които въпреки болестта не изграждат антитела. Има и случаи на хора, които и след ваксина не правят антитела. Това не означава, че нямат клетъчен имунитет. Мисля, че някои лаборатории предлагат вече такъв тест, но е доста по-скъп.

# 221
  • София
Все пак някакви щяхме да имаме дори и малко ако го бяхме карали. Съмнявам се, че ще са съвсем никакви.

# 222
Току-що видях в Уиз,че имат нови полети от София до Крит-Ханя,Санторини ,Корфу и Закинтос. Миконос също,но не е отбелязан като нов.Като първи полети са отбелязани на 11 и 13 юни.

# 223
  • София
До Миконос имаше полети и миналото лято, затова не е отбелязан като нов.

# 224
Здравейте!
И аз започнах вече с гръцките планове. Много ме тегли към Елафонисос тази година. Опцията ни е само в началото на юли за съжаление. Аз съм вече с първа доза, мъжът ми има час за вторник, но ако се изискват пср тестове за деца над 5 години, това определено ще ни откаже. Дано да не остане този вариант и за лятото.

Общи условия

Активация на акаунт