На море в Гърция 2021 - I

• 62 825
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Само да ви предупредя че бързия антигенен в Рамус не е чак толкова бърз. Сутринта в 8 бяхме там, чакахме 30 минути на опашката и резултата излезе току що. Така че ако сте като нас да се приберете късно, веднага на сутрнта в лабораторията, да не изпуснете 24 часа прозорец който имате да ви свалят карантината.

Ние гръцкото море го отложихме за август-септеври и до тогава ще плакна очите по вашите снимки Simple Smile

# 691
Някой посещавал в последните години курорта Калитея на Касандра?
Мислим да идем с дъщеря ни, която е на 1.7г.Спряхме се на хотел Адонис.
Като цяло е доста компомисен ватиант, защото до преди 2 години обикаляхме много по островите и по-отдалечени места на Гърция, та разбиранията ни за гръцко море са по-различни от Северната част на страната.. Но заради малката, преценихме да сме по-наблизо.
Имате ли мнения, препоръки за този район на ръкава?

# 692
Здравейте, някой с впечатления за Амолиани? Препоръки за настаняване и много ли е ветровито?

# 693
Изобщо не е ветровито, островът е в залив, близо до сушата. Всички опции за настаняване ги има в общинския сайт Visit Ammouliani на 1-ва стр. - разгледайте снимки, локации, цени, изберете си. Над 60-70 са, въпреки малките размери на острова.

Амулиани е много посещаван от българи и с търсачката ще откриете стотици отзиви.

# 694
По повод връщането, преди месец беше следната процедура като кацнахме от Дубай :
След паспортен контрол ни посрещнаха служители, записаха ни данните - адрес за да ни проверяват, ако сме в карантина. Много е важно да попитате на кой имейл се изпраща теста след това, независимо в кой град се прибирате, важен е рзи на района от който се влиза. Ако някой знае мейла за Кпп Кулата и Маказа - нека ме допълни.
На сутринта правихме тестове, излязоха за час, изпратихме Pdf файла на софийското РЗИ и след 4 часа получихме мейл, че карантината ни е отпаднала .

# 695
2 пъти съм пращала имейл до софийското РЗИ, за първия отговор още чакам, а за другия дойде след около 3 дни. Веднъж пък изобщо не излизах в системата, че съм под карантина, явно са забравили да ме сложат. Ако нямате отговор, звъннете в РЗИ, от там по ЕГН ще ви кажат дали е паднала, нищо, че нямате потвърждаващ имейл. Но при следващ път, след като пратя имейл с отрицателен резултат, изобщо не мисля да ги чакам. Ще се считам за освободена Simple Smile

# 696
  • София
Момичета, здравейте, относно фериботите и изискванията за качване в тях до остров не разбрах,...Евия като е в изключенията, означава ли, че ако се кача на фери за северната част няма да ми искат тест? Защото пишеше от континента към островите без Евия и Лефката, защото те са свързани със сушата. Но ако пристигна на Евия не по суша, а с ферибот...тогава какво?
И още нещо, дали водата на Евия ще е по-топла от тази на ръкавите?

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 23:43 от viki_kk

# 697
Моля Ви, помогнете ми, как да добавя в PLF формата всички пътуващи,  или трябва за всеки човек да попълним отделни форми и да получим 4   QR кода.
Ще пътуваме аз, съпругът ми,  дъщеря ми и нейна приятелка.
Те са възрастни,  на  по 20 години са.
Благодаря много!

# 698
  • No Line On The Horizon
Необходимо ли ми е пълномощно, за да управлявам автомобила на майка ми в Гърция?

# 699
  • София
Моля Ви, помогнете ми, как да добавя в PLF формата всички пътуващи,  или трябва за всеки човек да попълним отделни форми и да получим 4   QR кода.
Ще пътуваме аз, съпругът ми,  дъщеря ми и нейна приятелка.
Те са възрастни,  на  по 20 години са.
Благодаря много!
Аз мисля, че щом ще пътувате заедно може да минете с един PLF. Съпругът и дъщерята ги добавяте като членове на семейството, а другото момиче - като нечлен.

# 700
  • София
Членовете на семейството се добавят с бутона Add в  горната част на страницата, а от долния бутон се прибавят другите пътници. Един ПЛФ за всички пуснете.

# 701
  • София
Моля Ви, помогнете ми, как да добавя в PLF формата всички пътуващи,  или трябва за всеки човек да попълним отделни форми и да получим 4   QR кода.
Ще пътуваме аз, съпругът ми,  дъщеря ми и нейна приятелка.
Те са възрастни,  на  по 20 години са.
Благодаря много!
За да не пиша дълго, ето вижте тук:
https://www.youtube.com/watch?v=V8fJ6RCZNgI
Преди малко го попълних за пореден път, утре пътувам, защото го отложих преди дни.
Обърнете внимание и на хората в колата/вече може 1+3 възрастни за петместни, да не качите повече, децата не влизат/, за ограничения и маски/не сте семейство, не са деца и не сте на един адрес явно/, ако вече не знаете. И времето за пътуване/има вечерен час от 00,30 до 5 сутринта/. Лек път.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 23:16 от Bled

# 702
Много Ви благодаря!

# 703
Момичета, здравейте, относно фериботите и изискванията за качване в тях до остров не разбрах,...Евия като е в изключенията, означава ли, че ако се кача на фери за северната част няма да ми искат тест? Защото пишеше от континента към островите без Евия и Лефката, защото те са свързани със сушата. Но ако пристигна на Евия не по суша, а с ферибот...тогава какво?
И още нещо, дали водата на Евия ще е по-топла от тази на ръкавите?
Не трябва тест за Евия, дори да сте с ферибот. Водата едва ли ще е по-топла.

# 704
Здравейте, отново. Никлй ли не е ходил на този курирт Калитея на Касандра? Като ьяло на Касандра има ли приятни места с чисти и готини плажове? Евентуално някакви забавления за малко дете? Наистина не съм хлдила в Северната част на Гърция почти никъде и не съм наясно.
Дано не се разочаровам, след като знам колно е хубаво надолу....

Общи условия

Активация на акаунт