Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 776
  • 960
  •   1
Отговори
# 660
Много хубаво го описвате този Ангел, но и аз ще се въздържа засега. Не че не обичам кокоси и пина колада, но не ми е толкова лятно засега. А и таман да потествам в магазина, да изпадне хубава оферта Simple Smile
Аз днес съм с Burberry Her и много ми допада. Хем има сочност и плодове, хем и присъствие заради пачулито. Усещам как честичко ще посягам към него. А в началото като излезе ми се струваше много блудкав и не ми беше харесал...
Сдобих се и с This is her - супер интересен аромат. Усещам в началото тази "ледена" нотка, която оприличавам на прохладата от ментова дъвка - значи случвало ми се е пачули да усещам като мента, но тук няма такова и не знам как се получава този ефект. После уляга и е мек и пухкав като кашмирен пуловер Heart Eyes Въпреки че в реала не понасям пуловери. Оставям го за по-хладно време, може би чак наесен е го изкарам.

# 661
От два дни разнасям актуалният към момента Angel Iced Star 2021, но определено смятам, че още му е много, много студено.
В момента пачулито малко ме дразни, но за лятото ще е супер разхлаждащо и освежаващо.
За мен аромата е комбинация от двете предишни круизни издания, което не е лошо, защото ги харесвам и нося много и двата, но май очаквах повече.
Освен това мисля, че са могли да се постараят малко повече върху флакона и опаковката с нещо ново, а не просто да рисемблант цветовете на Круизния Ейнджъл 2020.

# 662
Здравейте! Моля за препоръки за хубав, женствен ветивер. И ако може да се намира по нашите сайтове/парфюмерии, не ми се иска да поръчвам от чужбина.

# 663
Здравейте! Моля за препоръки за хубав, женствен ветивер. И ако може да се намира по нашите сайтове/парфюмерии, не ми се иска да поръчвам от чужбина.

Liu Jo Milano https://www.fragrantica.com/perfume/Liu-Jo/Liu-Jo-Milano-54682.html
Или Angel Muse https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Muse-36416.html
Двата имат доста сходства, но Милано има повече ветивер в драйдауна.

# 664
Svet7, от мен, бюджетен вариант: Prada Infusion de Vetiver - https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Infusion-de-Vetiver-2015-31042.html
Висок клас и за повечко пари: Byredo Bal D’Afrique - https://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Bal-d-Afrique-6458.html
Има ги в Нотино, Парфимо, вероятно и на други места. Byredo има вече зареден и в Douglas Сердика.
И двата са меки, нежни аромати с осезаем, но не остър ветивер.

# 665
  • Пловдив
Този Ангел, който описвате толкова, прилича ли на  Круизния 2020?

# 666
Момичета,  коя е най-вкусната, узряла смокиня , това ми се носи, но нямам.
Какво да търся?

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 00:45 от dany_nik

# 667
Някакви отзиви за новия на Issey Miyake с люляк A Drop d'Issey?

Писах вчера за него, но явно е било в грешна парфюмна тема и не си намирам публикацията, та ще повторя. Зависи какво ви е отношението към люляка. Аз лично очаквах този аромат да бъде "разигран" по някакъв по-интересен начин в парфюма, но го намирам като много еднопланов-  класическо люляково ухание. Не съм впечатлена от трайност. Има лека горчивинка, която идва от бадемовото мляко, което фигурира в описанието, но тя сякаш подсилва цветостта и на люляка, а не привнася различни нотки. Хубавото е, че не е твърде сладък или тръпчив, което все пак е риск с характерните аромати. Подходящ за пролетен ежедневен парфюм, не ме кара да се чувствам  специално, а някак си исках японците тъй да ме накарат да се усетя Smiley  Днес на работа чистачката бършеше пода с някакъв сходен по мирис препарат Stuck Out Tongue Closed Eyes Това донякъде в кръга на шегата, но за мен честно казано не би си струвал цената, ама си го взех като подарък, тъй че експериментирах.

# 668
  • Варна/Лондон
jasmin tea , никъде от споменатите сайтове не откривам Byredo Bal D’Afrique, метни моля те линк, аз нещо не се справям явно. Само в Strawberry го има и евентуално от там ще поръчам.

# 669
Джеронимо, сега видях, че е изчерпан почти навсякъде.
В момента има 20 % на всичко в Дъглас, а Byredo се предлага в магазина им в Сердика мол. Ако си от Сф, може би това е решението.
За съжаление, Дъглас още не са пуснали марката на сайта си.

# 670
  • София
Byredo се предлага в магазина им в Сердика мол.
В Paradise също Simple Smile

# 671
А новия Angel има ли го някъде в магазините в София, за да го пробвам? В Леро?

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 11:27 от Seti Beti

# 672
Не. Въобще не се знае дали ще дойде.

# 673
Аз снощи бях в "Нотино"  в Парадайс и си пръснах и мислех, че това е новият Angel. Дали не съм се объркала? Така пишеше, дано не съм объркала. Предлагат го и в сайта им вече.

П.П. Иначе аз имам да ви догонвам с едни десет години, в които не съм се интересувал от парфюмния свят, но ми е много интересно и чета темите назад и свиквам още с всички специфични термини и имена. Направих една първа покупка, Gucci Rush, защото ми се носеше нещо секси, но ненатрапчиво. Ще видя как ще е.
От това, което успях да опозная из обиколките ми по парфюмериите последните седмици, установих, че харесвам жасмин много. Харесах L'interdit и новия Бушерон. И на Hermes много ми харесаха Eau и Elixir de merveilles. От всички, сякаш Armani My Way ме удиви най-много при първото подушване, но май не бих го носила. Има нещо много специфично в него. Пробвах и няколко мъжки, сред които Dior Sauvage най-много ме привлече. А пък Flowerbomb и Bonbon не знам защо така не успявам хубаво да си усетя, но май не са "моето".
За съжаление нямам кой знае какви парфюмни спомени, но детството ми е свързано с Малиция и детската им линия bon bons. Иначе има един аромат на Кристина Агилера Definition, който ми мирише на леличките в детската градина, които все бяха напръскани с нещо много сладко.
А този парфюм на Dsquared2 - She Wood, спрян ли е? Много го харесвах!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 12:00 от Джуд

# 674

Общи условия

Активация на акаунт