Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 814
  • 960
  •   1
Отговори
# 150
Аз запролетих с Mont Blanc

Доста се чудих на Valentino Donna Rosa Verde и Hermes Un Jardin sur le Nil от които имах отливка и мини версия, но накрая си взех Mont Blanc Lady Emblem L'Eau и това е най-доброто съотношение цена/качество, на което съм попадала последно време. Флаконите на Mont Blanc са по-красиви от много други по-скъпи аромати, освен това този аромат не отстъпва по нищо на други зелени аромати (може би само Chance Eau Fraiche е по-присъствен и по-впечатляващ от него).
След прекрасния старт наистина е близо до Chloe за моя нос, но има лека сладко-плодова нотка, която ми е много приятна. За цената въобще няма да коментирам.
Въпреки това задължително ще си взема мини версии на Rosa Verde и Jardin sur le Nil (страхотни са)
Спомени парфюмни имам, но няма да претоварвам поста, ще е друг път Wink
Благодаря за темата, densi!

# 151
Аз извадих вчера “пролетните” ми парфюми. Или по-скоро прибрах удовете и по-тежките. И то какво стана...тук в София е толкова грозно времето. Никакви ириси или пудри не ми се носят. Даже се чудя какъв нов уд да купя... Simple Smile))

# 152
Привет!
Пробвах M. Margiela flower market, хубав е, но не ми се задържа дълго, а и не го усещам с лека сладост, доста ми е цвете.
Mancera Roses Vanille той пък е доста сладникав и блуткав, не ми допада. Четейки ви, май ми допадат ориенталски-цветни аромати.
Бихте ли ми дали предложения?
Поръчах на сляпо Dupont puro bloom

# 153
Първият истински парфюмен спомен ми е Jardin de soleil -Escada https://www.fragrantica.com/perfume/Escada/Jardin-de-Soleil-1354.html Беше подарък от леля ми, толкова много го харесвах, че не смеех да се пръскам😁  Ухаеше свежо и цветно, истинско лято в бутилка. Любопитно ми е сега ако го намеря дали ще ми харесва и ще ми носи същите асоциации.
Наскоро поръчах Chloe EDP, но не ме впечатли както очаквах, може би защото си имам Love story sensual което повече ми харесва, някак по-топъл ми е. Мисля да го пусна в размените, но не знам какво да търся. Дайте идеи за приятен пролетен аромат ( имам Boucheron quatre, Amor Amor Cacharel, NR Pure musk) (Не харесвам Jimmy Choo Fever, Olimpeya, MK sexy amber, Chloe Nomad, за тези се сещам сега) Иска ми се да се запозная с нови аромати, но няма къде да тествам.

# 154
Благодаря за новата тема ! Flowers Bouquet
Гласувах с да в анкетата.

Интересно е с парфюмните спомени ,най -много са ми асоциациите на парфюм и място / чужда държава / ,която съм посетила .Парфюми ,които са ми подарък от баща ми,а него вече го няма и имат и сантиментална стойност за мен.
Парфюми и мъже ,хм парфюмите са си парфюми .Няма да зарежа харесван такъв заради това ,че бих го свързала с някой ,пък и не ги свързвам..

Привет!
Пробвах M. Margiela flower market, хубав е, но не ми се задържа дълго, а и не го усещам с лека сладост, доста ми е цвете.
Mancera Roses Vanille той пък е доста сладникав и блуткав, не ми допада. Четейки ви, май ми допадат ориенталски-цветни аромати.
Бихте ли ми дали предложения?
Поръчах на сляпо Dupont puro bloom

Pure Bloom изобщо не е свеж ,ама никак.Много го харесвам ,но той си е ориенталец..

Взех си насляпо Scarlet Poppy Intense и вчера и днес съм с него .Много ми харесва .Не различавам нищо от съставките освен може би тонката..Има нещо от вайба на Rouge Malachite Armani Prive

# 155
Springtime in the park Maison Margiela  за мен е прекрасен пролетен аромат! Flower market ми се стори много банален и на мен като на Hristo Mihailov. Springtime... хем е свеж (без да е акватик), хем цветен, не е досаден, хем няма неприятни изненади в развитието си. Темата и пирамидата е уж много обикновена и все пак нямам друг парфюм като него в колекцията си.

# 156
Втори ден посягам към Nishane Suede et Safran. Старо кожено яке, попило аромата на кожата на собственика си, на хиляди литри бензин, цигарен дим и адреналин, в джоба на което се е разтопил забравен шоколад.  
Скрит текст:

Като настроение ми е такъв

# 157
Анджела, някое от Дейзитата? За Daisy Dream tuali такива зашеметяващи снимки е пуснала в по-старите теми, че веднага си го сложих в кошницата и само малкото останал ми срам, че не знам колко парфюма поръчах напоследък, ме спира.

Личи си, че сме карантинирани- през два поста и изскачам...Flushed

SOTD: Vetiver Pamplemousse, Zara.  Ако Zara се смята за имитационна парфюмерия, се извинявам, че я споменавам тук. Аз си взех три от серията на Jo Malone и този ми харесва най-много.   Неангажиращ, свеж грейпфрут.

# 158
SOTD Naxos Xerjoff
Ужасно сладък, душлив,  не е моето и ще го махам, че ми бърка хранопровода
На мен Naxos ми е най-пролетната бутилка /най-свежият на парфюмния рафт/ 😁😁😁

# 159
Фенси, е нали затова сме тук, да се срамуваме заедно! 😆 Друг няма да ни разбере. Това Дейзи също ще го извадя за топлото време! Бутилчето е много красиво.
Fleur d'Oranger на Зара също! Малко го бях позабравила, но си струва много, въпреки скромната трайност.
Ebony wood от същата серия си го поносих тази зима с кеф.

# 160
  • в Кошера
В хладното и дъждовно време днес си разносих с голямо удоволствие №19 Poudre. Green Heart Прощавам му, че е толкова нетраен!
Дръпнах го по-напред на рафта, заедно с №5 Eau Premiere. Yellow Heart Единствената 5-ца, която търпя върху себе си.
Точно сега е тяхното време, развиват се разкошно! Flowers HerbNature Sweat DropsNature Closed UmbrellaFlowers Seedling

# 161
SOTD Naxos Xerjoff
Ужасно сладък, душлив,  не е моето и ще го махам, че ми бърка хранопровода
На мен Naxos ми е най-пролетната бутилка /най-свежият на парфюмния рафт/ 😁😁😁
Joy "свеж" ...твърдо нещо коренно различно сработва с мен. Не е неприятен парфюм, съвсем не,  но очаквах цитруси, лавандула и т.н а то е гъст мед+тонка, които застанаха в гърлото ми

# 162
Онзи ден го пробвах отново Наксос с намерение да си купя отливка и ме отрови. Купих друга. Мина му времето на него и сега не е никак хубав.

# 163
  • София
За пролетен аромат - защо не Marc Jacobs Perfect? Не е банален, има нарцис и ревен, аз усещам и някаква виолетка. Понеже много държа на люляк, взех наскоро This is not a blue bottle 1.2 на HdP, с люляк, бръшлян, момина сълза. Очаквах много от него, но не отговаря на очакванията ми, някаква прекомерна и излишна химична сладост усещам, неуместна е за мен в пролетен парфюм.

# 164
Чуден си ми е Naxos и в студа, и сега
SOTD: Delina Exclusif- чудесен ми е във всяко време ❤
Явно съм доста студенокръвна, защото  при мен парфюмите се разкриват по-добре в топлото време.
Вчера Сатен Екстракта беше приказно кремест и сладък, а повечето хора го броят за зимен аромат .

Общи условия

Активация на акаунт