Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 755
  • 960
  •   1
Отговори
# 750
От пробваните кожени Мемо-та мога да кажа, че са интересни и нестандартни, но много трудни за носене и харесване. Оттеглила съм вниманието си от бранда.

# 751
  • Germany
Скрит текст:
Здравейте.
Имам нужда от помощ във връзка с името на мъжки парфюм.
Ще се опитам да дам някои улики и да го опиша като аромат.

Със сигурност е произведен преди 2005 година, защото като го усетих бях 7-ми клас, което означава 2004 година.
Не е със сигурност "ретро" ухание ала 80-те години, значи е между 1990-2004 година.
Със сигурност е марков-дизайнерски.

Така, като цяло го усещам в съзнанието/подсъзнанието си и ще се опитам да го опиша.

За всеки парфюм може да се каже, че е "специфичен", но този определено бе/е доста специфичен.
В парфюмерийната терминология има един израз  - versatile(гъвкав/променлив).
И въпросният наистина е такъв - хем е леко сладникав, хем леко плодов(тип горски плодове), хем пък и леко горчив.
И всичко това под шапката на една воднисто-въздушна(леко синтетична) трапчивост.
Предполагам, че повечето ако не и всички знаете как ухае дамският Gucci Rush.
Ами въпросният търсен парфюм не напълно, но в една близка степен напомня на него(онази плодово-трапчивата нотка).
Дано съм успяла да навея асоциации и да се сети някой тук.
Благодаря ви предварително.
Трудна задача, защото времето е отдавна, и защото всеки парфюм стои на всеки индивидуално, неочаквано красиво при някои. От това, което сте описали помирисах неща, които може да са били:
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Individuel-4193.html
https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Essence-Pure-Pour-Homme-3992.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Chrome-788.html
Бяха на чудесна цена, която позволяваше на повече мъже да ги имат, или да получат като подарък, правеха отличителен и хубав шлейф, и имаха такова свежо, слънчево, щастливо излъчване, с лека мъхова горчивина.
И две по-немасови предложения, които обаче много обичах навремето, и които звучат като вашето търсене
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Jazz-2539.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Polo-Sport-894.html
Не разчитайте обаче, че ше откриете точно това, което сте усетили тогава. Парфюмната памет е изменчива, има способността да помни само най-хубавото, да го украсява, а реално се променя непрекъснато, развива се, и неща, които са ни се стрували прекрасни някога, след време се чудим, как сме могли да харесваме.
Успех с търсенето! Интересно питане, и дано получите повече предположения.
Парфюм за деня ще бъде

# 752
В този дух и аз оттеглям вниманието си от Франческа Бианки, само Tiger, Tiger ми хареса и то донякъде. Както казаха колежките за някои от парфюмите "хубава Вишневска маз". А Lover's Tale обърна всичко в мен, пак прочела-непрочела едната колежка каза, че "опашката на любовника" трябва да се отреже и хвърли на боклука. Схвана посланието веднага.Пък толкова исках да ми харесат. Нищо, пазарът на мостри е необятен, ще продължа с търсенето.

По темата за издирвания мъжки парфюм от началото на века, не знам защо, но първо се сетих за Пи https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Pi-39.html Беше много популярен, въпреки че не намирам сходство с Ръш на Гучи.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 10:50 от unterdenlinden

# 753
за мен парфюм на деня: бърбъри брит ритъм
получих го тази седмица за приятелка, пръснах на ръка и заключението беше "това аз - не!"
женствен, траен, хич не лек - не различавам нотки, а посочените във ф. до една са ми нелюбими и старателно избягвани; като прилики са дадени о глазе (както и да се произнася) и инсоленс - за мен приликата е в типа парфюм, не точно в нотките - правих паралелен тест с инсоленс едт, при мен се развиват по различен начин
на следващия ден го напръсках в косата - ей-така, за преди душ - половин час по-късно поръчах нова бутилка за моята приятелка Grinning

пп все по-често тестовете на ръка ме лъжат

# 754
  • by the sea
Днес съм с моето горе-долу бюджетно откритие  Kenzo Amour Florale.
 В момента в който го купих се презапасих и даже мисля още няколко да си купя. 
Много по-често и охолно нося дизайнерски парфюми, с другите се скрънзя,
незнам за някой друг живот си ги пазя сигурно Grinning

# 755
kovatcheva, моля те, сподели няколко думи за новия Boucheron. Чакам го като топъл хляб. Не знам защо, но съм си втълпила, че ще се влюбя в него и нямам търпение да се появи в български сайт...
Би ли споделила също и от къде си го купила?

# 756
Решила съм да си взема 5 мострички на Мемо, за да ги разучавам, но искам да пробвам нещо по-носимо - без пущеци, кожи и други мъжки нотки. Кои да си поръчам? За сега само Sintra съм си избрала.

# 757
  • by the sea
в смисъл да не са опушени ли ? Marfa става за носене ако обичаш белоцветни и си е красота, ще се очудя ако не го харесаш дори да не ти стане любим. 
Лалибела на мен ми е леко опушена и леко задушлива ,за есен/зима е .
Само тези познавам и много искам да пробвам Argentina, ако я поръчаш си поръчвам и аз едно ревю после, моля Simple Smile

# 758
Здравейте, бихте ли споделили мнения за Amour Nocturne L'Artisan, предварително благодаря много за всички впечатления!!
някой не го ли познава???

# 759
  • Бургас
Аз харесвам на Мемо Марфа и Тамариндо.Учудвам се на хората, които сравняват Тамариндо с Кокото Мадмоазел, има съвсем в началните ноти нещо загатващо, но само толкова.За мен са много различни определено харесвам повече Тамариндо.

# 760
Здравейте, бихте ли споделили мнения за Amour Nocturne L'Artisan, предварително благодаря много за всички впечатления!!
Ако не греша, е сред любимите парфюми на Радика, но сигурно не е видяла питането Ви.

# 761
  • София
Аз си взех eau de soleil blanc от намалението в Дъглас. Харесва ми, издържа около 4ч, побира се в малка чанта и като цяло на моята кожа разликите в аромата, интензитета и трайността със soleil blanc не са толкова големи. Веднъж и аз да имам късмет. Grinning

# 762
  • София
Много особен и за мен лично симпатичен парфюм. Simple Smile Пирамидата, която е посочена, доста точно задава това, което може да се очаква - мирише наистина на барут (като от върха на кибритена клечка например), примесен с аромат на карамелизирани пуканки + отчетливо металически нюанс, като аромата, който може да се долови от затоплена от човешки допир метална част на уред, дръжка и т.н. Сладък и едновременно с това хладен парфюм, не мога да го сравня с нищо, което познавам.
bonbonka6, относно Memo - от некожените парфюми може да погледнеш Siwa, с който ме запозна прекрасна дама, много женствен и красив, в същото време отличителен; Кеdu - зелен чай с малко сусам, приятен дзен парфюм, при мен е сравнително тих обаче; Winter Palace - разкошни балсамически цитруси с чай; помня, че навремето ми се стори приятен и Quartier Latin, но споменът ми е избледнял и не мога да го опиша в детайли. По мои наблюдения фенове си има и Lalibela, но аз не я познавам и не мога да я опиша, дано някой друг се включи със съвет. Simple Smile
Unterdenlinden, цялата линия на Франческа Бианки ли пробва? Не че има значение, вижда се, че разривът с марката е категоричен, просто ми стана любопитно, ако желаеш да споделиш, разбира се. С аромата на "вишновска маз" не съм запозната. За боклука и опашката... - предпочитам да не коментирам, то няма и какво да се каже. В линията има няколко парфюма, които са с много анималистични ноти (разбирам защо могат да са трудни за преглъщане), но има и няколко, в които няма нищо стряскащо (за мен), просто са много гъсти и наситени: Angel's Dust, Etruscan Water, The Dark Side, Sticky Fingers (сладко пачули с малко санталов прашец и хубав маслен орис), Tyger Tyger, Тhe Black Knight също отнасям към по-лесноносимите, особено за почитателите на кожа.
Ако все пак е останал човек, на който брандът (Франческа Бианки) му е интересен - от смешка на Франческа във Фейсбук разбрах, че работи върху нова композиция, която явно е доста по-опитомена и съпоставима с класическата парфюмерия. Чакам с интерес и нетърпение, разбира се. Simple Smile
Miyako, как ти се стува Cavatina Dusita? Simple Smile Оставила съм си запис на един лайв да погледна сега през уикенда, в който говори за създаването му. Не съм фен на момина сълза в парфюм, но при Дусита блендирането не е като нищо, което познавам - супер много ме учуди с последната си композиция, която още си няма име и предстои да излезе скоро - много бели цветя накуп, от които не усещам белоцветните акценти по начина, по който ги усещам в други парфюми и се е получил много красив, спокоен и елегантен парфюм. Цветната ми асоциация за него е сребристозелен. Simple Smile

# 763
На Мемо много харесвам Marfa, Inle, Lalibela, Luxor Oud. Кожените още не съм ги пробвала, но ще им дойде времето и на тях.

# 764
За евтиното предложение -парфюм приличащ на Жадор подкрепям Лили.
Мемо имам и харесвам Марфа,Лалибела, Тамариндо и Луксор уд..А от кожите им френската е много хубава,нищо стряскащо няма стига да харесваш рози-тъмни и червени..

SOTD PORTRAYAL ето един ,който трае по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт