Кралски работи и клюки - април 2021

• 143 026
  • 2 475
  •   1
Отговори
# 150
Така е, то трябва да сме точни, все пак.
Като им кажеш на французите на техния АнрИ - Хенри, и ще те намразят Wink

Още 2 еднакво облечени дами: По едно и също време, ако разбирам правилно. С леко разминаване в часовете Simple Smile
http://orderofsplendor.blogspot.com/2010/11/royal-style-duel-mar … -vs-victoria.html

# 151
Е, говорим за френски крал все пак, а той си е Анри, ако и да са с еднакъв корен имената

Да си любовница определено е далеч по-добрият вариант. Стига да не изпаднеш в немилост, де Simple Smile ама то в този случай все е лошо Simple Smile

# 152
  • Пловдив
Да де, съгласна съм с вас , просто имах предвид, че в различните книги ги пише по различен начин. И  първо ми излиза в ума "Дъщерята на Калояна", където императорът е написан понякога Анри, понякога Хенри. И без и понятие да си имам от френска граматика (само дъщеря ми се оплаква непрекъснато) ми беше направило впечатление как е името написано на френски.

Скрит текст:
Анри IV
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Анри IV
Крал на Франция и Навара
HenriIV.jpg

Анри IV (на френски: Henri IV 13 декември 1553 – 14 май 1610),

# 153
Датчаните Simple Smile Не се страхуват да се забавляват явно и видно Wink

Това техните дечица ли са? Като наказани до стената Joy

# 154
Щракнали са Саса и Кристиян в Мадрид:

Малко не ме кефят гащите на Саса, но пък...готина двойка са.

Още 2 еднакво облечени дами: По едно и също време, ако разбирам правилно. С леко разминаване в часовете Simple Smile
http://orderofsplendor.blogspot.com/2010/11/royal-style-duel-mar … -vs-victoria.html
Много ми хареса Виктория в тази рокля и на нея ми харесва повече от колкото върху Мери Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:58 от Tiramisu29

# 155
С тези любовници се присетих за описаната във Вечната Амбър Барбара Палмър или херцогиня Рейвънспър (може да бъркам името), която е една от най-изтъкнатите любовници на Чарлз (действието се развива през хиляда шестотин и някоя по време на чумната епидемия). По онова време е било направо скандално женена двойка да си няма любовници😄тъй че кралят естествено се е водил по модата. Ако може да се вярва на книгата, човекът си е имал много любовници, намирал си ги е най-вече сред актрисите в театъра, всяка от които след представлението е приемала поклонниците си в съблекалнята си. Интересно дали са имали номерчета, че да не се обърква реда за чакане🤣🤣
ПП: сега видях че май и Тирамису е писала за нея но с фамилията Вилие. Интересно дали портретът й отговаря на действителността - описана е като много красива жена, но от портрета хич не оставям с такова впечатление макар че не е и грозна де.

# 156
  • Някъде там
Много изсулена ми е днес Саса.

И на мен Вики ми харесва повече в роклята.
Мери и Фредерик винаги са показвали диплите си чувства.
Това много ми харесва. Мари и Йоаким също..
Много хубави снимки.

Винаги ми е било смешно описанието на жените от миналото.Описани като красавици, а на снимките и портретите са потресаващи за моя вкус.😀

# 157
  • Пловдив
С тези любовници се присетих за описаната във Вечната Амбър Барбара Палмър или херцогиня Рейвънспър (може да бъркам името), която е една от най-изтъкнатите любовници на Чарлз (действието се развива през хиляда шестотин и някоя по време на чумната епидемия). По онова време е било направо скандално женена двойка да си няма любовници😄тъй че кралят естествено се е водил по модата. Ако може да се вярва на книгата, човекът си е имал много любовници, намирал си ги е най-вече сред актрисите в театъра, всяка от които след представлението е приемала поклонниците си в съблекалнята си. Интересно дали са имали номерчета, че да не се обърква реда за чакане🤣🤣
ПП: сега видях че май и Тирамису е писала за нея но с фамилията Вилие. Интересно дали портретът й отговаря на действителността - описана е като много красива жена, но от портрета хич не оставям с такова впечатление макар че не е и грозна де.

В сравнение с другите показани направо си е красавица. И аз съм се замисляла за това, като гледам портретите и единственият извод, който си правя е, че явно вкусън се променя и вече е съвсем различен. Първото ми разочарование беше преди години, когато чела "Тримата мускетари" си представях Ана Австрийска като невероятна красавица. А като я видях ... направо трябваше да си плюя в пазвата:

# 158
Да, менят се много идеалите за красота.
Но и външността ни също.
След няколко века как ли ще изглеждаме в очите ма бъдещите поколения ние Simple Smile

Гащите на Саса и мен не ме кефят, дължината им де. 10см повече и щеше да е супер.

Много ми харесаха на Мери и Фредерик снимките.

И на мен повече ми допада на Виктория варианта на роклята и се чудя дали не е заради цвета.

# 159
Клеопатра също е считана за красавица, но реално е била такава да нейното си време. В нашето... актрисите, които я изобразяват са красиви да Joy

Ето и нещо интересно за нея
https://moco-choco.com/2016/04/20/what-did-cleopatra-really-look-like/
Скрит текст:
Подобно на Елена от Троя, Клеопатра (69-30 г. пр.н.е.) , винаги е бил един от най-известните красавици на историята. Но наистина ли беше красива? Съвременните историци твърдят, че разполагат с доказателства, че Клеопатра не е била толкова физически поразителна, както се е смятало някога.
Нека да разгледаме фактите
По-голямата част от древните източници относно Клеопатра са написани от римляни. Тъй като римляните не харесвали Клеопатра, те я нарисували като развратна изкусителка, която използвала красотата си като политическо оръжие.
Плутарх (45-120 г. сл. Н. Е.), Гръцкият биограф на Марк Антоний, пишейки около век след смъртта на Клеопатра, споменава, че красотата на Клеопатра „не е съвсем несравнима“, но нейният мекотен говорещ глас и нейната интелигентност я правят толкова желана.
Касий Дио (155-255 г. сл. Н. Е.), Римският историк от гръцки произход, я описва като „жена с превъзходна красота и по това време, в разцвета на силите си, беше забележително прекрасна. Тя също имаше елегантен глас и знаеше как да използва прелестите си, за да бъде привлекателна за всички. "
Има само три скулптури на главата в класически стил и няколко статуи в цял ръст в египетски стил, за които също се твърди, че са на Клеопатра и са били поръчани от нея или от Египет по време на нейния живот. Тези статуи изобразяват тотално различни жени.
превод- https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl= … ally-look-like%2F
Със снимките в линка, статията има повече смисъл Smiley

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 21:13 от Tiramisu29

# 160
Алесандра е с твърде обемни дрехи за моя вкус, но зелената блуза е хубава.

И мен са ме изненадвали портретите на разни крале и кралици, които са се водили красиви. Например за Едуард 4 са казвали, че бил най - хубавия принц в Европа, но на мен ми е обикновен:

# 161
Интересни последни страници, благодаря! Heart
Да, много се менят идеалите за красота. Само като си спомним картините на Рубенс и Тициан и става ясно, че нямат нищо общо със сега.
Йоаким и семейство в датската църква в Париж.
Скрит текст:

Много харесвам Йоакимови, само малко повече лица да можеха да се видят Disappointed Relieved...

# 162
Че той портрета му на Едуард изглежда толкова некадърно направен сякаш деветгодишно го е скицирало и после оцветило в линиите. Иначе не изглежда грозен, може и наистина да е бил красавец, но кой да разбере от тоз портрет.

# 163
  • Някъде там
И освен всичко друго на повечето портрети изглеждат коренно различно.
Пример любимата ми Сиси.

Ах тази Маргрете, декорацията на прозорците и е страхотна.

Инфо защо палят свещи днес, слагам в скрит текст.
Скрит текст:

# 164
  • София
Факт е, че всяка епоха си има предпочитания за красота. Яки напомняни батки, каквото са на мода в бг сега май никога не са били символ на мъжка хубост. Но за Клеопатра не показвайте римските статуи, правени век/ове след смъртта й с политически примеси от хора, никога незърнали лика й.

Общи условия

Активация на акаунт