На море в Гърция 2021 - I

• 63 113
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • SF
Амииии..... не е точно баш така.... Simple Smile
Мога да замина и гаджето, приятелката, баща ми.... да са вече там.
До моя акъл други варианти са се доближили. И те са много масови, когато говорим за ваканции, пътувания...
Да, при семейните най-разпространеният вариант е четирима отиват - четирима се връщат. Но при несемейните всякакви комбинации са възможни. Примерно де.
Но, pinko, аз не споря. Питам как се прави и какви документи да подготвим. Защото със сестра ми сме с различни фамилии и различни адресни регистрации. Слабички сме, ще се съберем 5 човека в една кола, но да си направим сметка за 2.

# 631
  • София
Ами в ПЛФ формата, която се попълва се посочват имената на членове на семейството, и отделно се добавят тези, които не са членове на семейството. Логиката сочи, че ако сте попълнили смесено, че ще пътувате с един ПЛФ, значи с маски, ако сте само членове на семейство без. Всъщност ние понеже пътуваме двамата със съпруга ми, не съм задълбавала сериозно в този проблем. А и вероятно от 1 юли, когато навлязат в активния сезон, е възможно пак да променят нещата.....

# 632
  • София
Хич не ми е спокойно, уж емоция планиране на почивка, пък една паника кое да се провери, информация, документи, ПСР-и сертификати за ваксина пък колко човека в една кола... иии безброй изисквания, които развалят хубавия привкус за почивка. И сега както го мисля дъщеря ми, която е на 12г.ще обере всички негативи. Ние със сертификат, нея ще я бъркат два пъти в нослето и на отиване и на връщане за да не е в карантина, поредната лудост. Искахме две почивки да направим една до Гърция една до Австрия последната организирана вече и сега трябва да избирам от коя почивка да лиша дъщеря ми защото не ми се иска през десет дни да и се прави ПСР:cry:. Оплаках се извинявам се, ако не е на мястото.
maya_76, за съжаление и тази година планирането на почивка извън България се оказва доста напрягащо и рисково мероприятие - до последно си в неизвестност дали ще можеш да пътуваш и при какви условия и дали няма да изгубиш пари, ако си предплатил нещо, а не можещ да пътуваш. Ако ти се вижда прекалено, просто си оставаш тук. Аз вече няколко пъти казах за миналото лято - беше супер напрегнато, но щом влязох в Гърция, тревогата изчезна и си изкарахме страхотно, на грам не съжалявам. Тази година мисля пак да рискувам. Дано ни се получи почивката отново, че адски имам нужда.
Относно тестването на децата мисля, че на 12 години детето е достатъчно голямо и ако има притеснение и страх от теста, по-добре наистина да се откажете. Моята дъщеря е на 11г., миналото лято я тестваха именно заради почивката и нямаше никакъв проблем. На нея много й се ходи на море в Гърция и е съгласна на тестовете. При това положение бих се отказала само при сериозни причини

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 15:52 от миленка_д

# 633
  • SF
тодоричка, да, аз затова питам, защото лесно е когато 4-членно семейство се качва заедно в един автомобил, минава граница, попълва там нещо и продължава по пътя си. А със самолет, когато един пристига днес, другият през уикенда, но пък ще обитават един апартамент, хотел и искат да изкарат заедно ваканцията си като семейство, не е  ясно как става пътешествието.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 14:20 от Esmee

# 634
Привет от Ситония. Пристигнахме в средата на миналата седмица. Успешно преминаване на границата в рамките на 30 минути, с ПСР тестове.
Спокойна и слънчева Гърция.
Плаж Лангониси бийч не беше отворен, но течеше подготовка.
Ние си плажуваме предимно на Трани Амуда. Единствено ресторанта към Антигони хотел работи, отключиха ни шезлонги срещу консумация. До петък беше спокойно-ние и още няколко човека на плажа, събота и неделя се понапълни.
Открихме лаборатория в Никити, където навръщане ще си направим антигенни тестове за влизане в БГ. Цената е 20 евро. Казаха ни, че резултатът излиза в рамките на 10 минути. Работното време е пон-петък от 7:30 до 14:30. Ето и сайта им:
https://www.biodiagnosi-sithonia.gr/covid-en.html

# 635
  • SF
Божееее, прелест! Как искам и аз!!!

# 636
  • Бургас
Миленка и дъщеря ми е готова на няколко ПСРа само и само да е навсякъде с нас, само да не я бодат с ваксина( не,че тук в БГ ваксинират деца). Обясних и, че четири пъти ще и бъркат в нослето два пъти за Гърция отиване/връщане и след пет дни началото на юли за Австрия още два пъти и тя е съгласна само и само да е на любимото Гръцко море и места където и ние ще ходим. Друг е въпроса каква логистика трябва да се направи за да можем да се вместим в тия 72ч. и на ферибот да се качим Head Band или да минем транзитно разстоянието от България до едно езеро в Австрия.

# 637
Привет от Ситония. Пристигнахме в средата на миналата седмица. Успешно преминаване на границата в рамките на 30 минути, с ПСР тестове.
Спокойна и слънчева Гърция.
Плаж Лангониси бийч не беше отворен, но течеше подготовка.
Ние си плажуваме предимно на Трани Амуда. Единствено ресторанта към Антигони хотел работи, отключиха ни шезлонги срещу консумация. До петък беше спокойно-ние и още няколко човека на плажа, събота и неделя се понапълни.
Открихме лаборатория в Никити, където навръщане ще си направим антигенни тестове за влизане в БГ. Цената е 20 евро. Казаха ни, че резултатът излиза в рамките на 10 минути. Работното време е пон-петък от 7:30 до 14:30. Ето и сайта им:
https://www.biodiagnosi-sithonia.gr/covid-en.html

[/quote

Страхотни снимки,приятно изкарване.

# 638
ivelina_80
 за да не скролваме през чаршафи влез и си оправи поста без да цитираш снимките примерно..или в скрит текст

# 639
  • София
maya_76, вероятно и аз ще съм изправена пред подобни проблеми в края на август, защото съм резервирала за Алонисос, а фериботът е рано сутринта и се налага нощувка във Волос. Просто мисля да намеря лаборатория, в която резултатът излиза до края на деня и да тестваме дъщеря ни на предния ден преди пътуването и така тестът да важи и за ферибота. Това, разбира се, при условие, че няма промени. Възможно и да се облекчат нещата още спрямо сега. Дано поне за връщането в България да се улеснят процедурите. Маските на открито също не ме радват, но сме длъжни да се съобразяваме с мерките в държавата, в която отиваме.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 13:47 от миленка_д

# 640
При връщане в България от Гърция, до 24 часа трябва да се уведоми РЗИ и да се изпрати изследването с отрицателен ПСР или антигенни тест.
Кое РЗИ се уведомява,  това в Благоевград ли и на какъв  e-mail адрес се изпраща резултатът?
Това нещо горещо се надявам да отпадне Rage Не ми се занимава с РЗИ на връщане... Моля ако някой има инфо че е отпаднало да пише. Например след 31.05.2021 няма ли да има нови условия?

# 641
Здравейте!
В края на седмицата пътувам за 1 седмица за Гърция.
Има вероятност обаче да се наложи да се върна някой ден от седмицата, съдебно дело, което още не е насрочено и е възможно да излезе за следващата седмица.
Ако се върна в България и на другия ден реша пак да замина за Гърция, цялата процедура отново ли трябва да я повторя:
PLF, QR, PSR TEST?

# 642
Разбира се.

# 643
Благодаря за отговора!

# 644
  • София
Привет, въпрос към тези, които са вече в Гърция или ако някой друг знае. Трябва ли в qr кода да попълваме всички плажове, на които ще ходим, някой беше споменал по-напред подобна тези. Май няма там място за подобно изброяване на плажове.

Общи условия

Активация на акаунт